Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ...

"100 ΚΙΘΑΡΕΣ" Βαγγέλης Μπουντούνης
«Άρωμα Ελλάδας»
(Μια γιορτή για τον Μίκη, αφιερωμένη στον Μάνο)

Στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε πείσμα των καιρών, με αυτή την γιγαντιαία ορχήστρα, και τις χορωδίες θα δώσουμε μια συναυλία, που θα μετατραπεί όπως γίνεται πάντοτε, σε μια μεγάλη γιορτή για την Κιθάρα, για τα Ωδεία, για την Ελληνική Μουσική, για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα της συναυλίας θα είναι αποκλειστικά Ελληνικό, με κορμό την μουσική του μεγάλου μας Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Θα είναι όμως μια συναυλία αφιερωμένη (όπως μας το ζήτησε ο ίδιος ο Μίκης) σε έναν άλλο μεγάλο, τον Μάνο Χατζιδάκι.
Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, (που είχε διευθύνει στην παρθενική της εμφάνιση ο Μάνος Χατζιδάκις), σ’ αυτή την συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, θα αποδειχθεί ξανά, πως η Ελληνική Κιθαριστική Σχολή, είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και πως η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει γίνει πλέον το Εθνικό μουσικό μας όργανο.

Σε αυτή την συναυλία συμμετέχουν οι «μόνιμοι» στυλοβάτες αυτής της ορχήστρας η κιθαρίστα Μάρω Ραζή και τα τρομερά παιδιά των εγχόρδων, οι “String Demons”.
Από μια τέτοια συναυλία δεν θα μπορούσε να λείπει μια άλλη μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Μαρία Φαραντούρη.

Θα συμμετέχουν πέντε εξαιρετικές παιδικές και εφηβικές χορωδίες.

Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης – Κατερίνα Βασιλικού
Μικτή Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Αθηνών – Βασίλης Γιώτης
Παιδική Χορωδία Ι.Ν Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης – Λώρα Πετροπούλου
Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου – Ελπίδα Παουλίνο
Παιδική Χορωδία Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης – Νεφέλη Χαδούλη
Όμποε θα παίξει ο Ευάγγελος Χριστόπουλος, Κοντραμπάσο ο Όσβαλντ Αμιράλις και Ντραμς ο Χάρης Παναγιωτόπουλος.

Θα λάβουν μέρος δεκάδες Κιθαριστικές ορχήστρες από όλη την Ελλάδα, καθώς και δεκάδες Σολίστ και καθηγητές κιθάρας.

Οι Σχολές και τα Ωδεία που θα συμμετάσχουν είναι επίσης πάρα πολλά, από όλα τα μέρη της πατρίδας μας, αλλά πάνω από όλους θα είναι οι 450 νέοι άνθρωποι, που θα ανέβουν στη σκηνή του Μεγάρου, για να αποδείξουν, ότι δεν είναι μόνο κιθαριστές, μουσικοί και τραγουδιστές, για να αποδείξουν ότι είναι το Ελληνικό ¨El Sistema¨, ότι είναι Έλληνες που παίζουν και τραγουδούν για την ωραιότερη χώρα του κόσμου, που παίζουν και τραγουδούν επειδή θέλουν να την κρατήσουν ζωντανή, επειδή θέλουν να μείνουν εδώ και να παλέψουν, για να γυρίσει αυτή η χώρα σελίδα το συντομότερο.
Όσοι έρθουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 21 Απριλίου, να είναι προετοιμασμένοι πως δεν θα ακούσουν απλώς μια μεγάλη συναυλία, να είναι έτοιμοι να ζήσουν μια μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα, με τους δύο μεγάλους Έλληνες στην πρώτη γραμμή.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις 21 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION