Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ηρωίδα εμφανίζεται αντιφατική με ψυχισμό τσαλαπατημένο ...


            

«Φράνσις»
της Αλμπέρτα Τσοπανάκη

Το θεατρικό έργο Φράνσις της Αλμπέρτα Τσοπανάκη για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθίας( Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός) από 5 Μαρτίου κάθε Πέμπτη στις 8.00μμ και Κυριακή στις 6.00 μμ.
Κατάλληλο από 15 ετών και άνω

Τιμή εισιτηριών γενική είσοδος κανονικό 10€, φοιτητικό-συνταξιούχων 7€,ανέργων 5€, Ομαδικό-Σύλλογοι: 5€
Κρατήσεις θέσεων 210- 3457904 και 6939498289

Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Μυκάλης , Κεραμεικός)

Η Φράνσις (μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνίστρια την Τζέσικα Λανγκ) ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθίας για δεύτερη χρονιά .
Το έργο είναι μια καταγγελία σε ένα σύστημα το οποίο χειραγωγεί την ανθρώπινη ύπαρξη κατά το δοκούν.

Η ηρωίδα εμφανίζεται αντιφατική με ψυχισμό τσαλαπατημένο, που άλλοτε εκφράζει τη μηδενικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, συγχρόνως μια κοινωνία που έχει δομηθεί επάνω σε πρότυπα καταναλωτισμού και καθωσπρεπισμού που η Φράνσις ξορκίζει.
Η Φράνσις καταγγέλλει το σύστημα θεωρώντας το υπεύθυνο για τα ανθρώπινα δεινά. Εκφράζοντας την προσωπική της αγωνία αντιστέκεται επειδή θεωρεί τον εαυτό της παγιδευμένο. Η μητέρα της, της στερεί το δικαίωμα να επιλέξει τη ζωή της και την αναγκάζει να ακολουθήσει συγκεκριμένη πορεία που η ίδια η μητέρα θεωρεί την ιδανική για την κόρη της οδηγώντας την βίαια σε ψυχιατρικά άσυλα στην προσπάθειά της να τη θεραπεύσει, όπου τελικά καταλήγει να τη λοβοτομήσουν. Από την άλλη ο ανεκπλήρωτος έρωτας που βιώνει η Φράνσις με έναν παντρεμένο άντρα την οδηγεί στη δίνη και τον σπαραγμό.


Η Φράνσις ονειρεύτηκε έναν κόσμο ιδανικά πλασμένο και όταν διαπιστώνει πως η πραγματικότητα είναι απάνθρωπη, κομματιάζεται από το όνειρό της που καταρρέει.
Ένα απόσπασμα: «Πρώτα δημιουργούν τους ενόχους. Στη συνέχεια τους υποδεικνύουν. Αυτός! Αυτός! Αυτός! Τους οδηγούν στους εφευρέτες του κολάσιμου αμαρτήματος. Στους εγκέφαλους της σύλληψης του παραλόγου. Αυτοί είναι πάντα οι ίδιοι. Είναι εκείνοι οι τύποι που συνηθίζουν να μιλάνε με λόγια διφορούμενα. Ήξεις αφίξεις. Φοράνε την ίδια στολή, την ίδια μάσκα, που κρύβει τη φρίκη της υποτέλειας. Τα όπλα τους είναι ένα κόκαλο, που κρατάει ο καθένας από δαύτους στο χέρι του και επιδεικτικά σε προκαλεί να γονατίσεις και να το γλύψεις. Οι επινοητές της φίμωσης είναι κάτι μπαμπούλες με άχρωμα χαρακτηριστικά. 
Οι ψιθυριστές του φόβου είναι κάτι ντενεκεδένιες σειρήνες, που σέρνονται πίσω από ουρές τρωκτικών.»

Συντελεστές: Συγγραφέας Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Θεατρικό έργο «Φράνσις»

Παίζουν οι Αλμπέρτα Τσοπανάκη, Χάρις Συμεωνίδου, Χριστόφορος Χριστοφής (φωνή ψυχιάτρου), Μανώλης Μαυρίδης

Σκηνικά – φωτιστικοί σχεδιασμοί- video art Τάκης Μελίδης
Σκηνοθεσία Μαρίκα Θωμαδάκη

Διάρκεια 90΄

Επιμέλεια  ρεπορτάζ :  Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ηρωίδα εμφανίζεται αντιφατική με ψυχισμό τσαλαπατημένο ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION