Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας και ενισχύουμε το πιο ωραίο καφέ της πόλης...

Στηρίζουμε το Μύρτιλλο το καφέ των εκλεκτών ψυχών
Δευτέρα 14 Μαΐου στις 20:00
Guest Παναγιώτης Αυγερινός

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας και ενισχύουμε το πιο ωραίο καφέ της πόλης.
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά να έρθετε τη Δευτέρα 14 Μαΐου, να γνωρίσετε αυτό τον πολύ ωραίο χώρο τους ανθρώπους του και να μοιραστούμε μαζί κάποια ιδέα σας και ενδεχομένως να σχεδιάσουμε μια νέα συνεργασία, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη όλου αυτού του έργου.
Καλεσμένος σε αυτή τη γιορτή είναι ο Παναγιώτης Αυγερινός για να αφιερώσει τα νέα του τραγούδια και κυρίως το «Παίρνω τη Σκυτάλη» το οποίο έγραψε για κάποια «μητέρα», μαζί του θα είναι οι μουσικοί ο Μιχάλης Δάρμας κοντραμπάσο και ο Κώστας Σπυράτος στα κρουστά.
Το Μύρτιλλο είναι ένας πολυχώρος που φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά events. Σε αυτή τη φάση βάζει μια ακόμα ιδέα προς υλοποίηση. Από τον ερχόμενο χειμώνα θα φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και μουσικά live σε εβδομαδιαία βάση. Είμαστε εδώ για να δεχθούμε τις προτάσεις σας και τις ιδέες σας με άποψη και συνέπεια όπως αρμόζει στο Μύρτιλλο, που συνδυάζει την «Αλληλεγγύη με την Επιχειρηματικότητα»

Info: Myrtillo Café
Δευτέρα 14 Μαίου και ώρα 8μ.μ
Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.
Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι, (εντός πάρκου ΚΑΠΑΨ). Μετρό Πανόρμου www.myrtillocafe.gr 
Facebook: myrtillo/
Επικοινωνία Κατερίνα Γρυλλάκη kgrilaki.pr@gmail.com

Λίγα λόγια για το ...
Το Cafe Μyrtillο είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης με έτος ίδρυσης 2013 σύμφωνα με νόμο 4019/2011, η οποία έχει σκοπό την εκπαίδευση και προώθηση στην αγορά εργασίας νέων ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άτομα με σωματικές και νοητικές αναπηρίες).
Φιλοδοξία της επιχείρησης είναι να παραμένει μια καινοτόμος, πρωτοποριακή και «έξυπνη» επιχείρηση κοινωνικής ευθύνης επινοώντας νέες ιδέες και προσφέροντας νέες υπηρεσίες κυρίως από εργαζόμενους ευάλωτων ομάδων που προσπαθεί να βοηθήσει.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo αυτή τη στιγμή:
* απαριθμεί 22 εγγεγραμμένα μέλη, που λειτουργούν εθελοντικά και ασκούν εποπτικό ρόλο.
* εργοδοτεί με κανονικό μισθό και ασφάλιση 11 άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (με σύνδρομο Asperger, κώφωση, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες), καθώς και 2 τυπικούς.
* εκπαιδεύει άλλα άτομα από ευάλωτες ομάδες με σκοπό την προώθηση και αυτών στην αγορά εργασίας.
* κατά καιρούς απασχολεί ασκούμενους, άστεγους και άλλους εργαζόμενους από ευπαθείς ομάδες και προάγει τον εθελοντισμό, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Είναι μια επιχείρηση που ξεκίνησε με μηδέν κεφάλαιο και μέχρι τώρα δεν έχει δεχθεί κρατικές ή ιδιωτικές χρηματικές επιδοτήσεις, πλην δωρεών σε είδη εξοπλισμού, ενώ συνεχίζει να βασίζεται αποκλειστικά στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της και να εκπαιδεύει τα ευάλωτα άτομα στην αυτοδιαχείριση και ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη.
Το 2014 έλαβε το βραβείο της 'Κοινωνικής Επιχείρησης της χρονιάς' (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πρόγραμμα ‘Επιχειρώντας Αλλιώς’).
Το Φεβρουάριο 2016 η επιχείρηση μετακόμισε σε ιδιαίτερα ωραίους χώρους που παραχωρήθηκαν από το δήμο Αθηναίων, ανάμεσα σε πολυχώρους στο πάρκο ΚΑΠΑΨ/ πάρκο 'Για το Παιδί και τον Πολιτισμό’', οδ. Τριφυλίας και Λάμψα, περιοχή Αμπελοκήπων/Πανόρμου.

Οι εργαζόμενοι του Myrtillo είναι οι μόνοι στην Ελλάδα που αγωνίζονται να συνδυάσουν ' Αλληλεγγύη και Επιχειρηματικότητα' με τις δικές τους δυνάμεις.

Η συνεργασία μας στο πλαίσιο των αρχών της Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας μπορεί να έχει αμοιβαίο όφελος στους κοινωφελείς σκοπούς μας.

Με εκτίμηση,
Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ
Γεωργία Βαμβουνάκη - Ράφαν

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας και ενισχύουμε το πιο ωραίο καφέ της πόλης... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION