Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού στο Γκάζι πάντα μας εντυπωσιάζει με τις προτάσεις του !


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΣΕΖΟΝ 2017 – 2018
Στο ΧΥΤΗΡΙΟ στο Σημείο Πολιτισμού στο Γκάζι, που την δημιουργία του υπογράφει η Βάσια Παναγοπούλου, σε ένα υπέροχο χώρο που λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο, τον χειμώνα στη ζεστή και φιλόξενη θεατρική σκηνή, το καλοκαίρι στον υπέροχο κήπο κάτω απ’ τ’ άστρα, στο πετρόκτιστο bar με το φώς των κεριών, σε αυτό τον χώρο της τέχνης και πολιτισμού το φιλοθεάμων κοινό θα απολαύσει και εφέτος θεατρικές παραστάσεις, stand up comedy, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης, φεστιβάλ, εικαστικά δρώμενα, ενώ παράλληλα μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ ή το ποτό του, αλλά και να διοργανώνει τις προσωπικές ή εταιρικές εκδηλώσεις του για μικρούς και μεγάλους.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παραστάσεις που έχουν προγραμματισθεί απο την 1η Οκτωβρίου και μετά:

Κάθε Δευτέρα η Εταιρία Θεάτρου "W.T.F - ACT", παρουσιάζει την παράσταση «ΑΝΤΙ-γόνη» the parody. Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Κατσαρός ενώ η παραγωγή είναι της 4 o' clock Group.
Μία σύγχρονη κωμωδία βασισμένη πλήρως στο μύθο της Αντιγόνης και αντλώντας στοιχεία από την τραγωδία του Σοφοκλή, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, δημιούργησε ένα νέο πρωτότ...υπο κείμενο, που στόχο του έχει την ψυχαγωγία του κοινού, όπου μέσα από την διακωμώδηση διατηρεί την κεντρική ιδέα της τραγωδίας, σχετικά με αξίες όπως αυτήν της οικογένειας, της σχέσης του ανθρώπου με την εξουσία, θίγοντας κοινωνικοπολιτικά ζητήματα του τότε και του σήμερα. Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης, Στεφέλενα Κόνιαρη, Θοδωρής Κατσαρός, Στέλα Καπετάνιου, Ελένη Βρυώνη, Μέμος Ρούσσος, Σουέλεν Κωνσταντινίδου. Εναρξη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κάθε Τρίτη βράδυ «ΕΡΩΤΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Η Sigma Θεατρική για την φετινή σεζόν 2017-2018 δημιουργεί μια πρότυπη και πρωτότυπη κωμωδία με τίτλο "ΕΡΩΤΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" αφιερωμένη στον παλιό κινηματογράφο σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ και χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου, με 11 γνωστούς πρωταγωνιστές της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά : Μιχάλης Αλικάκος, Αντώνης Βλοντάκης, Βαρβάρα Καρά, Γιώργος Λαμπάτος, Μαίρη Νέγρη, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Ευτυχία Φαναριώτη, Χρύσπα, Γιώργος Ψυχογιός. Εναρξη παραστάσεων Τρίτη 7 Νοεμβρίου και κάθε Τρίτη.

Κάθε Τετάρτη βράδυ για 4η συνεχόμενη χρονιά, COMEDY R-EVOLUTION με τους Kostas Maliatsis Salas , τον Ilias Fountoulis και Mikeius που υπόσχονται να επιχειρήσουν να περάσετε τόσο καλά που θα το γράψετε στο ημερολόγιο σας και θα πάτε και θα ξαναπάτε γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή.

Κάθε Τετάρτη - Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή
Η πλέον σπαρταριστή κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, που αγαπήθηκε, καταχειροκροτήθηκε και παρέμεινε επί εβδομάδες στο νούμερο 1 της προτίμησης του κοινού, επιστρέφει για 3η σεζόν, ανανεωμένη για να χαρίσει στιγμές αβίαστου γέλιου μέχρι δακρύων. «Πετάει πετάει» - «Boeing- Boeing» του Marc Camoletti σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και διασκευή των Στέλιου Παπαδόπουλου και Γιώργου Βάλαρη, με τους (αλφαβητικά) Σωτήρη Καλυβάτση, Κόνι Μεταξά, Μάνο Παπαγιάννη, Σοφία Παυλίδου, Ρέα Τουτουντζή. Φιλική συμμετοχή: Βάσια Τριφύλλη. 
Έναρξη μέσα Οκτωβρίου

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 το απόγευμα αλλά και για πρωινές παραστάσεις για σχολεία θα λειτουργεί η Εφηβική Σκηνή που θα φιλοξενεί την παράσταση «ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ – Το Ημερολόγιο». Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί και φωτίζει όχι μόνο την ψυχολογία της ηρωίδας και των πρωταγωνιστικών χαρακτήρων, αλλά και την ιστορική συγκυρία, αναπαριστά την εποχή, παρακινεί σε ομορφιά και αισιοδοξία και επιχειρεί αντιστοιχίες με το σήμερα, έχοντας πάντα σεβασμό στις κρυστάλλινες ευαισθησίες της ψυχολογίας των εφήβων,
που όπως η Άννα Φρανκ έγραφε «Δεν σκέφτονται όλη αυτή τη δυστυχία, αλλά την ομορφιά που ακόμα μένει». Παίζουν: Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Φανή Γέμτου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Μάριζας, Τέτα Καμπουρέλη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Άρης Αντωνόπουλος, Μαρτίνα Δημοπούλου. Στο ρόλο της Άννα Φρανκ η Κωνσταντίνα Δαούτη κ.ά. Έναρξη μέσα Νοεμβρίου.
Κάθε Κυριακή το πρωί στις 11.30 αλλά και για πρωινές παραστάσεις για σχολεία, το διάσημο αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας “Οι Μικρές Κυρίες” της Λουίζα Μέι Άλκοτ σε θεατρική διασκευή της Βασιλικής Μακρή από το μαγικό ραβδάκι της Αθανασίας Καλογιάννη στη σκηνοθεσία. Ένας ύμνος στην αξία της οικογένειας, της αγάπης και της φιλίας, που προωθεί αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η πίστη στο όνειρο και η επίτευξη κάθε στόχου, με τους ηθοποιούς: Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργο Μπανταδάκη, Σοφία Κουκουλά, Μαριάννα Μαυριανού, Γιώτα Βερούχη, Φωτεινή Παπαδάκη.
Έναρξη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Από 19 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή το μεσημέρι στις 15:00 ο Γιώργος Χατζηπαύλου μπαίνει στον κόσμο των παιδιών και για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζει Stand up Comedy το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που κερδίζει διαρκώς την αγάπη του κόσμου και απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «Αν σκέφτεσαι σαν παιδί, γίνεσαι καλύτερος ενήλικας». Οι μικροί θεατές, λοιπόν, παρακολουθούν επί σκηνής θέματα που αφορούν τη ζωή τους: από τη σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο και τους φίλους τους, μέχρι τα χόμπι και το μέλλον. Έναρξη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017
Κάθε Σάββατο μεσημέρι στις 15:00 ο καταπληκτικός Κλόουν Τοτό και ο αγαπημένος Μάγος Dio θα βρίσκονται στο θέατρο Χυτήριο και θα παρουσιάζουν ένα μοναδικό 2ωρο κωμικό και διαδραστικό πρόγραμμα, για τους μικρούς τους φίλους αλλά και για όλη την οικογένεια γεμάτο γέλιο, χαρά και μαγεία. !!!!!

Τα παιδιά θα παίρνουν μέρος σε παιχνίδια, διαγωνισμούς, με δώρα μοναδικές μπαλονοκατασκευές σε μια μοναδική παράσταση μαγείας !!

Με τη νέα χρονιά έρχεται και η θεατρική παράσταση «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» σε θεατρική προσαρμογή του Δημήτρη Αποστόλου. Μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα. Κάθε μέρα παντού στο κόσμο. Αν όμως η ηρωίδα μας λέγεται Μαρίνα, δεν την λες και κανονικό άνθρωπο, ζει στην Αθήνα της κρίσης, είναι παντρεμένη μ’ ένα φοβικό άνδρα, έχει φίλες ιέρειες του ψέματος, δεν έχει κλείσει σαν αντικείμενο του πόθου και η σχέση της με την μητρότητα αποκτά ένα ξεχωριστό σχιζοφρενικό χαρακτήρα..... Μια παράσταση με πολύ γέλιο, αυτοσαρκαστική διάθεση, γεμάτη απο αλήθειες και αλληλεπιδράσεις....

Στο ΧΥΤΗΡΙΟ θα φιλοξενηθούν και διάφορα άλλα μουσικά και εικαστικά δρώμενα, με αγαπημένους ερμηνευτές και δημιουργούς.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού στο Γκάζι πάντα μας εντυπωσιάζει με τις προτάσεις του ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION