Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Στο πιο απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο του ιντερνετικού ραδιοφώνου ... με τον Simple Radio και τον εμπνευστή του , τον ταλαντούχο ραδιοφωνικό παραγωγό - Νίκο Γεωργακόπουλο ...

 Αναζητώντας  την ιδανική παρέα για να συντροφεύει  μουσικά τις ραδιοφωνικές μας διαδικτυακές αναζητήσεις,ανακαλύψαμε έναν ιδιαίτερο ραδιοφωνικό σταθμό,που δίνει τη δική του απόλυτη μουσική νότα στις ημέρες μας ... Απολαύστε κι εσείς μαζί μας  τον υπέροχο Simple Radio μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη του δημιουργού του,Νίκου Γεωργακόπουλου.

 - Νίκο καλώς ήρθες στη Sigma.Μίλησε μας για τον Simple Radio .

-  Αρχικά να ευχηθώ Καλή Χρονιά σ΄όλον τον κόσμο και να σας ευχαριστήσω πολύ για την συνέντευξη.Ο Simple Radio είναι ένας μουσικός διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός , ο οποίος βρίσκεται στον “αέρα” εδώ και 2,5 χρόνια περίπου , και που ακούγεται στην διαδικτυακή διεύθυνση www.simpleradio.gr .

 - Μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μ΄έναν απλό διαδικτυακό σταθμό... Μίλησε μας για τις μεγάλες διαφορές του Simple Radio με τους άλλους.

- Ο Simple Radio καταρχήν είναι ένας νόμιμος καθόλα ραδιοφωνικός σταθμός με επίσημη άδεια από ΑΕΠΙ (Εταιρία Πνευματικών δικαιωμάτων) . Τα δικαιώματα και οι αμοιβές των καλλιτεχνών πρέπει να τους αποδίδονται .Αν λοιπόν , δεν υπάρχει η ΑΕΠΙ , πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο;
Και θα μου επιτρέψεις να πω και κάποια πράγματα ακόμα , τα οποία μας βάζουν σε διαφορετική κατηγορία από τα περισσότερα web radios.
Οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μας , είναι πιστοποιημένοι με το πτυχίο ραδιοφωνικού παραγωγού Global Cert και με σεμινάρια κοντά στον πολύ γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό Νίκο Γκαραβέλα. Και με καθηγητές όπως οι Βασίλης Κριμπάς , Θανάσης Βούτσινος , Μαρία Κοζάκου , Μαρίνα Καλογήρου , Γιάννης Γκαραβέλας κ.α.
Και με παραγωγούς οι οποίοι είναι χρόνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM ή και σε web ραδιόφωνα.

– Τι άλλο είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Simple Radio ?




– Το περιεχόμενο βέβαια του Simple Radio δεν σταματά στην μουσική. Υπάρχουν καθημερινές ειδήσεις που αφορούν κυρίως μουσικά νέα , συναυλίες , αλλά και διάφορα ανάλαφρα θέματα που να κουράζουν τον αναγνώστη – ακροατή.
Και βέβαια υπάρχουν οι δωρεάν εφαρμογές μας για κινητά τηλέφωνα και tablets  , τόσο για συστήματα Android όσο και για iOS…Γιατί ακουγόμαστε παντού!!!

– Εμείς σας ξέρουμε και σας απολαμβάνουμε καθημερινά ... Θέλουμε όμως να ενημερώσεις το κοινό της Sigma , σε τι μουσικό ύφος κινείται ο σταθμός?


– Για να το πω πολύ απλά…Σιχαινόμαστε τις έτοιμες playlists που παίζονται κατά κόρον στα ραδιόφωνα  και οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι καθαρά θέμα marketing και δισκογραφικών εταιριών.
Εδώ ο ακροατής θα ακούσει τραγούδια από την δεκαετία του ΄70 , μέχρι και σήμερα.
Και από την ξένη αλλά και την Ελληνική μουσική σκηνή.
Με έμφαση στο ξένο ρεπερτόριο κυρίως , αλλά και στο Ελληνικό κυρίως έντεχνο τραγούδι.
Θέλουμε ο ακροατής να χαίρεται το ραδιόφωνο χωρίς συμβιβασμούς. Αυτό άλλωστε είναι και το moto μας “Μουσική χωρίς συμβιβασμούς”.

– Οι εκπομπές από πού “βγαίνουν” στον αέρα ?

 – Αυτό είναι ένα ατού στα web radios. Ο καθένας μπορεί να κάνει εκπομπή από τον χώρο του…Το μόνο που χρειάζεται είναι ενας υπολογιστής , σύνδεση στο internet , και ένα μικρόφωνο. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το τεχνικό τμήμα του σταθμού για να μπορέσει να βγεί η εκπομπή στον αέρα.
Και υπάρχουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον Simple Radio  , που κάνουν εκπομπές από Θεσσαλονίκη , από Καβάλα , από Λαμία και από άλλα μέρη της Ελλάδος.
Είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα που λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Αμερική.
Γιατί για φαντάσου να υπήρχε ραδιοφωνικό στούντιο στην Νέα Υόρκη …Όταν ο παραγωγός θα έπρεπε να κάνει εκπομπή βρισκόταν στο Los Angeles δεν θα ήταν δυνατόν….
Έτσι δεν είναι?
Σκοπός μας βέβαια είναι κάποια στιγμή να γίνει και ένα στούντιο , κυρίως για να υποδεχόμαστε για LIVE εμφανίσεις καλλιτέχνες ή συγκροτήματα.
Βεβαίως οι συνεντεύξεις δεν λείπουν…Έχουμε συνεντεύξεις από πολλούς καλλιτέχνες όπως η Άντζελα Ορφανού , ο Γιάννης Ζουγανέλης κ.α.
Γίνονται τηλεφωνικά , και βέβαια υποστηρίζουμε πάντα τους νέους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές τους δουλειές , και με συνεντεύξεις αλλά και με την τοποθέτηση των τραγουδιών τους στις playlists του σταθμού.

– Οι καιροί είναι δύσκολα οικονομικά. Ένα web ραδιόφωνο , έχει έξοδα?
Και αν έχει πως τα βγάζει πέρα ?

– Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.
Βεβαίως και έχει έξοδα…Και είναι αρκετά μπορώ να πω.
Στον Simple Radio , έχουμε ένα σύστημα οικονομικής διαχείρισης διαφορετικό.
Όλοι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί (αλλά και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι), είμαστε ταυτόχρονα και μέτοχοι του σταθμού. Γιατί πολύ απλά έχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν μια ομάδα ενωμένη. Σαν μια πραγματική οικογένεια. Και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι.
Αυτό τι σημαίνει στην πράξη?
Όλοι συνεισφέρουμε οικονομικά στον σταθμό για να μπορούμε να βγάζουμε τα έξοδα μας.
Και από κει και πέρα βέβαια υπάρχει και το διαφημιστικό τμήμα του σταθμού.
Και μιας και αναφερθήκαμε στο διαφημιστικό τμήμα , θα μου επιτρέψεις να πω πως οι διαφημίσεις και τα διαφημιστικά πακέτα που παρέχουμε , είναι πλήρως ευέλικτα και διαμορφώνονται πάντα με τις επιλογές του πελάτη.
Για παράδειγμα να αναφέρω πως μια διαφήμιση μπορεί να ξεκινήσει από μόλις 30 ευρώ μηνιαίως !! Από κει και πέρα , αναφέρω πάλι πως υπάρχει τεράστια ευελιξία ανάλογα με τα «θέλω» του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.
Υπάρχει επίσης η εταιρία μας Creative Broadcasting Solutions , η οποία αναλαμβάνει την δημιουργία ραδιοφωνικών σπότ (είτε για τον Simple Radio , είτε για άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς και εκδηλώσεις) , καθώς επίσης και την μουσική κάλυψη εκδηλώσεων (DJ) σε προσωπικά ή εταιρικά events.
Σε τιμές πάντα ανταγωνιστικές και με παροχές υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

– Ποια είναι η σχέση με τους ακροατές του σταθμού?

– Η σχέση μας με τους ακροατές του σταθμού , θα έλεγα πως είναι άκρως…ερωτική !!!
Άλλωστε τα εύσημα στην μέχρι τώρα επιτυχία του Simple Radio  , πάνε πρώτα στους ακροατές , οι οποίοι μας στηρίζουν καθημερινά , δείχνοντας μας την αγάπη τους , και με την συμμετοχή τους στις ζωντανές εκπομπές μας , αλλά και σε όλη την διάρκεια του προγράμματος του σταθμού.
Και εμείς από την μεριά μας βέβαια , διοργανώνουμε εκδηλώσεις και ερχόμαστε κοντά με τους ακροατές μας…Γνωριζόμαστε , διασκεδάζουμε , χορεύουμε μαζί…
Γιατί η σχέση στο ραδιόφωνο είναι αμφίδρομη και έτσι είναι το σωστό κατά την γνώμη μου να γίνεται.


 – Αυτή τη στιγμή πόσους ραδιοφωνικούς παραγωγούς απασχολεί ο Simple Radio?

– Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 μουσικοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί…
Ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό ύφος .
Και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που πέρασαν έστω και μια ώρα από τον Simple Radio. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Τους είμαι πραγματικά ευγνώμων.
Και όχι μόνο στους παραγωγούς…Αλλά και σε γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς , όπως οι Βασίλης Κριμπάς , Νίκος Γκαραβέλας και όλους τους καταξιωμένους καθηγητές που ανέφερα στην αρχή της κουβέντας μας , για την αμέριστη βοήθεια τους σε πάρα πολλούς τομείς.

– Τα σχέδια σας για το μέλλον?

– Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι η αγάπη του κόσμου. Γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να προχωρήσεις.
Και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε νότες αισιοδοξίας και χαράς , στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Και να είμαστε πάντα ΑΛΗΘΙΝΟΙ και όχι δήθεν.
Από κει και πέρα στα άμεσα σχέδια μας , είναι , όπως προανέφερα , η δημιουργία ενός κεντρικού στούντιο , για να βγαίνουν οι εκπομπές στον αέρα , αλλά και για τις LIVE εμφανίσεις και συνεντεύξεις καλλιτεχνών από όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα.
Γιατί πρέπει να αναφέρω πως είμαστε κοντά σε κάθε είδους καλλιτεχνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.
Και σαν χορηγοί επικοινωνίας αλλά και σαν Μέγα χορηγοί.

– Και δύο λόγια για σένα…

– Δύσκολα πράγματα μου βάζεις τώρα.
Τι να σου πω…
Η σχέση μου με το ραδιόφωνο είναι από πολύ μικρή ηλικία.. Ξεκίνησα με πειρατικούς σταθμούς στην δεκαετία του `80.Όπως οι περισσότεροι άλλωστε.
Και η πρώτη μου γνωριμία με το ραδιόφωνο στα FM ήταν το 1988 στο “Ράδιο Ανθούσα”. Από κει και πέρα ακολούθησαν διάφοροι ραδιοφωνικοί σταθμοί , όπως το Ραδιο “A” , Space FM , Klik FM , κ.α.
Μπήκαμε και στην εποχή της τεχνολογίας και των web radios , και έκανα εκπομπές σε αρκετά web radios , κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στον Simple Radio.
Απόφοιτος  ΙΕΚ Δημοσιογραφίας , και Global Cert Ραδιοφωνικού Μουσικού Παραγωγού.
Τα…υπόλοιπα στο…μικρόφωνο.
Σας ευχαριστώ πολύ ….
  
- Εμείς σ΄ευχαριστούμε, Νίκο για την ζεστή σου φιλοξενία ... Καλή συνέχεια και μεγάλες επιτυχίες !


 ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ  ΣΤΟΝ  Simple  Radio 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΙΑ

“Η ραδιοφωνική διαφήμιση χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και οικειότητα λόγω της στενής σχέσης του μέσου με τους ακροατές. Αυτό σημαίνει ότι και η αποτελεσματικότητα του επικοινωνιακού μηνύματος έχει μεγαλύτερη δυναμική.
Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οι ακροατές αντιλαμβάνονται το ραδιόφωνο ως ένα χαλαρό μέσο διασκέδασης που δεν επιβάλλεται και θεωρείται ως το μέσο με το μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το ραδιόφωνο «βρίσκει» τον ακροατή σε συνθήκες και σε στιγμές που είναι πιο δεκτικός, προσελκύει το ενδιαφέρον του για επικοινωνιακά μηνύματα και στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή του, αντίθετα με άλλα μέσα επικοινωνίας τα οποία μπορούν να υποσχεθούν μόνο απλή έκθεση του διαφημιζόμενου στο κοινό. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ακούγοντας διαφήμιση στο ραδιόφωνο, το 77% των ερωτηθέντων έτυχε να επισκεφθούν διαφημιζόμενο εστιατόριο ή μπαρ, το 80% να μάθουν μια μάρκα που δε γνώριζαν καθόλου, το 67% να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν το προϊόν και το 63% να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το διαφημιζόμενο προϊόν.
Το ραδιόφωνο ως διαφημιστικό μέσο δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα μιας μοναδικής και στρατηγικής επικοινωνιακής προβολής, μιας και αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και δημιουργεί οικειότητα μεταξύ της επιχείρησης και των ακροατών, αλλά αποτελεί και το πιο οικονομικό και ευέλικτο μέσο στοχευμένης διαφήμισης. Επιπροσθέτως, η ραδιοφωνική διαφήμιση έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους παραγωγής του επικοινωνιακού μηνύματος καθώς και της γρήγορης προσαρμογής του ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του διαφημιζόμενου, τις ανάγκες τις αγοράς και την εκμετάλλευση εποχιακών ευκαιριών.

Η Διαφημιστική Επικοινωνία στον Simple Radio
Δυναμική του σταθμού
Ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός Simple Radio έχει πάνω από 2500 επισκέπτες καθημερινά και με την υψηλότερη ακροαματικότητα στο νεανικό κοινό. 

Ακροατήριο 
Το εύρος των ηλικιακών ομάδων των ακροατών του Simple Radio κυμαίνεται από τους νεαρότερους ακροατές από 13-24 ετών μέχρι μεγαλύτερους ακροατές της ηλικιακής ομάδας 35-44. Το πιο πιστό ακροατήριο του σταθμού αποτελείται από τις ηλικιακές ομάδες 24-34 και 35- 44, ένα κοινό στο οποίο ο Simple Radio έχει πολύ υψηλά νούμερα ακροαματικότητας και το οποίο αναδεικνύει το σταθμό σε ένα αποτελεσματικό μέσο προβολής μιας επιχείρησης.


Ζωντανό πρόγραμμα
Ο Simple Radio έχει ζωντανό πρόγραμμα από τις 12 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ και τους πιο πιστούς ακροατές. Και βέβαια τις υπόλοιπες ώρες με τις πιο προσεγμένες μουσικές επιλογές. Οι ζωντανές εκπομπές προσδίδουν ιδιαίτερη δυναμική στο πρόγραμμα του Simple Radio και κατά συνέπεια στην αποδοτικότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων που μεταδίδονται κατά τη διάρκεια αυτών των εκπομπών. Οι παραγωγοί του σταθμού είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό, το οποίο συμμετέχει ενεργά κατά τη διάρκεια των εκπομπών και για αυτό το λόγο υπάρχει μια σταθερή σχέση μεταξύ του κοινού και του σταθμού.
Μάλιστα, το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις ζωντανές εκπομπές και σταθερή επικοινωνία με τους παραγωγούς από τους ακροατές, δίνει στις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις που γίνονται χορηγοί εκπομπής το πλεονέκτημα της απομόνωσης του επικοινωνιακού μηνύματος κατά τη διάρκεια της εκπομπής, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε οποιοδήποτε άλλο διαφημιστικό μέσο. Η ισχύς και η οικειότητα που από μια ζωντανή μπορεί να δημιουργηθεί και διαδραστική εκπομπή για μια επιχείρηση ή ένα προϊόν, είναι δυνατόν να βοηθήσουν σημαντικά την εδραίωση της αναγνωρισιμότητας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μιας επιχείρησης.

Διεισδυτικότητα
Ο Simple Radio ακούγεται ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, χώρους εστίασης, κλπ. Η ακρόαση ραδιοφώνου τις ώρες αιχμής των εμπορικών καταστημάτων αυξάνει το βαθμό επιρροής της αγοραστικής απόφασης, ενώ η ακρόαση σήμερα πια και στα κινητά τηλέφωνα μέσω της δωρεάν εφαρμογής μας για κινητά Android και iOS καθιστούν το ραδιόφωνο ως ένα σταθερής ανταπόκρισης μέσο, που μπορεί να εγγυηθεί σε υψηλότερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο μέσο την αποτελεσματικότητα του διαφημιστικού μηνύματος.

Ελκυστικά πακέτα διαφημιστικής προβολής
Το διαφημιστικό τμήμα του Simple Radio μπορεί να σας παρέχει εξειδικευμένες διαφημιστικές προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους της επιχείρησής σας. Η διαφημιστική σας προβολή μπορεί να περιλαμβάνει από βασικά πακέτα διαφημιστικών σποτ, εβδομαδιαία χορηγία εκπομπής, συνδυαστικά πακέτα σποτ και χορηγίας εκπομπής, χορηγία μονόλεπτων ενθέτων (π.χ. μόδα, ομορφιά, showbiz news, ωροσκόπιο, σαν σήμερα), καθώς και ειδικά διαμορφωμένα επικοινωνιακά μηνύματα που μπορούμε να προτείνουμε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του επιχειρηματικού σας αντικειμένου.
Ο Simple Radio συνεργάζεται με έμπειρους παραγωγούς για τη δημιουργία διαφημιστικών μηνυμάτων τόσο στο studio του Simple Radio, όσο και σε εξωτερικό studio της Αθήνας. Η ανάληψη της παραγωγής διαφημιστικού σποτ σε κάθε περίπτωση περιλαμβάνει το κείμενο της διαφήμισης, την εκφώνησή του και τη μουσική επένδυση.
Στο Simple Radio συνεργαζόμαστε μαζί σας ώστε να δημιουργήσουμε το καταλληλότερο επικοινωνιακό πακέτο σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησή σας και ανταποκρινόμαστε σε τροποποιήσεις του διαφημιστικού σας μηνύματος ανάλογα με τους στόχους της επιχείρησης σας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (π.χ. εκπτώσεις, προσφορές, events, αλλαγές στο ωράριο, ενημερώσεις για νέες υπηρεσίες ή προϊόντα).
Ο Simple Radio μπορεί να εγγυηθεί την αποδοτικότητα της διαφημιστικής επικοινωνίας σας γιατί έχει την υλικοτεχνική υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό, την πείρα και τον επαγγελματισμό.

Επικοινωνήστε με το διαφημιστικό τμήμα του Simple Radio στο marketing@simpleradio.gr , info@simpleradio.gr ή στα +30 2103000759 / +306974425822 για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε το κατάλληλο επικοινωνιακό πακέτο για την επιχείρησή σας.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office








  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο πιο απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο του ιντερνετικού ραδιοφώνου ... με τον Simple Radio και τον εμπνευστή του , τον ταλαντούχο ραδιοφωνικό παραγωγό - Νίκο Γεωργακόπουλο ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION