Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Μια σύμπραξη αγάπης που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε ...



Ο Δεκέμβριος είναι ο κατ ’εξοχήν μήνας της αγάπης. Αλλά που βρίσκουμε την αγάπη? Πως εκφράζεται? Και τι σημαίνει? Σίγουρα η αγάπη δεν μπορεί να προσδιοριστεί με λέξεις αλλά με πράξεις! Αγάπη είναι, πάνω απ’ όλα να μοιράζεσαι! 
Θέλοντας να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα, δημιουργήσαμε τα T-shirt της αγάπης! Μπορείτε κι εσείς να συμβάλλετε στην προσπάθεια αποκτώντας το δικό σας T-shirt με το κέντημα της αγάπης από το www.thefashionfrog.com, για όλο τον Δεκέμβριο ! 
Όλα τα κέρδη θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο".

Μπορείτε να βρείτε τα T-shirt της αγάπης εδώ: 


Το thefashionfrog.com το γνωρίζετε εδώ και 3 χρόνια. 
Από αυτή την χρονιά όμως κάτι αλλάζει! Η οικογένεια του The Fashion Frog έχοντας συνεχώς ανοδική πορεία μεταφέρεται στον δικό της ιδιόκτητο χώρο και δημιουργεί την πρώτη συλλογή ρούχων και αξεσουάρ του brand πλέον The Fashion Frog!
 Έναυσμα μας ? Η εμπιστοσύνη και η αγάπη του κόσμου!
Νέες ιδέες δημιουργίας , νέες συνεργασίες , επιλογή των υφασμάτων και η Ελληνική ραφή για εμάς πλέον μονόδρομος. Έμπειροι ράφτες, πατρονίστ που δίνουν προσοχή στην ελάχιστη λεπτομέρεια, δημιουργούν ρούχα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που ξεχωρίζουν !
Αυτή είναι η ιδέα που λέγεται The Fashion Frog ... κάθε άσχημη διάθεση μπορεί να αλλάξει επιλέγοντας ένα όμορφο ρούχο ή αξεσουάρ. Το κορίτσι #TheFashionFrog αγαπά το απλό style και είναι πάντα διασκεδαστικό! Απολαμβάνει τη ζωή και χαμογελά στα προβλήματα της. Φορώντας τα #TheFashionFrog ρούχα νιώθει άνετα και ξεχωριστά! Αυτός θα είναι για πάντα ο στόχος μας!
Για εμάς, την ομάδα του The Fashion Frog, η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης. Για εμάς η μόδα θα είναι πάντα διασκέδαση! Μείνετε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε!



Στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία έξι (6) χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της αναπηρίας Ομάδα νέων Επιστημόνων και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι όντας οι ίδιοι ευαισθητοποιημένοι, αλλά και έχοντας μεγάλη εμπειρία με τα άτομα με αναπηρίες, δημιούργησαν το Σωματείο Σώμα Φίλων ΑμεΑ "Δράση για το κάτι άλλο".
Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε στις 09-04-10 με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμ. 11842 και με Α.Μ. Σωματείου 8905.
Αυτό που διαφοροποιεί την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων από τις άλλες ομάδες, είναι ότι είναι η μοναδική ομάδα στο χώρο αυτό, που ξεκίνησε αμιγώς εθελοντικά και συνεχίζει το έργο της στηριζόμενο στην προσπάθεια 12 εργαζομένων, διατηρώντας παράλληλα και τον κατά βάση εθελοντικό του χαρακτήρα, με την παροχή εθελοντικής προσφοράς από πλήθος καταρτισμένων ανθρώπων. Χάρη στην αγάπη, την ζωντάνια, την πίστη των ανθρώπων αυτών σε αυτό που κάνουν και την θετική τους ενέργεια, η ομάδα μεγάλωσε, αγκαλιάζοντας κυριολεκτικά όλη την πόλη μας μέσα από διάφορες συνεργασίες και κοινές δράσεις.
Βασικός στόχος της δράσης του Σωματείου είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανισότητας - διακρίσεων στα άτομα με αναπηρία, αποσκοπώντας στην πλήρη ένταξη τους στην ευρύτερη κοινωνία. Στις δράσεις που αναπτύσσει συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες με ελαφριά / μέτρια ή βαριά νοητική υστέρηση, με κινητικές δυσκολίες, αυτισμό ή/και πολλαπλές αναπηρίες.
Τα τελευταία 6 χρόνια το Σωματείο δραστηριοποιείται στη παροχή εκπαίδευσης- απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε Άτομα με ειδικές ανάγκες, μέσω του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Το πρόγραμμα δραστηριοποίησης περιλαμβάνει τμήματα και εργαστήρια καθώς και πληθώρα εξωτερικών δράσεων του Κέντρου, μέσω των οποίων δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να συμμετέχουν δημιουργικά σε εργασίες ανάλογες του νοητικού τους επιπέδου αλλά και της φυσικής τους αναπηρίας. Συγχρόνως τους δίνεται η ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, αλλά και με τους εθελοντές του προγράμματος, σαν μια μεγάλη παρέα.
Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σωματείου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και πραγματικά δίνει ώθηση στο έργο μας. Η Εκδήλωση έχει σαν στόχο, αφενός την ενημέρωση του κοινού για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αφετέρου την ευαισθητοποίηση όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού συνανθρώπων μας απέναντι στο θέμα της αναπηρίας.
Όλη η πόλη γίνεται μια μεγάλη παρέα και σ’ αυτό συμβάλλουν με την παρουσία τους τόσο οι περίπου 3000 συμπολίτες μας, όσο και οι διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες και μουσικά σχήματα της πόλης, οι οποίοι πλαισιώνουν την Εκδήλωση μας με μουσικά δρώμενα και live συναυλίες στον χώρο μας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης γιορτής διατίθενται, εκτός των άλλων, προς το κοινό χειροποίητα έργα τέχνης και χριστουγεννιάτικες κατασκευές που ετοιμάζουν τα εργαστήρια
Δημιουργικής απασχόλησης του Σωματείου, ύστερα από εντατική προσπάθεια μηνών, με πολύ υπομονή, επιμονή, μεράκι και αγάπη.

Πιστεύουμε σε μία κοινωνία που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την προσφορά. Με την δική σας συμμετοχή και στήριξη συμβάλετε ουσιαστικά στην καθημερινή μας προσπάθεια για μια κοινωνία που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

...γιατί «στον κόσμο που φτιάχνουμε δεν περισσεύει κανείς»!

ΑΞΙΖΕΙ !!!

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια σύμπραξη αγάπης που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION