Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ελλάδα#Ιταλία#Σουηδία#Ρουμανία#Πολωνία#Βουλγαρία ... FAIDRA !


Να εκμεταλλεύεσαι κάθε λάμψη απ' τις ριπές των πολυβόλων για να κρατάς σωστόν τον προσανατολισμό σου πάντοτε παράλληλα στις γραμμές των δυο μετώπων. Άρης Αλεξάνδρου

«Faidra», ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με Ελληνική σφραγίδα

Η προσφυγιά και η μετανάστευση γίνονται θέμα μιας πανευρωπαϊκής παραγωγής με τη συμμετοχή έξι χωρών και επτά θεατρικών-πολιτιστικών οργανισμών. Πρόκειται για το πρότζεκτ «Faidra», που κατατέθηκε στις Βρυξέλλες, στο πρόγραμμα Creative Europe.Είναι το μόνο πρότζεκτ, που εγκρίθηκε από την Ελλάδα για το 2016. Ένα διετές πολυσήμαντο και πολύπλευρο πρόγραμμα, με πολλά ταυτόχρονα πλεονεκτήματα και αποτελέσματα. Εμπνευστής και συντονιστής του είναι ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής, που κατέθεσε το πρόγραμμα μέσα από το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, που είναι η σχολή και το ερευνητικό κέντρο του θεάτρου Τόπος Αλλού.

Έξι θεατρικοί οργανισμοί από την Ιταλία «TEATRO',Πολωνία «DOBRA WOLLA», Βουλγαρία «PRO-RODOPI FOUNDATION» και από την Ελλάδα. Εκτός από τον συντονιστή, που είναι το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου, συμμετέχει και ο ευρωπαϊκός οργανισμός Πρίσμα.

Η μετακίνηση μεγάλων πληθυσμών επέφερε, και συνεχίζει να επιφέρει, αλλαγές στα ήθη, έθιμα και στον πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης. Οι εταίροι θα εργαστούν στις χώρες τους και κάνοντας μια ευρύτατη έρευνα, θα συλλέξουν υλικό από μετανάστες, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει υλικό για την τελική παράσταση, που θα δημιουργηθεί και θα παρουσιαστεί σε όλες τις χώρες των εταίρων.

Το υλικό θα συλλεχθεί μέσα από συζητήσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια και workshops με μετανάστες, που θα πουν την προσωπική τους ιστορία και μαρτυρία. Η τελική θεατρική παράσταση θα στηριχθεί σε όλο αυτό το συγκινησιακά φορτισμένο υλικό από αντικείμενα και μνήμες, πολλές φορές έντονες και πρόσφατες, πολλές φορές αμυδρές και ξεχασμένες. Η Ευρώπη μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από τα διαφορετικά κύματα μεταναστών και προσφύγων τόσο του 20ου όσο και του 21ου αιώνα.

*Info 
Γενικός συντονιστής: Νίκος Καμτσής Project assistant: Mίκα Πανάγου Αdministrative & budgetary manager: Φούλη Παπαγεωργίου (Prisma- Centre for Development Studies)
Σκηνοθέτες παραστάσεων: Νίκος Καμτσής, Stefano Te, Petar Todorov,Antonela Cornici

Επιμέλεια  ρεπορτάζ :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελλάδα#Ιταλία#Σουηδία#Ρουμανία#Πολωνία#Βουλγαρία ... FAIDRA ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION