Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις κάθε βδομάδα ξεκινάει ο Μάρτιος για το Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής...»

          

                            Πρόγραμμα παραστάσεων στο Θέατρο 
                                     «Βαφείο-Λάκης Καραλής»

Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00 (από τις 6/3) θα παρουσιάζεται η πολυπρόσωπη παράσταση «EVOLve» από το Tunnel ofOppression σε κείμενο του Δημήτρη Πλαβούκου -που υπογράφει και τη σκηνοθεσία- και του Κωνσταντίνου Μποσυνάκη.
Η κεντρική ιστορία της παράστασης διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, το 1999. Οι ιστορίες των πελατών των δυο ψυχολόγων λαμβάνουν χώρα στα γραφεία τους, σε έναν ουρανοξύστη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Η ιστορία του σεναριογράφου της παράστασης, διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, στην Αθήνα.  Η βία, ο ρατσισμός, η διάκριση, η ομοφοβία και η καταπίεση που δέχονται ομάδες ανθρώπων, παρουσιάζεται μέσα από μονολόγους και παροτρύνουν το θεατή να ανοίξει τα μάτια στην πραγματικότητα γύρω του και να λύσει τη σιωπή του. Με στόχο την ενημέρωση, την κατανόηση και την αποδοχή, το EVOLve του Tunnel of Oppression, εξυμνεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα.  Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί αποφόρτιση από την ομάδα Ψυχολόγων του Tunnel of Oppression και ενημέρωση από φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδραστική περφόρμανς Tunnel of Oppression ξεκίνησε το 1993 από φοιτητές του Western Illinois University με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση φοιτητών και γονέων πάνω σε θέματα ρατσισμού και ενδοσχολικής βίας. Στην Ελλάδα ήρθε από τον Δημήτρη Πλαβούκο το Μάρτιο του 2015, με σκοπό την ενημέρωση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα βίας, διάκρισης, ρατσισμού, ομοφοβίας και σχολικού εκφοβισμού.
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 (από την 1/3) παρουσιάζεται το σύγχρονο, κοινωνικό έργο του Γιώργου Αγγελίδη «Δικός σου» σε σκηνοθεσία Βαλεντίνου Τσίλογλου.  Ο Αδάμ μεγάλωσε με την φράση «τι θα πει ο κόσμος» και με μια μητέρα «παλαιών αρχών», να παρεμβαίνει στη ζωή του. Με οδηγό τον έρωτα κάνει την προσωπική του επανάσταση και σπάει τον ασφυκτικό κλοιό της οικογένειας, καταρρίπτοντας τις αναστολές, κρατώντας τις ενοχές.  Η συνάντησή του με το Μάνο θα αποβεί μοιραία. Η ευτυχία όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς οι δύο εραστές μένουν μετέωροι ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει». Θα μπορούσε να είναι μια αληθινή ιστορία.  Παίζουν(αλφαβητικά): Νικόλας Γεωργανής, Νατάσα Παπαδάκη, Λούλα Τριανταφύλλου, Αντώνης Τσουρουνάκης, Φιλική Συμμετοχή:  Όλγα Λουπάκη.
Τέλος, κάθε Σάββατο στις 21:00 (από 4/3) η Stand-up Comedy «Αστειεύομαι! », όπου ο Σωτήρης Κόρδας -με θητεία 2 χρόνων στο COMEDY CLUB της Λουκίας Ρικάκη και 5 χρόνια αυτόνομη πορεία «Όρθιας Κωμωδίας»- ρίχνει μια σατιρική ματιά πάνω στην Ελλάδα του σήμερα. Που όσο πιο σοβαρά γίνονται τα πράγματα τόσο πιο αστεία, μας φαίνονται!  Μια κωμωδία που ρίχνει φως σε καυτά ζητήματα, όπως: Τι έχει σπουδάσει ο Ερντογάν, Γιατί πανηγυρίζουν οι ποδοσφαιριστές, Πώς εμπνεύστηκε η Μαρί τον Μάικ το Φασολάκη, Γιατί ο Ρουβάς δεν είναι ρήτορας, Γιατί ο Μαζωνάκης είναι PLAYMOBIL, Για ποιες τραγωδίες κάνει πρόβες η Φουρέιρα, Τι κοινό έχει ο Καμμένος με τον Τσακ Νόρις, Γιατί η Εκκλησία είναι αντίθετη με τα «φρουτάκια», Τι είπε ο Φρόυντ για τη μάνα μας, Πώς θα χάσετε τα παραπανίσια κιλά, Γιατί απέτυχε το φωσφοριζέ προφυλακτικό, ενώ θα αποκαλύψει Το μόνο πράγμα που έχει πλάκα στις Τράπεζες.  Και άλλα πολλά !
Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικού, Κρατήσεις θέσεων στο τηλ.:210-3425.637.


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με τρεις διαφορετικές παραστάσεις κάθε βδομάδα ξεκινάει ο Μάρτιος για το Θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής...» Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION