Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Με μεγάλη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε στην αγαπημένη εκπομπή όλων μας Action ,την αξιότιμη κυρία Σοφία Οικονομάκου,την Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ...

                

Με μεγάλη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε στην αγαπημένη εκπομπή όλων μας Action ,την αξιότιμη κυρία Σοφία Οικονομάκου,την Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών .

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για την προώθηση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου και τις αποφάσεις της Λισσαβόνας.

Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι, η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία.
Στόχος του Δικτύου είναι η ενίσχυση και εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η προώθηση ίσων ευκαιριών, η άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και η συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.

Η αύξηση της απασχόλησης της γυναίκας παραμένει επιτακτική ανάγκη για ολόκληρη την Ευρώπη, διότι είναι ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εγχώριας αλλά και της Ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης.
Το επιχειρείν είναι δύσκολο πολλές φορές για τις γυναίκες, διότι η γυναίκα είναι επιφορτισμένη με πολλούς ρόλους.
Σε μια εποχή δύσκολη για τις ΜμΕ, το Δίκτυο φιλοδοξεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των γυναικών να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, αξιοποιώντας τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, παρέχοντας πληροφόρηση σε θέματα του ενδιαφέροντός τους, οργανώνοντας επιχειρηματικά σχέδια και παρεμβαίνοντας στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, για μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την εργαζόμενη γυναίκα σε προβλήματα όπως είναι ο συνδυασμός οικογενειακής ζωής-καριέρας, θέματα συνταξιοδοτικά, θέματα σχετικά με τον ασφαλιστικό τους φορέα κ.α.
Θα στοχεύσουμε και θα διεκδικήσουμε αξιοπρεπή συμμετοχή στις διοικήσεις και τις ηγετικές θέσεις των παραγωγικών μονάδων και των κέντρων λήψης αποφάσεων.
Υπογράψαμε Μνημόνιο συνεργασίας με την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, με στόχο να εκπαιδεύσουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες, να εξειδικεύσουμε τις γνώσεις τους και να τις μυήσουμε στις νέες τεχνολογίες, για να αντιμετωπίσουν την σύγχρονη ανταγωνιστική αγορά εργασίας αποτελεσματικά.
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Δίκτυο και με τον ΕΟΜΜΕΧ. Στόχος, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας μέσα από στοχευόμενες κοινές δράσεις και παρεμβάσεις.
Τα προσόντα των γυναικών είναι γνωστά. Η συνύπαρξη των δύο φύλλων μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Η ισότητα υπηρετεί την ανάπτυξη και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, προάγει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη και οδηγεί στην καλυτέρευση της ζωής όλων. Εξασφάλιση λοιπόν ίσων ευκαιριών για όλους, σε όλους τους τομείς,
Πρόσφατη έρευνα του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου απέδειξε ότι οι άνδρες μονοπωλούν τις θέσεις ευθύνης, διότι ανέκαθεν εξουσίαζαν την αγορά εργασίας, ήξεραν να δικτυώνονται, να αλληλοϋποστηρίζονται και να προωθούνται.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με μεγάλη τιμή και χαρά καλωσορίζουμε στην αγαπημένη εκπομπή όλων μας Action ,την αξιότιμη κυρία Σοφία Οικονομάκου,την Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION