Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η Μαριάννα Λαγουμίδη διδάσκει,συμβουλεύει,εξορμεί ... για τα παιδιά όλων μας !


Η ιστοσελίδα i-paidi  στέκεται αρωγός σε γονείς και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ¨ατίθασο¨, ¨απρόσεκτο¨, ¨αδιάβαστο¨, ¨επιθετικό¨, ¨τεμπέλικο¨παιδί. Λειτουργεί ως δίκτυο μεταξύ των παιδιών με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα), των οικογενιών τους, των εξειδικευμένων επιστημόνων και των επαγγελματιών που τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δίνει πληροφορίες μέσω του site, του fb, του LinkedIn και άλλων ιστοσελίδων που υπάρχουν ως link.
Γνωρίζουμε ότι 6-9% των παιδιών γεννιούνται με τη ΔΕΠ-Υ και υπάρχει διά βίου. Το Παν/μιο του Harvard (2016) ανακοίνωσε ότι έως 55% των παιδιών διαταράσσονται με τη ΔΕΠ-Υ ως δευτερεύουσα συνέπεια.
Στην Ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 2016, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, με πανεπιστημιακές γνώσεις και εμπειρία σε αυτή τη διαταραχή. 
Θα ακούσουμε
τι προκαλεί τη ΔΕΠ-Υ,
ποια είναι η αιτία,
πώς μπορούμε να καταλάβουμε ότι το παιδί έχει ΔΕΠ-Υ,
σε ποια ηλικία,
πώς το διαχειριζόμαστε μέσα στην οικογένεια,
ποιες στρατηγικές ακολουθεί το σχολείο,
ποια αξία της λογοθεραπείας,
γιατί έχουν τα παιδιά παραβατική συμπεριφορά,
ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής,
ποια αξία του Θεραπευτικού Τριγώνου,
ποια η σημασία της ψυχολογικής τόνωσης και της ακαδημαϊκής στήριξης
ΚΑΙ   ποια η προσφορά συμμετοχής στην i-paidi.gr. 
Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα λυθούν όλες οι απορίες εσάς που θα παρευρίσκεσθε. Η ανταλλαγή πληροφοριών και τα βιωματικά σχόλια θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα συμπεράσματα διευκόλυνσης του παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Ο στόχος της i-paidi.gr, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να γίνει ευτυχισμένος ενήλικας, το παιδί με ΔΕΠ-Υ.
Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Μαριάννα Λαγουμίδη διδάσκει,συμβουλεύει,εξορμεί ... για τα παιδιά όλων μας ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION