Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πώς θα ένοιωθε ένας αετός αν κλωσούσε αυγά κότας;


ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ» 
του Βίλχελμ Ράιχ
από το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στο Αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη
«Πρέπει να πουν ξεκάθαρα του Ανθρωπάκου τι ευθύνη κουβαλά ο ίδιος, όταν δουλεύει, κάνει έρωτα, μισεί ή απλώς κουβεντιάζει.
Πρέπει να μάθει με ποιο τρόπο μετατρέπεται σε φασίστα, κόκκινης ή μαύρης απόχρωσης», 
λέει ο Ράιχ στο «Άκου Ανθρωπάκο»,
φράσεις που ώθησαν την Μαρία Ξενουδάκη να ξαναδουλέψει και να ξαναπαρουσιάσει το έργο (είχε ξαναπαιχτεί στο Αντιθέατρο το 2003). 
Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πώς θα ένοιωθε ένας αετός αν κλωσούσε αυγά κότας; Στην αρχή ο αετός νομίζει ότι θα κλωσήσει μικρά αετόπουλα, που θα μεγαλώσουν.
Όμως, όχι, στο τέλος δεν γίνονται παρά κότες που κακαρίζουν. Όταν ο αετός το καταλάβει, παλεύει σκληρά για να καταπνίξει την επιθυμία του να φάει όλα τα κοτόπουλα και τις φλύαρες κότες. 


Το «Άκου, ανθρωπάκο!», ίσως το πιο γνωστό έργο του "αιρετικού" της ψυχανάλυσης Βίλχελμ Ράιχ, παρουσιάζεται σε ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξενουδάκη, από το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στις 9:15μμ στοΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη (Αυλητών 10, Ψυρρή, 6987-05.28.22), κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 9:15μμ.

Το «Άκου, ανθρωπάκο!» ήταν το αποτέλεσμα εσωτερικών καταιγίδων και συγκρούσεων, ενός φυσικού επιστήμονα και γιατρού που για δεκαετίες παρατηρούσε, πρώτα απλοϊκά, μετά με έκπληξη και τελικά με τρόμο «πώς ο Ανθρωπάκος μεταχειρίζεται τον εαυτό του, πώς υποφέρει και επαναστατεί, πώς μετά δοξάζει τους εχθρούς του, πώς δολοφονεί τους φίλους του» … «Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα. Είναι καιρός πια οι άνθρωποι ν' αρχίσουν να γίνονται σκληροί, όπου χρειάζεται σκληρότητα, στη μάχη για την προστασία τους και την ελεύθερη ανάπτυξή τους. Κάνοντας αυτό, δεν θα χάσουν την ευγένειά τους αν παραμείνουν πιστοί στην Αλήθεια».

Το «Άκου, ανθρωπάκο!», που δυστυχώς ποτέ δεν βγήκε εκτός μόδας, είναι μια κραυγή αγωνίας ενός μεγάλου στοχαστή που βλέπει τα σπέρματα του φασισμού μέσα στον κοινό, καθημερινό άνθρωπο.

Συντελεστές της παράστασης
«ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ» του Βίλχελμ Ράιχ
Σκηνοθεσία: Μαρία Ξενουδάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Ξενουδάκη, Νατάσα Κορομβόκη
Σκηνικά και επιμέλεια Κοστουμιών: Μαρία Καρελλά
Μουσική Επιμέλεια: Κυριάκος Γιακουμίδης
Φωτογράφιση: Κώστας Βολιώτης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

INFO
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, ώρα 9:15 μμ
Εισιτήρια: 10 ευρώ, Φοιτητικό 8 ευρώ, Άνεργοι-ατέλειες 5 ευρώ. 
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Κρατήσεις: καθημερινά ώρες 5:30μμ - 9:00μμ
Τηλ. κρατήσεων: 6987-05.28.22
ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ Μαρίας Ξενουδάκη, Αυλητών 10, Ψυρρή ΑΘΗΝΑ

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πώς θα ένοιωθε ένας αετός αν κλωσούσε αυγά κότας; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION