Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Θεατρικά Δρώμενα στην Αρχαία Ολυμπία από το Θέατρο της Ημέρας ...

Μυθο-λογίες
Οι αρχαιοελληνικοί Μύθοι στη σύγχρονη πραγματικότητα
Θεατρικά Δρώμενα στην Αρχαία Ολυμπία

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ -ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
& ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αθήνας & Κρήτης,
παρουσιάζουν θεατρικά δρώμενα - εμπνευσμένα
από 4 αρχαιοελληνικούς Μύθους.

Το Θέατρο της Ημέρας που συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον θεατρικό και παιδαγωγικό χώρο, διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, τετραήμερο Εργαστήριο- Σεμινάριο-εκπαιδευτική εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία στις 2,3,4,5 Ιουνίου (Αγ. Πνεύματος). Σε αυτό, συμμετέχουν απόφοιτοι εμψυχωτές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα και στο πρόγραμμά του παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα με τίτλο «Μυθο-λογίες», εμπνευσμένα από 4 αρχαιοελληνικούς Μύθους, το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ, στο υπαίθριο θέατρο Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ-ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, (τμήματα Αθήνας & Κρήτης) μέσω των τεχνικών του θεατρικού παιχνιδιού, μεταφέρουν τους αρχαιοελληνικούς Μύθους στη σύγχρονη πραγματικότητα, αξιοποιώντας την διαχρονικότητα και την επικαιρότητά τους. Μια απόπειρα αποσαφήνισης σε μια απομυθοποιημένη εποχή. Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη Διεύθυνση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή, αποτελεί οργανισμό καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς. Κύρια ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το Θέατρο της Ημέρας αναπτύσσει δραστηριότητες στους παρακάτω τομείς:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ: παραστάσεις έργων από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στις δύο σκηνές του θεάτρου, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους συγγραφείς και την ερευνητική προσέγγιση των κλασικών.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: παραστάσεις έργων για παιδιά με κύριο άξονα τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και την ενεργή συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα. αγωγής και επιμόρφωσης.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (3 αυτοτελείς κύκλοι σπουδών) Στενή συνεργασία με διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς σε θέματα παιδαγωγικής θεάτρου.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΗΣΙΑ & ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ
ΕΡΕΥΝΕΣ & ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (βιωματική προσέγγιση)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Θεατρικό παιχνίδι – αισθητική αγωγή – ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Λογοτεχνικές, μουσικές, εικαστικές εκδηλώσεις στο Art-café φουαγέ του θεάτρου.

Θέατρο της Ημέρας: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου) 
τηλ. 2106929090, 2106995777, 
fax: 2106923470, 
www.theatro-imeras.gr 
info@theatro-imeras.gr

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  OfficeΘέατρο της Ημέρας: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου) Τ.Κ. 115 24
τηλ. 2106929090, 2106995777, fax: 2106


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεατρικά Δρώμενα στην Αρχαία Ολυμπία από το Θέατρο της Ημέρας ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION