Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017


ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ PAYPAL: ΤΟ 99% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

· Οι πιο δημοφιλείς χώρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τις οποίες επισκέφθηκαν οι Έλληνες1 που συμμετείχαν στην έρευνα, είναι η Βουλγαρία, η Κύπρος και η Τσεχία.
· Οι Έλληνες επισκέπτονται τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEE) για αναψυχή και πολιτιστικά ταξίδια - συνήθως για λιγότερο από μια εβδομάδα και ξοδεύουν 250-1.000 ευρώ.
· Κατά τη γνώμη των Ελλήνων, τα ελληνικά νησιά, η Ακρόπολη, οι Δελφοί και η Θεσσαλονίκη αποτελούν τα πιο ελκυστικά μέρη και αξιοθέατα για τους τουρίστες.
· O ρόλος των online πληρωμών είναι σημαντικός – μόλις το 28% των Ελλήνων τουριστών δηλώνει ότι προτιμά να πληρώνει τα ταξίδια του offline.

Αθήνα, Ελλάδα – Σύμφωνα με την πρόσφατη Ταξιδιωτική Έρευνα2 που διεξήχθη από την PayPal και την εταιρεία ερευνών GfK – οι Έλληνες τουρίστες εκτιμούν τις ελκυστικές τιμές, καθώς και τη μοναδική φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Οι Έλληνες φαίνεται πως είναι υπερήφανοι για την χώρα τους και την τουριστική της αξία. Το 99% των Ελλήνων θα συνιστούσε σε ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την χώρα μας, ενώ μόλις το 1% δεν θα έκανε το ίδιο.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των λαών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα, δηλαδή οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και οι Ούγγροι, είναι εξίσου υπερήφανοι για τη χώρα τους ως ταξιδιωτικό προορισμό (το 92% θα πρότεινε σε ξένους τουρίστες να την επισκεφθούν).

Σύμφωνα με τη γνώμη των Ελλήνων, ο πιο ελκυστικός προορισμός για τους ξένους τουρίστες στην Ελλάδα είναι τα ελληνικά νησιά, όπως δηλώνει το 70% των ερωτηθέντων. Η Ακρόπολη, η Θεσσαλονίκη και οι Δελφοί επισημάνθηκαν από το 60%, το 50% και το 40% των Ελλήνων αντίστοιχα.

Οι κυριότερες προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών

Λόγω του πλούτου και της πολυμορφίας της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι Έλληνες τουρίστες διαθέτουν πάμπολλες επιλογές για ταξίδια. Την τελευταία τριετία, ο πιο δημοφιλής προορισμός στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν η Βουλγαρία, την οποία επισκέφθηκε το 44% των Ελλήνων ερωτηθέντων. Σύμφωνα με την έρευνα, η Κύπρος και η Τσεχία ήταν η δεύτερη και η τρίτη χώρα που επισκέφθηκαν πιο συχνά οι συμπατριώτες μας, με ποσοστό 41% και 15% αντίστοιχα.

Οι προτιμήσεις σχετικά με τους προορισμούς συμβαδίζουν με τον τύπο των διακοπών που επιλέγουν οι τουρίστες. Τα μεγαλύτερα γκρουπ των Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία 3 χρόνια ταξίδεψαν για αναψυχή (70%) και για πολιτιστικούς λόγους, όπως οι επισκέψεις σε αξιοθέατα και μουσεία (30%). Άλλοι δημοφιλείς τύποι ταξιδιών μεταξύ των
Ελλήνων πολιτών ήταν για επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους (επιλέχθηκε από το 15%) επαγγελματικά ταξίδια (14%), καθώς και ταξίδια για ψώνια (13%). Μόλις το 9% ταξίδεψε με αφορμή συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις (φεστιβάλ, συναυλίες, παραστάσεις, κ.α.).

Οι περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την άνοιξη και διαμένουν λιγότερο από μια εβδομάδα. Για τέτοιου είδους ταξίδια, το 35% των Ελλήνων ξοδεύει 250-500 ευρώ και το 34% ξοδεύει 501-1.000 ευρώ. Η πιο δημοφιλής ευκαιρία και χρονική περίοδος για ταξίδια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι οι ετήσιες διακοπές, και ακολουθούν οι σύντομες αποδράσεις σε εθνικές εορτές-αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Τα υπέροχα τουριστικά αξιοθέατα, η ιστορία και ο πολιτισμός αποτελούν τα βασικά κίνητρα για ταξίδια στην CEE

Με βάση τη σφαιρική εκτίμηση για τα ταξίδια στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, επιβεβαιώνεται ότι οι Έλληνες συνιστούν τα ταξίδια στην περιοχή αυτή, χάρη στα υπέροχα τουριστικά αξιοθέατα, στην ιστορική και πολιτιστική αξία, καθώς και στις άριστες τουριστικές υποδομές.

Η απόφαση σχετικά με την επιλογή του καταλύματος στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθορίζεται κυρίως από την τιμή και τις καλές γνώμες/κριτικές φίλων (87% και 74% αντίστοιχα). Άλλα σημαντικά κριτήρια είναι η απόσταση από το κέντρο της πόλης (επιλέχθηκε από το 75% των τουριστών), οι τρόποι πληρωμής (71%), το ήσυχο περιβάλλον (65%) και η σύνδεση Wi-Fi (64%).

«Ένα από τα ωραιότερα πράγματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι η ξεχωριστή και γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα. Ό,τι και να αποζητάς, μπορείς εύκολα και μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την χώρα σου, να επισκεφθείς πανέμορφα νησιά στην Ελλάδα, να κάνεις ποδήλατο στην πεδινή νότια όχθη της λίμνης Μπάλατον στην Ουγγαρία, να περιπλανηθείς στα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης της Πράγας στην Τσεχία, ή να απολαύσεις την θέα που κόβει την ανάσα στα Όρη Τάτρα στην Πολωνία» - συνοψίζει ο Matt Komorowski, Managing Director της PayPal στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. «Ένα από τα πράγματα που καθιστούν πιο άνετο ένα ταξίδι, καθησυχάζοντας έτσι τους ταξιδιώτες, είναι η δυνατότητα να πληρώσουν για το ξενοδοχείο, τα αεροπορικά εισιτήρια ή την είσοδο στα μουσεία με πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο. Στις περιπτώσεις αυτές, μια ιδιαίτερα χρήσιμη πρόταση αποτελεί η ενεργοποίηση του PayPal One Touch, που τους κρατά συνδεδεμένους και χάρη στην υπηρεσία αυτή οι ταξιδιώτες δύνανται να πληρώσουν με ένα μόνο κλικ στις κινητές συσκευές τους. Αντί να χάνουν χρόνο, λοιπόν, συμπληρώνοντας φόρμες πληρωμές για την κάθε συναλλαγή, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους με μεγαλύτερη ξεγνοιασιά».


Οι Έλληνες ταξιδεύουν στην περιοχή CEE με αεροπλάνο, διαμένουν σε ξενοδοχεία και προτιμούν να πληρώνουν με μετρητά για τα ταξίδια τους

Το Internet έχει αναχθεί σε μία από τις πιο σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τους τουρίστες. Το 57% των Ελλήνων ξεκινά την οργάνωση και προετοιμασία ενός ταξιδιού τσεκάροντας μηχανές αναζήτησης, ενώ το 55% βασίζεται σε γνώμες και κριτικές φίλων. Το 25% των Ελλήνων ταξιδιωτών έκανε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βρει πληροφορίες για καταλύματα, τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια, έκδοση βίζας και λοιπών ταξιδιωτικών εγγράφων. Την ίδια στιγμή, μόλις το 17% των ερωτηθέντων βασίζεται σε πληροφορίες που πηγάζουν από offline μέσα.

Το πλέον δημοφιλές μέσο μετακίνησης είναι το αεροπλάνο, το οποίο επιλέχθηκε από το 74% των Ελλήνων ταξιδιωτών που επισκέπτονται την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το 30% ταξιδεύει με αυτοκίνητο και το 16% με λεωφορείο. Όσον αφορά στη διαμονή, οι περισσότεροι Έλληνες διαμένουν σε ξενοδοχεία (73%), σε σπίτια φίλων (16%) και σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα/κατοικίες (12%). Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και για τις νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), τα hostels δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων για διακοπές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καλύπτεται από μετρητά (62%), και έπονται οι πιστωτικές κάρτες (54%) και η PayPal (14%). Εντούτοις, ο ρόλος των διαδικτυακών πληρωμών είναι σημαντικός – μόλις το 28% των Ελλήνων τουριστών δηλώνει ότι προτιμά να πληρώνει τα ταξίδια του offline. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι τουρίστες ηλικίας άνω των 55 ετών δεν διαφέρουν κατά πολύ εδώ από τους νεαρότερους ταξιδιώτες, καθώς το 67% στην
κατηγορία αυτή προτιμά επίσης να πληρώνει online. Το 83% των Ελλήνων τουριστών επέλεξε τον τρόπο πληρωμής βάσει της παρεχόμενης ασφάλειας, αλλά και της άνεσης (42%).

Το 14% των ταξιδευτών κάλυψε μέρος των πιο πρόσφατων εξόδων των διακοπών με PayPal - η online πλατφόρμα πληρωμών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους νέους σε ηλικία τουρίστες, κυρίως για τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή, και την επέλεξε μάλιστα το 56% στην κατηγορία 18-24 ετών.


Οι Τσέχοι, οι Ούγγροι και οι Πολωνοί απολαμβάνουν τα ταξίδια σε γειτονικές χώρες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 68% των Τσέχων ερωτηθέντων επισκέφθηκε την Σλοβακία. Στην Ουγγαρία, το 47% των τουριστών έχει πάει στην Κροατία, το 45% των Πολωνών ερωτηθέντων επισκέφθηκε την Τσεχία, ενώ το 44% των Ελλήνων ταξίδεψε στη Βουλγαρία κατά το διάστημα των προηγούμενων τριών ετών. Από την άλλη, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο Top-5 των προορισμών που επιλέγουν οι άλλοι τρεις λαοί. Το 27%, 26% και 25% των Πολωνών, Τσέχων και Ούγγρων ερωτηθέντων αντίστοιχα επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περασμένη τριετία.

«Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη διαθέτει πάμπολλες πανέμορφες τοποθεσίες και αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η Πολωνία προσφέρει ενδιαφέροντα σημεία κοντά στα σύνορα, όπως το Κλότζκο, εκεί όπου βρίσκεται το νεόδμητο μοναδικό πάρκο MiniEuroland, καθώς και η ιστορική πόλη Νόβα Ρούντα. Η Ελλάδα διαθέτει, βέβαια, πεντακάθαρες θάλασσες και παραλίες, φημισμένα πολιτιστικά αξιοθέατα και εκπληκτική γαστρονομική εμπειρία. Η Κροατία είναι σαφώς πολύ βολική για όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο και ιδιαίτερα δημοφιλής στους Τσέχους – εκεί μπορείς να επισκεφθείς το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ ή το Ζαντάρ, καθώς και υπέροχες τοποθεσίες φυσικής ομορφιάς, όπως λίμνες και πάρκα» - αναφέρει ένας από τους Τσέχους ερωτηθέντες.

Όσον αφορά σε συγκεκριμένους προορισμούς, στην ουσία οι Έλληνες κάτοικοι προτιμούν τους πιο δημοφιλείς της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όπου είναι μάλιστα αρκετά εύκολο και οικονομικό να ταξιδέψει κανείς. «Θα πρότεινα σε άλλους ταξιδιώτες να μην χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικές πόλεις, όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Βουκουρέστι, η Πράγα, το Καρλόβι Βάρι και η Κρακοβία», αναφέρει ένας από τους Έλληνες ερωτηθέντες.

Σχετικά με την PayPal

Τροφοδοτούμενη από την θεμελιώδη πεποίθηση πως η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δημιουργεί ευκαιρίες, η PayPal (Nasdaq: PYPL) επικεντρώνεται στον εκδημοκρατισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και την ενδυνάμωση των ιδιωτών και των επιχειρήσεων, προκειμένου τόσο να ενταχθούν όσο και να ευδοκιμήσουν στην παγκόσμια οικονομία.

Η ανοιχτή ψηφιακή μας πλατφόρμα πληρωμών παρέχει στους σχεδόν 203 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς πελατών της PayPal την εμπιστοσύνη να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με νέους και ισχυρούς τρόπους, είτε online, μέσω κινητής συσκευής, εφαρμογής ή δια ζώσης. Μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογικής καινοτομίας και στρατηγικών συνεργασιών, η PayPal δημιουργεί καλύτερους τρόπους για την διαχείριση και μεταφορά χρημάτων και προσφέρει επιλογές και ευελιξία κατά την αποστολή και λήψη πληρωμών και αποπληρωμών.

Διαθέσιμη σε πάνω από 200 αγορές ανά τον κόσμο, η πλατφόρμα της PayPal, συμπεριλαμβανομένων των Braintree, Venmo και Xoom, επιτρέπει σε καταναλωτές και εμπόρους να λαμβάνουν χρήματα σε τουλάχιστον 100 νομίσματα, να κάνουν αναλήψεις κεφαλαίων σε 56 νομίσματα και να διατηρούν χρηματικά υπόλοιπα στον PayPal λογαριασμό τους σε 25 νομίσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για την PayPal, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.paypal.com/about

Για πληροφορίες οικονομικού περιεχομένου σχετικά με την PYPL επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://investor.paypal-corp.com.

Γραφείο Τύπου της PayPal στην Ελλάδα

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION