Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Το σώμα για τον Μιχαήλ Άγγελο αποτελεί στοιχείο κλειδί....

Ένα έργο της
A n t o n i a E c o n o m o

Το έργο αποτελεί μια χορό-ωδή στην καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελου, η οποία αποτυπώθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα γλυπτά του. Στην Pieta.
Η Pieta (1498–1499) απεικονίζει το σώμα του Ιησού στα πόδια της μητέρας του Μαρίας μετά την αποκαθήλωσή του από τον σταυρό του μαρτυρίου. Παρά την ένταση της στιγμής αυτής, ο Μιχαήλ Άγγελος έχει καταφέρει να μεταδώσει επιτυχώς όλες τις εκφάνσεις μιας τόσο περίπλοκης σκηνής, με τρόπο σφαιρικό. Το γλυπτό από μόνο του δημιουργεί διαφορετικές εμπειρικές αισθήσεις. Το νεκρό σώμα του Ιησού στα χέρια της Παρθένου και η αποδοχή του ασύλληπτου προσδοκούν σε μια εικόνα θανάτου που όμως μεταδίδει ξεκούραση. Το αναπόφευκτο και το αναγκαίο πένθος. Στην απόλυτη αίσθηση αγαλλίασης απέναντι στο άγαλμα παρόλο τον θρήνο.

Το σώμα για τον Μιχαήλ Άγγελο αποτελεί στοιχείο κλειδί. Στα έργα του εστίαζε στην ομορφιά του σώματος όχι στην ιδεαλιστική του μορφή, αλλά σε ακραία κινητικότητα .
Στο έργο έξι χορευτές καλούνται να μεταφέρουν την καλλιτεχνία του Μιχαήλ Άγγελο από την ακαμψία στην κίνηση. Από την αντίσταση στην παραδοχή. Συνοδευόμενοι από τους ζωντανούς ήχους των συνθέσεων του Σωτήρη Τσόλη και των ηχογραφημένων μουσικών συνθέσεων του Γιώργου Κραββαρίτη.

Trailer | 
Behind the scenes


Ημερομηνίες: 25, 26,27 Μαΐου Τοποθεσία: Θέατρο Ροές | Ιάκχου 16 | Αθήνα 118 54 | 21 0347 4312
Ώρα και διάρκεια: 21.15 (50 λεπτά)
Προπώληση Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-roes/pieta/
& στο θέατρο ΡΟΕΣ από 12 έως 27 Μαΐου 17:00 – 21:00 εκτός από Τετάρτη
Photo Credit: Evangelos Karalis

Συντελεστές Καλλιτεχνική Διεύθυνση | Χορογραφία: Antonia Economo Μουσικές Συνθέσεις: Σωτήρης Τσόλης Σύνθεση Ηxoγραφημένης Μουσικής: Γιώργος Κραββαρίτης Ερμηνεία και ανάπτυξη υλικού:
Ξένια Ταμπούρλου, Περικλής Πετράκης, Παύλος Λυκούδης, Χριστίνα Γαζή, Χρήστος Santa Maria, Σοφία Κουρτέση, Ξένια Σταθούλη
Ζωντανή Μουσική:
Σωτήρης Τσόλης (Τύμπανα), Παναγιώτης Ράπτης (Σαξόφωνο),
Λάμπρος Παπανικολάου (Κοντραμπάσο)

Σχεδιασμός Φωτών: Antonia Economo Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κατασκευή Κρινολίνου: Γιάννης Θεοδωράκης, Ελισσάβετ Ζαχαράκη Φωτογραφία: Eυάγγελος Καραλής, Πέτρος Χυτήρης Ηχοληψία: Τάσος Μπότσιος
Επικοινωνία : Άντζυ Νομικού Εκτέλεση Παραγωγής: Antonia Economo Παραγωγή: ERGO Collective

Εισιτήρια
11 ευρώ προπώληση στο https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-roes/pieta-en/
15 ευρώ στο Θέατρο Ροές

Επιμέλεια ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το σώμα για τον Μιχαήλ Άγγελο αποτελεί στοιχείο κλειδί.... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION