Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έκθεση, κάτω από το γενικό τίτλο «Το Καμαρίνι», περιλαμβάνει υλικό από τη μακρόχρονη γόνιμη συνεργασία του Πέτρου Ζουμπουλάκη με το ζεύγος...


Ο   Π Ε Τ Ρ Ο Σ   Ζ Ο Υ Μ Π Ο Υ Λ Α Κ Η Σ    Σ Τ Η   Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω




Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα παρουσιάσει στους χώρους της, το γνωστό ζωγράφο Πέτρο Ζουμπουλάκη , σε μια έκθεση – αφιέρωμα προς τιμήν της Βούλας Ζουμπουλάκη και του συντρόφου της στη ζωή και στην τέχνη, Δημήτρη Μυράτ , κάτω από το γενικό τίτλο  «Το Καμαρίνι».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Δεκεμβρίου 2016.
Η πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έκθεση, κάτω από το γενικό τίτλο «Το Καμαρίνι», περιλαμβάνει υλικό από τη μακρόχρονη γόνιμη συνεργασία του  Πέτρου Ζουμπουλάκη με το ζεύγος.
Η παρουσίαση  περιλαμβάνει εγκατάσταση  - ανασύσταση του θεατρικού καμαρινιού τους  με προσωπικά αντικείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη μακρά κι ένδοξη πορεία τους στο θέατρο,  μακέτες σκηνικών και κοστουμιών υπό μορφή μικρών ζωγραφικών πινάκων για θεατρικά έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης στις κατά καιρούς συνεργασίες τους, καθώς και πορτραίτα μορφών στις οποίες οφείλουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους (όπως των : Πιραντέλλο,  Ανούιγ, Μπέρναρ Σω, Μπρεχτ, Τ.Σ. Έλιοτ, Φώκνερ κ.ά..), ηχητική επένδυση από μουσική και τραγούδια έργων όπου έπαιξαν και τραγούδησαν.


Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Kαλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη (1956-1961), με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. σε όλα τα χρόνια σπουδών. Aποφοίτησε με πολλές διακρίσεις. Mετά την αποφοίτησή του από το εργαστήρι ζωγραφικής σπούδασε Σκηνογραφία, Διακόσμηση και Διαφήμιση στο Φροντιστήριο της Α.Σ.Κ.Τ. κοντά στον Βασίλη Βασιλειάδη (1962-1964), με διακρίσεις επίσης. Mελέτησε τη Βυζαντινή και Λαϊκή Τέχνη στην Ελλάδα με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. (1964-1965).
Διοργάνωσε σαράντα πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα ενώ έλαβε μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στις σημαντικότερες διεθνείς Βiennale.
Από το 1961, παράλληλα με τη ζωγραφική εργάστηκε για το θέατρο και τον κινηματογράφο φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια. Συνεργάστηκε με κρατικά θέατρα και ελεύθερους θιάσους. Δίδαξε καλλιτεχνικά μαθήματα στα ΤΕΙ Αθήνας, Σχολή Διακοσμητών ΑΤΟ-Δοξιάδη, Σκηνογραφία στις Σχολές Βακαλό κ.ά.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στις συλλογές των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα Μουσεία Πιερίδη και Βορρέ, στις συλλογές Αντωνίου, Βέργου, Ιωαννίδη, Μοσχανδρέου, Καγκελάρη κ.ά. καθώς και στις συλλογές των Τραπεζών: Εθνικής, Alpha Bank, Εμπορικής, Αγροτικής, Ιονικής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και σε άλλες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης σε Πινακοθήκες πολλών Δήμων της χώρας καθώς και στην Πινακοθήκη της Bουλής.

Το 2011 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.



Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω


ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 

ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777

e-mail: info@argo-gallery.gr * website: www.argo-gallery.gr

( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00,
Σάββατο: 11:00-15:00)

        Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :   Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έκθεση, κάτω από το γενικό τίτλο «Το Καμαρίνι», περιλαμβάνει υλικό από τη μακρόχρονη γόνιμη συνεργασία του Πέτρου Ζουμπουλάκη με το ζεύγος... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION