Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Βρεφικό Θέατρο#Η Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα ...

Θεατρική Περίοδος 2017 – 2018 
Οργάνωση παραγωγής: Ράνια Ψημένου, 6940505818 
Οργάνωση παραστάσεων: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, 6908881527

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

«Καληνύχτα μέρα»
Θέατρο για παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών, 5ος χρόνος!
Η Artika (www.artika.co), η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, και με συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, συνεχίζει τις παραστάσεις αποκλειστικά για παιδιά βρεφικής-νηπιακής ηλικίας πιστεύοντας πως δεν είναι ποτέ νωρίς για να γίνεις θεατής και παρουσιάζει για 5η χρονιά την παράσταση «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας από 1 έως 4 ετών, διάρκειας 35 λεπτών.

Δυο μικρά κορίτσια. «Σσσσςςςς, κοιμήσου» λέει το ένα στο άλλο και σκεπάζονται με ένα μεγάλο πάπλωμα, που είναι απλωμένο σε όλη την σκηνή. Αλλά δεν θέλουν να κοιμηθούν, θέλουν να παίξουν και να μοιραστούν τα όσα θαυμαστά συνάντησαν μέσα στη μέρα τους μέχρι να κουραστούν και να παραδοθούν στον ήχο ενός γλυκού νανουρίσματος.

Στοιχεία παράστασης:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη/Μαριλένα Τριανταφυλλίδου,
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά, Νανούρισμα (σύνθεση): Βασίλης Καζής,
Ερμηνεία: Κλεονίκη Καραχάλιου, Νάνσυ Κλαμπάτσα.
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης.

Διάρκεια παράστασης: 35΄ + 10΄δραστηριότητα με τα παιδιά.

Τόπος: θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134.
Τηλ 210 6453330.
Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή στις 5.30μμ, από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως την Κυριακή των Βαΐων.

Τιμές εισιτηρίων:
10 ευρώ : κανονικό
8 ευρώ : μειωμένο + ομάδες
5 ευρώ : ανέργων

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία 6908881527.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!

Έγραψαν για την παράσταση
Ως εκπαιδευτικός και επιστήμονας που ασχολείται με το θέατρο και την παιδαγωγική του διάσταση χαίρομαι που το βρεφικό θέατρο έχει αρχίσει να κατακτά τη δική του θέση στην Ελλάδα. Στην Ιταλία και στην Αγγλία ανθεί τις τελευταίες δεκαετίες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό.
Texnes-plus.gr - Σπυριδούλα Μπιρμπίλη

Μια παράσταση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών. Από το φως στο «σκοτάδι» Μικροί διάλογοι, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, μουσική αγγελική, έως χαλαρωτική. Ένα παιχνίδι ήχων εξελίσσεται. Τι όμορφος ο ήχος των κυμάτων, κατάλληλος για την ανάπτυξη της ακοής και την αυτοσυγκέντρωση. Αντικείμενα σε κίνηση. Τα παιδιά συμμετέχουν, απαντάνε, μιμούνται τις ηθοποιούς και ναι τραγουδάνε το τραγούδι της παράστασης.
aVecnews.gr - Λ. Κυριακού

Πάντα, «χρυσό κλειδί» στις παιδικές θεατρικές παραστάσεις – όχι μόνο τις βρεφικές- αποτελεί η κατάλληλη ενίσχυση του οικογενειακού περιβάλλοντος πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της παράστασης. Κάπως έτσι εξηγείται το πώς υπάρχουν μωρά που ήδη από 6 ή 8 μηνών με κατάλληλη ενίσχυση μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση μια σύντομη σε διάρκεια βρεφική παράσταση, ενώ παιδιά ενός ή και δύο ετών χωρίς ενίσχυση, με δυσκολία θα παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση. Τολμήστε να τις δείτε μαζί με τα παιδιά σας, η εμπειρία αυτή είναι θα είναι πολύτιμη για όλους.
Tospisto.net – Γεωργία Οικονόμου

Επιμέλεια  ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βρεφικό Θέατρο#Η Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION