Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa !

Στο Θέατρο Αλκμήνη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Πως να απαγάγετε έναν τραπεζίτη», του Armando Nascimento Rosa
Λίγα λόγια για το έργο:
Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa περιγράφει με σπάνια ακρίβεια την εμπειρία των τελευταίων χρόνων για εκατομμύρια ανθρώπους κατά μήκος και πλάτος της «πολιτισμένης» Δύσης.
Η υπόθεση με μια ματιά: Δύο απελπισμένοι δανειολήπτες που έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα χάρις στην αυστηρότητα του πορτογαλικού μνημονίου οργανώνουν και εκτελούν την απαγωγή του μεγαλοτραπεζίτη Ολιβέιρα και της δικηγόρου του. Σκοπός τους είναι να αποσπάσουν λύτρα ώστε ο ένας να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του άρρωστου παιδιού του και ο άλλος να πληρώσει τα έξοδα για τις σπουδές του δικού του. Η εξέλιξη της δράσης αποκαλύπτει τον σκοτεινό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και των στελεχών του που λειτουργεί ως αόρατη «κυβέρνηση» στις χώρες του Νότου που τελούν υπό επιτροπεία.
Πρωταγωνιστούν, εκτός του Κώστα Αρζόγλου, η Στέλλα Παπαδημητρίου στον ιδιαίτερο ρόλο της δικηγόρου του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζει όλα του τα μυστικά, ενώ τους δύο απαγωγείς ερμηνεύουν ο Χρήστος Ευθυμίου και ο Χάρης Μαυρουδής.
Την μετάφραση του κειμένου από τα πορτογαλικά έχει κάνει η Κατερίνα Χαλκίδου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνογράφος: Κούλα Γαλιώνη
Φωτισμοί: Δόμνα ΜπαρούνηΒοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
Μουσική σύνθεση: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Την πρεμιέρα οργάνωσε η Πρεσβεία της Πορτογαλίας με επικεφαλής τον Πρέσβη για να τιμήσει τον συγγραφέα του έργου Armando Nascimento Rosa.
Μεταξύ των καλεσμένων που  ήταν καλλιτέχνες, πολιτικοί & επιχειρηματίες!

Το έργο θα παίζεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ στις 21:30 

Επιμέλεια  ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γραμμένο στο ζενίθ της πορτογαλικής κρίσης το «Πώς ν’ απαγάγετε έναν τραπεζίτη» του σημαντικότερου σύγχρονου πορτογάλου θεατρικού συγγραφέα Armando Nascimento Rosa ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION