Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μια κωμωδία με γέλιο αστείρευτο ...Πρεμιέρα θεατρική παράσταση Οι Χήρες και οι Μακαρίτες του Γιωργου Μακρή.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 4 παραστάσείς  της θεατρικής παράστασης του Γιώργου Μακρή στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου Οι Χήρες και οι Μακαρίτες.
Οι παραστάσεις δώθηκαν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων Σκλήρηνσης κατα πλάκας όπου μέρος των εσόδων διατέθηκε για τις ανάγκες του Συλλόγου.

Το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου από την πρώτη κιόλας ημερα ήταν ασφυκτικά γεμάτό και στις απογευματινές αλλά και στις βραδυνές παράστάσεις.

Ο Γιώργος Μακρής και όλο το επιτελείο των ηθοποιών χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου ενώ εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του δεύτερου μέρους της θεατρικής παράστασης.

Ο Γιώργος Μακρής και ο Νάσος Ρόγκας ανανέωσαν για 5ή χρονιά το ραντεβού τους με το θεατρικό κοινο της Ρόδου για το 2018- 2019.

Εμφανίστηκαν οι οιθοποιοι:

Περίληψη του έργου:

Ο πάτερ Άδης Σαρακοστιανός είναι ιερέας σε μια εκκλησία κάποιας πόλης. Ζει μόνος του και είναι ιδιοκτήτης σε ένα από τα πολύ γνωστά γραφεία κηδειών της πόλης με την επωνυμία GAME OVER. Εθισμένος στο ποτό, στην καλή ζωή και λάτρης του γυναικείου φύλου. Βοηθός του πάτερ Άδη Σαρακοστιανού στο Γραφείο Κηδειών και στο Νεκροταφείο είναι ο Ακίνδυνος Αλβανός.

Μέσα στην οικονομική κρίση η οποία και μαστίζει τη χώρα ο πάτερ Άδης είναι τόσο τυχερός που ταυτόχρονα έχει 4 κηδείες. Τέσσερις (4) διαφορετικές γυναίκες του ζητούν να κηδέψει τους άνδρες τους. Η πρώτη είναι από την Κρήτη, η δεύτερη από τη Μύκονο, η τρίτη από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας και η τέταρτη είναι Πόντια.
Όλες του ζητάνε η κηδεία του συζύγου τους να γίνει σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου της κάθε μίας. Eνώ η μία χήρα ζητάει καύση για τον σύζυγό της. Όλες έχουν διαφορετικό γούστο ακόμα και για το φέρετρο αλλά και γενικά για την ταφή του αγαπημένου της. Βλέπουμε πως έχασε η κάθε μία τον σύζυγο της μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και τρελή δράση. 

Ο πάτερ Άδης φέρνει τα πάνω κάτω! Άλλον θάβει, άλλον καίει, μπερδεύει τα ήθη και έθιμα κατά την ταφή. Γίνεται ένας χαμός! Άλλος πονάει, άλλος κλαίει, άλλος θρηνεί.  Επτά διαφορετικοί χαρακτήρες σε ρυθμούς εξοντωτικούς. 
Ο Πάτερ ερωτεύεται μια από τις χήρες. Το ίδιο και ο νεκροθάφτης. Έχουμε ένα νεκρό που τελικά δε είναι νεκρός. Έχουμε έναν αδερφό που παίρνει τη θέση του αδερφού του για να μην αποκαλυφθεί ένα ερωτικό σκάνδαλο. 
Παίζουν οι ηθοποιοι
Γιώργος Μακρής
Σπύρος Θεοδόσης
Μαίρη Βλουτή
Γιώργος Μαυρας
Μικαέλα Ζούστη
Σταυρούλα Ζάμπρα
Και σε ρόλο έκπληξη φιλική συμμετοχή η μοναδική Τιτίκα Σαριγούλη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Μακρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Peter Tamas
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μακρής
Φώτα – ήχος: Stage 51
Σκηνικά: Περικλής Πριστούρης
Ενδυματολόγος παράστασης: Τούλα Μακρή
Τις γυναίκες ηθοποιούς ντύνει: IQ female clothing
Ενδυματολογος: Αναγνωστοπουλου Αγγελική


Η ηχογράφηση έγινε στο North Studio
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Στίχοι τραγουδιού παράστασης: Νάσος Ρόγκας
Μουσική – Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Άκης Μελής
Δημόσιες Σχέσεις: Νάσος Ρόγκας
Παραγωγή: GM PRODUCTIONS
Εκτέλεσή Παραγωγής: ΙNFO SPORT MEDIA


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια κωμωδία με γέλιο αστείρευτο ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION