Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η έκθεση σχεδίων και ζωγραφικής της Έλσας Χαραλάμπους με τίτλο PASS age...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης 
Παρόδιος Στοά στην Αιόλου  
Κολοκοτρώνη – Βασιλικής ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 20.00 εγκαινιάζεται στην Παρόδιο Στοά της Αιόλου – Κολοκοτρώνη – Βασιλικής, η έκθεση σχεδίων και ζωγραφικής της Έλσας Χαραλάμπους με τίτλο PASS age, η οποία επεκτείνεται και στον ισόγειο χώρο του BOOZE με γιγαντιαίες προσωπογραφίες και σχέδια, όπου τα εγκαίνια συνεχίζονται στις 22:00, την ίδια μέρα.

«Με το πορτραίτο, ως μια παλαιότατη και εγκυρότατη αναζήτηση του εικαστικού νοήματος στη τέχνη, η ζωγράφος επιδιώκει να αποτυπώσει και να διερευνήσει όσα ένα πρόσωπο μπορεί ‘να πει’ μόνο του, αλλά και όσα η ίδια καταφέρνει να ερμηνεύσει» όπως έχει γράψει ο Ιστορικός Τέχνης Κωνσταντίνος Μπάσιος.

Η Έλσα Χαραλάμπους με εξαιρετικές σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έχει στο ενεργητικό της πάμπολλες συμμετοχές σε εκθέσεις εντόπιες και διεθνείς, ενώ έργα της βρίσκονται σε μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές.

«Επιλέγοντας μια κάποια, σχετική αφαίρεση των πραγματικών χαρακτηριστικών μιας φυσιογνωμίας και επιδιώκοντας μια σχεδόν αντιπαραθετική ή διαδραστική τοποθέτηση όλων αυτών των σχεδίων επάνω στις προθήκες της Παροδίου Στοάς, επιτυγχάνει να συστήσει μια εφήμερη προσωπειο-τοιχογραφία. Μια οριζοντίωση που παρακολουθεί τον θεατή/διαβάτη. . .».

Χώρος & Διάρκεια:
Παρόδιος Στοά: 16 Απριλίου – 11 Μαΐου 2018
BOOZE: 17 Απριλίου – 20 Μαΐου 2018

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η έκθεση σχεδίων και ζωγραφικής της Έλσας Χαραλάμπους με τίτλο PASS age... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION