Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

H Hellas List εμπιστεύεται στη Sigma και τις εκπομπές ACTION IN GREECE,τη μεγάλη της έρευνα!


Έρευνα της HELLAS LIST 
για την πορεία των 130 σημαντικότερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας
Μετά τις εξαγορές του Sani, του Hilton, του «Αστέρα Βουλιαγμένης», του  Corfu Chandris και DassiaChandris, στην Κέρκυρα, και του ξενοδοχείου Club Med Kefalos στην Κω, δύο μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες ευρίκονται στο “μικροσκόπιο” ξένων οίκων.
Ανοδικά κινήθηκε η κερδοφορία των 130 μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας κατά το 2015. Αυτό προκύπτει από έρευνα της τράπεζας πληροφοριών για την οικονομία και τις επιχειρήσεις  HELLAS LIST, σύμφωνα με την οποία – αν εξαιρέσει κανείς τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο πρώτων εταιρειών του κλάδου που επηρεάζουν αισθητά το τελικό αποτέλεσμα – τα συνολικά καθαρά κέρδη των υπολοίπων εταιρειών του δείγματος αυξήθηκαν περίπου κατά 14%  για να υπερβούν τα 76 εκατομμύρια ευρώ. Οι 130 μεγαλύτερες – βάσει κύκλου εργασιών – ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εμφανίζουν ανεπαίσθητη αύξηση 2,3% του συνολικού τους τζίρου που φτάνει τα 1,12 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δεδομένου ότι το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2014 και διαμορφώθηκαν σε 14.195 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται ότι οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας που αποτελούν και την «αφρόκρεμα» του κλάδου κινήθηκαν όπως περίπου κινήθηκε και το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισπράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των ελληνικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συνδυάζεται με ένταση των διαπραγματεύσεων και επαφών μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων του κλάδου και ξένων funds που επιθυμούν να διεισδύσουν στην ελληνική τουριστική οικονομία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες,  εκπρόσωποι δύο μεγάλων ελληνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων διαπραγματεύονται με οίκους του εξωτερικού για τη συμμετοχή των τελευταίων στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
Στην βελτίωση του κλίματος έρχεται να συμβάλλει η ενεργοποίηση πόρων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 άνω των 300 εκατ. ευρώ σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις που αφορούν τον τουρισμό και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και έργα τουριστικών υποδομών στους ΟΤΑ και σε δημόσιους φορείς.  Εξ αυτών, τα 120 εκατ. ευρώ αφορούν τον προϋπολογισμό του προγράμματος ενίσχυσης της δημιουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που σχεδιάζεται να προκηρυχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017.  Μαζί με το πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν, ανέρχονται σε 210 εκατ. ευρώ οι καθαρές κρατικές ενισχύσεις για τα δύο αυτά προγράμματα. Κατά συνέπεια,  οι παραπάνω ενισχύσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού, αναμένεται να κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ. 

                         Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: H Hellas List εμπιστεύεται στη Sigma και τις εκπομπές ACTION IN GREECE,τη μεγάλη της έρευνα! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION