Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Στο έργο διαφαίνεται η ανάγκη του ήρωά μας Διομήδη να τύχει της αποδοχής του έργου του ...


«Στη χώρα των άλλων» του Αντώνη Σιμιτζή
Τελευταίες παραστάσεις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 στο Διάχρονο Θέατρο

Αντώνης Σιμιτζής - Κατερίνα Μαντέλη - Γιάννης K. Ιωάννου- Μάνος Ελευθέριου - Καλλιόπη Βέττα
Στέλιος Γεράνης - Λευτέρης Δημηρόπουλος - Γωγώ Κωβαίου - Χριστίνα Νιώτη

Τελευταίες παραστάσεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 (ώρα 9:00μμ) για το σημαντικό έργο του Αντώνη Σιμιτζή «Στη χώρα των άλλων», που παρουσιάστηκε φέτος με επιτυχία για πρώτη φορά στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μαντέλη, στο Διάχρονο Θέατρο (Πυθέου 52, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-7233.229).
Δύο συγγραφείς, οι βασικοί ήρωες του έργου και γύρω από την ζωή τους πλέκεται ένα μαγικό γαϊτανάκι… Περιχαρακωμένοι μέσα σε νόρμες και φόρμεςοι δύο χαρακτήρες, παλεύουν με τις άξιες τους, που είναι απόσταγμα των ιδεών τους και της ανάγκης τους να υπάρξουν.
Ένα υπαρξιακόαλλά και συγχρόνως ρεαλιστικό, θεατρικό έργοεπίκαιρο και διαχρονικό, που αφηγείται με ανάγλυφο τρόπο την ανάγκη του συστήματος να καταχωνιάσει τον πολιτισμό στο σκοτάδι και να υποτάξει το πνεύμα και τους πνευματικούς ανθρώπους στα δικά του μέτρα.

Στο έργο διαφαίνεται η ανάγκη του ήρωά μας Διομήδη να τύχει της αποδοχής του έργου του, να συνομιλήσει με περισσότερους και να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό.  Όμως το σύστημα (Αθηνά) τον έχει πείσει πως δεν αφορούν κανέναν και τελικά σαν Σειρήνα τον παρασύρει καιτον οδηγεί ακριβώς εκεί που θέλουν οι άλλοι, αδιαφορώντας για όσα έχει εκείνος να πει.  Ο ήρωας μετατρέπεται σε αυτό που ποτέ δεν πίστευε πως θα γίνει… Ματαιοδοξία; ή εσωτερική ανάγκη αποδοχής της αξίας του, είναι αυτά που τον οδηγούν να ενταχθεί στο σύστημα που ο ίδιος απέρριπτε;
Ο άνθρωποςο έρωταςοι σχέσειςη πολιτικήη κοινωνία, oι μεγάλοι πρωταγωνιστές του έργου.  Ένα απόσταγμα σοφίαςένα ρεαλιστικό παραμύθι.

«Στη χώρα των άλλων»
Συγγραφέας: Αντώνης Σιμιτζής
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Γιάννης K. Ιωάννου
Τραγούδι: Καλλιόπη Βέττα
Σε στίχους: Μάνου Ελευθέριου
Σκηνογραφία: Χάρης Σεπεντζής
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Δανεσής
αφίσα: Βαγγέλης Καρατόλιος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αδαμαντία Μαντελένη
Παραγωγή: Διάχρονο Θέατρο - Μαίρης Βιδάλη

Παίζουν οι ΗθοποιοίΣτέλιος Γεράνης (Διομήδης), Λευτέρης Δημηρόπουλος (Άρης), Γωγώ Κωβαίου (Αθηνά), Χριστίνα Νιώτη (Αγγέλα)
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 φοιτητικό και ανέργων, ατέλειες δεκτές
Διάχρονο Θέατρο  ||  Πυθέου 52, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-7233.229

                Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο έργο διαφαίνεται η ανάγκη του ήρωά μας Διομήδη να τύχει της αποδοχής του έργου του ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION