Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Greek Artists ... στη Γκαλερί Αργώ!

 


        Μακριά, πολύ μακριά να ταξιδεύουμε..."
        ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
              

 

Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα παρουσιάσει στους χώρους της, την ομάδα καλλιτεχνών Greek Artists σε μια ομαδική έκθεση, κάτω από το γενικό τίτλο  «Μακριά, πολύ μακριά να ταξιδεύουμε...».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου,
στις 7 το βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν, με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και κεραμικής, 27 καλλιτέχνες :  
 
Αθηναίος Στρατής, Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Ανούση-Ηλία Ρένα, Γιαχανατζή Νέλλη, Γριμάλδη-Κορομηλά Ράνια, Δεσεκόπουλος Νίκος, Ζαβιτσάνου Αννή, Ζουμπουλάκης Πέτρος, Καμπάνης Μάρκος, Κότσαρης Γρηγόρης, Κότσαρης Μιχάλης, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κτιστοπούλου Μαρία, Μελά Εύα, Μενδρινού Άννα, Μελισσαράτου Λιάνα, Μπάρλος Χρήστος, Ξενάκη Μαριάννα, Παγωμένος Κώστας, Παπαγιάννη Σύνη, Παπαδόπουλος Μένανδρος, Παπαζαφειρόπουλος Τάκης, Πετροπούλου-Δημητράκη Μιμή, Πετροχείλου Κάλλη, Ράλλης Τάσος, Ρούσσης Γιώργος, Σαίτη Χαρά, Σανταμούρης Χρήστος, Σκλαβενίτης Νίκος, Σταϊνχάουερ-Παπαστεφανάκη Βαρβάρα.
 
“Μακριά, πολύ μακριά να ταξιδεύουμε...”

 “Μα αληθινοί ταξιδευτές εκείνοι είναι που φεύγουν
   μονάχα για να φύγουνε, καρδιές λαφρές καθώς
   μπαλόνια, το μοιραίο τους ποτέ δεν τ΄αποφεύγουν
   χωρίς να ξέρουν το γιατί, πάντοτε λένε: Εμπρός!”
 
 (Charles Baudelaire-Απόσπασμα από «Το ταξίδι»)
 
“ …  Όλοι εμείς οι καλλιτέχνες της ομάδας Greekartists.info συναντηθήκαμε σε αυτό το εικαστικό ταξίδι,  συνταξιδιώτες σε δυσπρόσιτους  προορισμούς, για να διερευνήσουμε αυτήν την προαιώνια ανάγκη του ανθρώπου για ταξίδι, για εξερεύνηση, για επικοινωνία. Η ίδια η τέχνη είναι ένα ταξίδι με εισιτήριο διαρκείας στο άγνωστο. Όπως ο καλλιτέχνης ακολουθεί την γραμμή στην περιπετειώδη κι ανεξερεύνητη κίνησή της έτσι και ο αληθινός ταξιδευτής: στεριώνει τις αβεβαιότητες του “στην θολή γραμμή των οριζόντων”, “ιδανικός και ανάξιος εραστής” μιας αδιάκοπης ανάγκης φυγής. Μάλιστα, σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται κυνηγημένοι  από την  ανάγκη να κατακτήσουν μια καλύτερη ζωή ακολουθώντας την “στενήν οδόν”, το ταξίδι ανάγεται σε ύψιστο σύμβολο ελευθερίας [...] 
[…] Η λαχτάρα μας για αναχώρηση, για να αφήσουμε πίσω ότι μας βαραίνει και να προχωρήσουμε μπροστά, να ανασάνουμε καθαρόν αέρα ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ανεμελιάς, ακόμη κι αν αφήνουμε πίσω μας στρωμένες, σταθερές και βαρετές βεβαιότητες, είναι η λαχτάρα για ζωή. Και η  ζωή, όπως και η τέχνη είναι αδιάκοπη κίνηση....[…]”
 
Χαρά Σαΐτη
Εικαστικός /Θεωρητικός της τέχνης


Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω
ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 
ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777
e-mail: info@argo-gallery.gr * website: www.argo-gallery.gr
( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00,
Σάββατο: 11:00-15:00

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office)
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Greek Artists ... στη Γκαλερί Αργώ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION