Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!


GALLERY WEEKEND 2016
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου (11.00 – 17.00)
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (11.00 – 15.00)

Η εικαστική σκηνή του σήμερα σε μια βόλτα!


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!

Η ιδέα του εικαστικού περίπατου γεννήθηκε το 2013 με στόχο το άνοιγμα της τέχνης και της καλλιτεχνικής παραγωγής στο ευρύ κοινό. Το Gallery Weekend, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ στα πρότυπα των αντίστοιχων εκδηλώσεων μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και τις αίθουσες τέχνης και έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Το πολιτιστικό διήμερο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τις αίθουσες τέχνης να προβάλλουν το έργο των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν αλλά και για τους πολίτες  να διαμορφώσουν μια συμπυκνωμένη άποψη του εικαστικού τοπίου της χώρας μέσα από τις τρέχουσες εκθέσεις των γκαλερί. 

To Gallery Weekend 2016 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων σε 34 γκαλερί της Αθήνας, 3 του Πειραιά και  6 της  Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης 1 γκαλερί από τη Βέροια 1 από την Πάτρα και 1 από τα Τρίκαλα.

Το τέταρτο Gallery Weekend πρόκειται να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής  μέσα από 46 διαφορετικές εκθέσεις και περίπου 500 καλλιτέχνες  που αντιπροσωπεύουν όλα τα είδη εικαστικής έκφρασης. Οι αίθουσες τέχνης και οι καλλιτέχνες, θα καλωσορίσουν με χαρά το κοινό σε μια από τις ωραιότερες βόλτες στην πόλη!

Τον περίπατο του επισκέπτη θα συνοδεύει χάρτης-οδηγός, ο οποίος θα διατίθεται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Το έντυπο περιλαμβάνει το πρόγραμμα των γκαλερί και σημειώνει τις θέσεις τους στην πόλη.  Οι γκαλερί θα τηρήσουν κοινό ωράριο.( Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 11.00 – 17.00 // Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 – 15.00)

Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού, που γεννήθηκε εν μέσω βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  με στόχο  να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη του λαού για επαφή με τον πολιτισμό!

Συμμετέχουσες γκαλερί

Αθήνα
a.antonopoulou.art, Αγκάθι-ΚartάλοςΑίθουσα Τέχνης Αθηνώναίθουσα τέχνης ena, Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα ΚαμχήΑίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος,Alma Gallery Athens, Art Zone 42, ARTOWER AGORA, Bernier/Eliades, CHEAPART, Γκαλερί ΑΔΓκαλερί ΑΡΓΩΓΚΑΛΕΡI «7», Γκαλερί Έρση,Γκαλερί ΣκουφάDepo Darm, Εικαστικός Κύκλος Σιαντήεκφραση – γιαννα γραμματοπουλου, Eleftheria Tseliou gallery, ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥGALLERY,  Elika Gallery, Evripides Art Gallery, genesis gallery, kaplanon5, Kappatos Gallery, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα ΤούνταΜέδουσαΑίθουσα Τέχνης, Nitra Gallery ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Thanassis Frissiras gallery, The Breeder, THE PULSE, Vamiali’s gallery

Πειραιάς
Art ΠρίσμαΔΛ gallery, ENIA gallery

Θεσσαλονίκη
Artis Causa Gallery, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Donopoulos International Fine Arts, Nitra Gallery, Tsatsis/Artforum Gallery, Zina Athanassiadou Gallery.

Βέροια
ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ

Τρίκαλα
Alma Gallery Trikala

Πάτρα
Cube

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης
210 3607598

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION