Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Νέα έργα και παράταση παραστάσεων στο Θέατρο ΠΚ ...
Ο Φεβρουάριος φέρνει νέες παραστάσεις στο Θέατρο ΠΚ αλλά και παρατάσεις έργων που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.

Στις 12 Φεβρουαρίου έκανε πρεμιέρα το έργο «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Matei Vişniec από την Ομάδα Σαρδάμ και από τις 18 του ίδιου μήνα θα παρουσιαστεί η ιλαρή τραγωδία «Κεκλεισμένων των Θηρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ.
Από τις 22 Απριλίου του 2017 ο Παύλος Κουρτίδης θα παρουσιάσει το νέο του χοροθεατρικό έργο, «Στύγα, η θεά των υδάτων».
Στην Κεντρική Σκηνή συνεχίζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις το έργο «Γύρισα Σπίτι» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε, όπως και στην Παιδική Σκηνή ο «Karman» του Τάσου Κώνστα συνεχίζει ακάθεκτος το ταξίδι του.

Επίσης, το καλοκαίρι του 2017 θα παρουσιαστεί η 2η Πλατφόρμα Έκφρασης προσκαλώντας νέους χορευτές και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις ιδέες του προάγοντας την τέχνη του χορού και του θεάτρου. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Σχολή PK Dance school που στεγάζεται στο κτήριο του θεάτρου ΠΚ συνεχίζει και αυτή ανανεωμένη το πρόγραμμά της και μετράει 10 χρόνια παρουσίας με νέους καθηγητές στον ανακαινισμένο χώρο των μαθημάτων με αίθουσα 95 τ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή Χορού, τους καθηγητές, τα μαθήματα και τα σεμινάρια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pkdance.gr Find us on Facebook Follow us on Instagram


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Matei Vişniec
από την Θεατρική Ομάδα Δράσης ΣΑΡΔΑΜ
Το έργο εστιάζει στην ανθρώπινη ζωή, η οποία σε συνθήκες απολυταρχισμού, επαναπροσδιορίζεται με αρνητικούς όρους. Ο Βιζνιέκ δημιουργεί χαρακτήρες σε διάφορα στάδια υπαρξιακής αποσύνθεσης και κάποιους που αντιστέκονται ακόμη – ή έτσι νομίζουν. Οι άνθρωποι
αυτής της κοινωνίας είναι εγκλωβισμένοι σε άρρωστους τρόπους σκέψης και σε δράσεις σωματικές που τους εξουθενώνουν ψυχικά. Συναινούν στην αφαίρεση της αξιοπρέπειάς τους και τη χειραγώγησή τους, φαντασιώνονται ότι επαναστατούν χωρίς να διεκδικήσουν ποτέ τίποτα και, ακόμη και νεκροί, ονειρεύονται τις τιμές και τα παράσημα μιας Εξουσίας που τους οδήγησε σε ένα μάταιο θάνατο.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Ελένη Ορφανού
Πρωτότυπη Μουσική: Θεόφιλος Λαμπριανίδης
Κινησιολογία: Κατερίνα Κότσου
Σκηνικά-Κοστούμια: Παναγιώτης Δημουλέας
Παίζουν: Δάφνη Άτια, Μαίρη Δημουλέα, Ορέστης Ζακυνθινός, Ηλίας Κοβάνης, Νεκτάριος Μεταλλίδης, Υρώ Πυρένη, Νεφέλη Τουλιάτου, Νικόλας Φουρτζής

Κάθε Κυριακή στις 21.00

-----------------------
«Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ
Πρόκειται για μια σύγχρονη προσέγγιση του έργου, που όμως διατηρεί τη διαχρονικότητα της φιλοσοφίας του Σαρτρ αναδεικνύοντας τα νοήματα του κειμένου και τους υπαινιγμούς του συγγραφέα. Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες του έργου (Γκαρσέν, Ινές, Εστέλ) συναντιούνται μετά θάνατον, άγνωστοι μεταξύ τους, εγκλωβισμένοι σε έναν χώρο απροσδιόριστο, κατά τ’ άλλα οικείο, για να αναμετρηθούν με το παρελθόν τους, να ομολογήσουν πως έχουν υπάρξει θύτες και θύματα την ίδια στιγμή, και τελικά να διαπιστώσουν πως θα είναι έρμαια της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης εις το διηνεκές.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αλέξανδρος Βαμβούκος
Σκηνοθεσία, Σκηνικά, Κοστούμια: Μαργαρίτα Αμαραντίδη
Πρωτότυπη Μουσική: Gautier
Παίζουν: Απόστολος Χατζής, Βαλίσια Βύζα, Έλενα Θωμοπούλου

Κάθε Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 18.30 (από 18 Φεβρουαρίου)

-----------------------
«Γύρισα Σπίτι» των Ντάριο Φο & Φράνκα Ράμε
Ένα δροσερό και πάντα επίκαιρο έργο για όλα εκείνα που τις γυναίκες απασχολούν. Ένα έργο για όλα εκείνα που οι άνδρες, επιτέλους, πρέπει να μάθουν. Ερμηνευμένο από μία ηθοποιό με πείρα και σκηνοθετημένο από έναν νέο που ζει και αντιλαμβάνεται τον κόσμο κάπως πιο κινηματογραφικά.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσούκας
Ερμηνεία: Βάσια Βασιλείου

Κάθε Παρασκευή στις 21.15 (έως 24 Φεβρουαρίου)

-----------------------
Παιδική Σκηνή
«KARMAN» από τις «Φιγούρες & Κούκλες» Δείτε το video: KARMAN
Το θέατρο Φιγούρες & Κούκλες, προσκαλεί τον καραγκιοζοπαίχτη Τάσο Κώνστα και τον εικαστικό Παντελή Μάκκα, να επαναπροσδιορίσουν την ιδέα του Θεάτρου Σκιών σήμερα. Ο Καραγκιόζης αλλάζει διάσταση -τόσο στο σενάριο όσο και στη φόρμα- και μας ξανασυστήνεται ως KARMAN.
«Βρισκόμαστε στο κάμποσες χιλιάδες κάμποσο...
Όλα είναι διαφορετικά... Ο κόσμος δεν υπάρχει...
Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί κόσμοι...
Και ζει ο καθένας στον δικό του...!
KARMAN, ένας ήρωας από την εποχή της σκιάς, που έγινε Super Ήρωας!
Μαζί του: η Agly Woman, πιστή του σύντροφος, Super Ηρωίδα! Έχει επιβιώσει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια! Τα Koll Boys, οι τρεις μικροί εξολοθρευτές! Και όλη του η παρέα σε νέες μορφές, νέους κόσμους και super περιπέτειες!

Συντελεστές:
Σενάριο-Ερμηνεία-Σύλληψη: Τάσος Κώνστας
Εικαστική Επιμέλεια-Βίντεο: Παντελής Μάκκας

Κάθε Κυριακή στις 15.15 και καθημερινές για σχολεία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τηλ. 210 9011677 Θέατρο ΠΚ 
(Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος) 

Find us on: / ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα έργα και παράταση παραστάσεων στο Θέατρο ΠΚ ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION