Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Απολαμβάνουμε πολιτισμό -προσφέροντας στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ - μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και χορηγό επικοινωνίας τη Sigma Media Group !


Σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας αποτελούν οι περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι  στην Αθήνα», που παρουσίασαν στην Πινακοθήκη του δήμου στο κτίριο του Μεταξουργείου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου και  ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι με τη συνεργασία «γινόμαστε πλουσιότεροι, σε ποιότητα, ποικιλία και πρόγραμμα. Με την Περιφέρεια Αττικής, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, με πολιτιστικούς φορείς του δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα». επισημαίνοντας ότι «με νέους χώρους και νέες δράσεις, φιλοδοξούμε να κάνουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή».

Σε μια μητρόπολη, όπως είναι σήμερα η Αθήνα, ο πολιτισμός πρέπει να εξελίσσεται και να βαδίζει δίπλα στη ζωή. Δίνοντας χαρά, γνώση, απόλαυση, καλλιέργεια, δημιουργώντας παρέες, ενισχύοντας τις κοινότητες και το αίσθημα της συλλογικότητας. Αναδεικνύοντας τις ομορφιές – ναι υπάρχουν κι είναι πολλές! - και την ιστορική κληρονομιά της Αθήνας, διασφαλίζοντας την ειρηνική συνύπαρξη των αντιθέσεων που κάθε μητρόπολη κουβαλά, προβάλλοντας την εξωστρέφεια και τον φιλόξενο χαρακτήρα της πόλης μας» τόνισε ο κ. Καμίνης.Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι «η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, μπορεί και πρέπει να συμβάλει ώστε όλοι οι διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι, οι γειτονιές, να ξαναπάρουν τη θέση που τους αξίζει στην καθημερινή ζωή των πολιτών – ιδιαίτερα των παιδιών, των νέων, αλλά και της τρίτης ηλικίας, προσφέροντας έτσι πολύτιμες διεξόδους που χρειάζονται, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης που βιώνουμε». Η κυρία Κυπριανίδου πρόσθεσε ότι «σε αυτή μας την διαρκή προσπάθεια μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, διοίκηση, ενεργοί κοινωνικοί φορείς και κάτοικοι των γειτονιών της πόλης.»

Ο Χρήστος Τεντόμας, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, που έχει την ευθύνη του προγράμματος, σημείωσε: «Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο για όλους τους Αθηναίους, τους επισκέπτες, αλλά και για την κάθε γειτονιά και περιοχή της πόλης μας. 

Επιλέξαμε μέσα από συνέργειες και με άλλους φορείς Πολιτισμού, αλλά και της αυτοδιοίκησης να προσφέρουμε εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, με καλλιτέχνες, δημιουργούς και μουσικά σύνολα διαχρονικής προσφοράς.Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας που καθημερινά μοχθούν και επιζητούν στιγμές Πολιτισμού στην καθημερινότητα τους. Παράλληλα, επιλέξαμε να αναβαθμίσουμε πολιτιστικούς χώρους με έμφαση στις γειτονιές, εκεί που πάλλεται η καρδιά της Αθήνας».


Ο Λουκάς Καρυτινός, καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων τόνισε τη σημαντικότητα της οργάνωσης από το δήμο Αθηναίων μιας τόσο μεγάλης παραγωγής, όπως είναι η κορυφαία όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη» και σημείωσε την ανάγκη για πολιτιστική επαγρύπνηση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Protergia. Η Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου μέλος του Δ.Σ. της Mytilineos Holding τόνισε: «Θα ήθελα να μεταφέρω την ικανοποίηση της Ρrotergia να σταθεί δίπλα στο δήμο Αθηναίων και να υποστηρίξει όλο αυτό το πολιτιστικό πρόγραμμα που στόχο έχει να προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία σε όλους τους κατοίκους της πόλης.»

Το δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό ευχαρίστησαν καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα Φεστιβάλ μεταξύ άλλων ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιάννης Μόρτζος, η Ελένη Δήμου, η Μαίρη Βιδάλη και οι σκηνοθέτεςΓιώργος Ματαράγκας και Νίκος Παροίκος.
 Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» είναι τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο Θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές της Αθήνας.

Ο Οργανισμός ενισχύοντας το κοινωνικό του έργο συνεργάζεται με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στις παρακάτω παραστάσεις:

·        Στο θέατρο του Αττικού Άλσους στις 11 Ιουλίου στη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη, με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Αφροδίτη Μάνου
·        Στο Θέατρο Κολωνού στην κωμική όπερα του Jacques Offenbach Η ωραία Ελένη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λουκά Καρυτινού στις 19 - 20 - 22 & 23 Ιουλίου.
 Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.

Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους

11 – 25 Ιουλίου & 20 Αυγούστου – 18 ΣεπτεμβρίουΟ Οργανισμός ανοίγει την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζει ένα πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. 

Η σκηνή του Αττικού Άλσους θα υποδεχτεί αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, ο Γιάννης Κούτρας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Onirama, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Ραλλία Χριστίδου, ο Μπάμπης Στόκας, η Ελένη Δήμου, κ.ά. Η «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο, η «Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, ο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος, «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Οι 12 Ένορκοι» είναι κάποιες από τις  θεατρικές παραγωγές που θα μας κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του καλοκαιριού.Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού

19 Ιουλίου – 3 ΑυγούστουΦέτος αναδεικνύουμε για μία ακόμη χρονιά το θέατρο Κολωνού, όπου εκτός από τις συνεργασίες με άλλους φορείς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει για πρώτη φορά, σε παραγωγή δική του, τη διάσημη κωμική όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη».
Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις.
Όσοι όμως βρεθούν στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού θα απολαύσουν μοναδικές βραδιές με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.
Στη σκηνή του θεάτρου θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο Χρήστος Θηβαίος, η Arlyn Gonzalez
ο Μάριος Στρόφαλης, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις «Αναφορά στον Γκρέκο» σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πολλές ακόμη θα ενθουσιάσουν το κοινό.

        Φεστιβάλ στις γειτονιές της Αθήνας

11 Ιουλίου – 29 ΣεπτεμβρίουO Οργανισμός γνωρίζοντας όσο κανένας άλλος τις γειτονιές της πόλης, συνεχίζει να προσφέρει απολαυστικές μουσικές εμπειρίες στους κατοίκους της Αθήνας, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους. 

Με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Χορωδία, η Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού, αλλά και ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Κατερίνα Κούκα, η Λένα Αλκαίου, ο Μιχάλης Δημητριάδης, κ.α. θα πλημμυρίσουν κάθε γωνιά της πόλης με ρυθμούς και μελωδίες και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες της να ανακαλύψουν μια διαφορετική διάσταση της Αθήνας.Πλατείες, πεζόδρομοι και πάρκα στις επτά δημοτικές κοινότητες μεταμορφώνονται σε μουσικές σκηνές,  προσκαλώντας τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες σε αυθόρμητες μουσικές γιορτές.
Η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου συνδυάζεται με το χιούμορ και το γέλιο που προσφέρει η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης.
Ο αγαπημένος μας ήρωας θα περιπλανηθεί σε ολόκληρη την πόλη, που θα πλημμυρίσει   από τα χαμόγελα και τα γέλια μικρών και «μεγάλων» παιδιών.


Εδώ  θα  βρείτε  αναλυτικά όλο το πρόγραμμα  εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων  για να γιορτάσετε  ένα υπέροχο καλλιτεχνικό  καλοκαίρι  στην πρωτεύουσα !

ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΣΤΟ  ΘΕΑΤΡΟ   ΑΤΤΙΚΟΥ   ΑΛΣΟΥΣ


Δευτέρα 11 Ιουλίου |21:00
Μουσική παράσταση «Γράμματα από τη Γερμανία» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη
Τραγουδούν: Βασίλης Κορακάκης, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας Σοφία Παπάζογλου και Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε»


Παρασκευή 15 Ιουλίου|21:00
«Μοιραία επιστροφή ή Μάνα είναι ..μόνο Ένας» των Ζαν Ζακ Μπρικέρ - Μορίς Λασέγκ
Μια ξέφρενη και ανατρεπτική κωμωδία για όλη την οικογένεια
Μετάφραση – διασκευή - μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνοθεσία: Tόνια Σταυροπούλου
Πρωταγωνιστούν: Kάτια Νικολαΐδου, Γιώργος Ματαράγκας, Πέτρος Ξεκούκης, Κατερίνα Μπιλάλη, Πέτρος Πέτρου
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 17 Ιουλίου|21:00
Συναυλία
Συγκρότημα Mode Plagal
Γενική είσοδος: 3€


Δευτέρα 18 Ιουλίου |21:00
Συναυλία
Κίτρινα Ποδήλατα
Γενική είσοδος: 4€

Πέμπτη 21 Ιουλίου |21:00
«Οι Τρελοί της Βαλένθια» του Λόπε ντε Βέγκα
από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη
Σκηνοθεσία: Mιχάλης Καλαμπόκης | Μετάφραση: Aλεξάνδρα Βουτζουράκη
Πρωταγωνιστούν: Mιχάλης Kαλαμπόκης, Θωμάς Πανδής, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Κέλλυ Ανυφαντή, Ίριδα Δασκαλοπούλου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Λυκούργος Μπάδρας, Χάρης Λεοντσίνι, Βασίλης Τριανταφύλλου, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Δημήτρης Μακρής
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 25 Ιουλίου |21:00
«Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή
Απόδοση κειμένου – σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Δέσποινα Μπουγατιώτη, Θάλεια Χαραρά, Δανάη Αγγελάτου, Γιάννης Καλατζόπουλος
Γενική είσοδος: 3€


Σάββατο 20 Αυγούστου |21:00
Αφιέρωμα στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη
Το ποιητικό μεγαλείο του Καβάφη συναντά τους ήχους του Βαγγέλη Παπαθανασίου, από την Ευρωπαϊκή Θεατρική Ομάδα Λόγου και Τέχνης
Απαγγέλουν: Ρένα Βενιέρη, Δημήτρης Βερίκιος, Γιώργος Μιχαλάκης
Μουσική επιμέλεια: Πάνος Νάκος
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 22 Αυγούστου |21:00
Συναυλία
Γιώργος Μαργαρίτης και Ραλλία Χριστίδου
Γενική είσοδος: 3€

Τετάρτη 24 Αυγούστου |21:00
«Οι Επιτρέποντες» (Οι προσφεύγοντες σε διαιτησία) του Μενάνδρου
Από το Διάχρονο Θέατρο Μαίρης Βιδάλη
Διασκευή - σκηνοθεσία: Γιώργος Ματαράγκας
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Πρωταγωνιστούν: Παύλος Ευαγγελόπουλος, Πάνος Νικολαΐδης,
Γιάννης Κετικίδης, Μαρία Συμεών, Κώστας Τσομίδης, Μαριλένα Κάραλη, Διονύσης Μπάστας, Σπύρος Κατηφόρης
Είσοδος ελεύθερη


Πέμπτη 25 Αυγούστου |21:00
«Όταν όλα είχαν ψυχή» του Άγγελου Μοσχονά
Σκηνοθεσία: Άγγελος Μοσχονάς
Μουσική/τραγούδι: Άγγελος Καλαβρυτινός, Ελένη Φιλίνη
Πρωταγωνιστούν:: Ελένη Φιλίνη, Γιώργος Καπετανάκος, Κατερίνα Πυρινή
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 26 Αυγούστου |21:00
«Ο κατά φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου
Από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού «Θυμέλη» Έλλης Βοζικιάδου
Μετάφραση: Ιωάννης Πολέμης | Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου
Πρωταγωνιστούν: Kώστας Zωγραφόπουλος, Έλλη Λορέντη, Θάλεια Μπιτούνη, Βασιλική Αγγέλη, Μάνος Ζαβάκος, Ανδρέας Παπαδήμας, Κώστας Ρωμαίος, Βασίλης Κουσουνέλος
Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 27 Αυγούστου |21:00
«Του χωριού το Κοινοβούλιο» του Δημήτρη Απ. Ρήτα
Από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Απ. Ρήτας
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 28 Αυγούστου|21:00
«Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
Από το Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Πρωταγωνιστούν:: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Φώτης Τρυφωνόπουλος, Μανώλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα – Ποθητή Μαρίνου, Ειρήνη Παπαδημητρίου
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 29 Αυγούστου |21:00
Tango Orchestras de Atenas
Οι καταξιωμένες tango ορχήστρες Tanguerissimo & Tango Evocation συναντιούνται σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στον κόσμο του tango
Είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 31 Αυγούστου |21:00
Συναυλία
Οnirama
Γενική είσοδος: 4€

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία
Μπάμπης Στόκας
Γενική είσοδος: 4€

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου|21:00
Συναυλία
Ελένη Δήμου
Γενική είσοδος: 4€


Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου |21:00
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο
Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης | Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Πρωταγωνιστούν:: Mπέτυ Αρβανίτη, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δημήτρης Λιγνάδης, Κώστας Καστανάς, Αντώνης Κατσαρής, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Μαρία Κωνσταντά, Βασίλης Μαγουλιώτης, Περικλής Μουστάκης, Νίκος Μπουσδούκος, Αστέρης Πελτέκης, Μαρία Σκούντζου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Λυδία Τζανουδάκη, Στέλλα Φυρογένη, Αντωνία Χαραλάμπους, Γιάννης Χαρίσης
Γενική είσοδος: 4€


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου |21:00
«Πιάνω ΠΑΠΟΥΤΣΙ ..Πάνω στο ΠΙΑΝΟ» από το Patari Project
Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στη Σταχτοπούτα
του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Πρωταγωνιστούν:: Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας,
Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία
Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Οδυσσέας Τσάκαλος και Βαγγέλης Μαρκαντώνης
Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου |21:00
«Αριστοφανιάδα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης
Ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη
Δραματουργική επεξεργασία – σύνθεση κειμένων: Ομάδα ΙΔΕΑ
(Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία - μουσική: Κώστας Γάκης
Πρωταγωνιστούν:: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης
Γενική είσοδος: 4€


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία
Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Μηλιώκας και Νίκος Ζιώγαλας
Συμμετέχει η Βιολέτα Ίκαρη
Γενική είσοδος: 3€


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία
Γιάννης Κούτρας και Αφροδίτη Μάνου
Γενική είσοδος: 3€


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία: Γεράσιμος Ανδρεάτος
Γενική είσοδος: 4€

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου |21:00
Συναυλία
Συγκρότημα Κρόταλα
Γενική είσοδος: 3€


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου |21:00
«Oι 12 Ένορκοι» του Reginald Rose
Μετάφραση / σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Πρωταγωνιστούν:: Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος
Γενική είσοδος: 3€

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
CHRONOS PROJECT
Συναυλία: Δήμητρα Γαλάνη
Γενική είσοδος: 7€


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ

Τρίτη 19, Τετάρτη 20, Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουλίου |21:00
Jacques Offenbach: «Η ωραία Ελένη», όπερα μπούφα σε τρεις πράξεις
Λιμπρέτο: Henri Meilhac, Ludovic Halévy
Μετάφραση ποιητικού κειμένου: Πέτρος Χρυσάκης
Μετάφραση & διασκευή πρόζας: Ισίδωρος Σιδέρης, Ανθή Νταουντάκη
Διανομή:
Eλένη: Δ. Σκαρλάτου, Πάρις: B. Καβάγιας, Μενέλαος: Σταμ. Μπερής, Αγαμέμνων: B. αγγέλης Μανιάτης, Κάλχας: M. Ψύρρας, Αίας I: Κ. Ραφαηλίδης, Αίας ΙΙ: Γ. Ματθαιακάκης, Αχιλλέας: Δ. Ναλμπάντης, Ορέστης: I. Koκοβίκα, Παρθενίς: Μ. Μαυρομμάτη, Λέαινα: Ε. Μπαρκαγιάννη
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας
Χορογραφίες: Διονύσης Τσαφταρίδης, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη
Χορευτές: Διονύσης Τσαφταρίδης, Χρυσηίδα Λιατζιβίρη, Κατερίνα Πυρινή, Γιάννης Μήτσος
Ενδυματολόγος/σκηνογράφος: Γεωργία Μπούρδα
Βοηθός ενδυματολόγου: Δήμητρα Τρούσα
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Σχεδιασμός/προβολές ψηφιακών σκηνικών: Ανδρέας Μουρτζούκος (Saxelectro)
Τα φορέματα της κυρίας Σκαρλάτου είναι ευγενική προσφορά του οίκου Christos Costarellos
Σκηνοθεσία: Ισίδωρος Σιδέρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανθή Νταουντάκη

Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Διδασκαλία Xορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική διεύθυνση: Mιχάλης Οικονόμου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λουκάς Καρυτινός

Αντί εισιτηρίου μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε»


Δευτέρα 25 Ιoυλίου |21:00
Συναυλία
Χρήστος Θηβαίος
Γενική είσοδος: 3€
Τρίτη 26 Ιουλίου |21:00
Συναυλία
Big Band Δήμου Αθηναίων
Μαζί της η Αrlyn Gonzalez
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης
Είσοδος ελεύθερη


Τετάρτη 27 Ιουλίου |21:00
«Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Tάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης- σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου
Τραγούδι - λύρα: Γεωργία Νταγάκη
Κλασική κιθάρα: Mανώλης Ανδρουλιδάκης
Γενική είσοδος: 3€


Πέμπτη 28 Ιουλίου |21:00
«Όταν όλα είχαν ψυχή» του Άγγελου Μοσχονά
Σκηνοθεσία: Άγγελος Μοσχονάς
Μουσική/τραγούδι: Άγγελος Καλαβρυτινός, Ελένη Φιλίνη
Πρωταγωνιστούν:: Ελένη Φιλίνη, Γιώργος Καπετανάκος, Κατερίνα Πυρίνη
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 29 Ιουλίου |21:00
«Πολύ κακές λέξεις» μια ανατρεπτική κωμωδία
Κείμενο – σκηνοθεσία: ομάδα ΔΕΛΤΑ
Επιμέλεια κειμένου: Αλέξανδρος Ρήγας
Πρωταγωνιστεί: Σοφία Μουτίδου
Συμμετέχει: Δημήτρης Τσιώκος
Γενική είσοδος: 3€


Σάββατο 30 Ιουλίου|21:00
Μουσικές και τραγούδια της οθόνης από την ανθολογία του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 31 Ιουλίου |21:00
«Το Πάρε Δώσε»
Εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών
Κείμενο: Eλένη Zαχοπούλου & Ειρήνη Γεωγαλάκη Γεωργαλάκη
Σκηνοθεσία - διασκευή: Παναγιώτης Εξαρχέας
Πρωταγωνιστούν: Mάνος Bαβαδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Γιάννης Ιωάννου, Κατερίνα Πατσιάνη
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 1 Αυγούστου |21:00
«Δεν φοβάμαι, δεν ελπίζω, είμαι …»
Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου Νίκου Καζαντζάκη
Σκηνοθεσία: Mάριος Ιορδάνου
Πρωταγωνιστούν: Mάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν
Γενική είσοδος: 3€


Τρίτη 2 Αυγούστου |21:00
«Τα ραδίκια ανάποδα» σε κείμενο Γιώργου Γαλίτη
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Γαλίτης
Γενική είσοδος: 3€


Τετάρτη 3 Αυγούστου |21:00
«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Πρωταγωνιστεί: Ελένη Ουζουνίδου
Γενική είσοδος: 3€


ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΣΤΙΣ  ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ  ΤΗΣ  ΑΘΗΝΑΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου |21:00
Πεζόδρομος Δράκου, Κουκάκι
«Ο Καραγκιόζης στο πανηγύρι»


Τρίτη 12 Ιουλίου | 19:00
Πλατεία Ορθοδοξίας, Λόφος Σκουζέ
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


Τρίτη 12 Ιουλίου | 19:30
Αέρηδες, Πλάκα
Συναυλία
Χορωδία Δήμου Αθηναίων


Τρίτη 12 Ιουλίου | 21:00
Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, Ελληνορώσων
«Ο Καραγκιόζης στη ζούγκλα»


Τετάρτη 13 Ιουλίου | 15:00
Κτιριακό συγκρότημα Πανεπιστημίου Αθηνών/ Ζωγράφου/ Φιλοσοφική Σχολή/ Αμφιθέατρο AULA (στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Φιλοσοφίας)
«Αριστοτέλης» θεατρική παράσταση του Θεοδόση Πελεγρίνη
Σκηνοθεσία: Νίκος Παροίκος
Συντελεστές: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Σπύρος Ξένος, Ηλέκτρα Παροίκου


Τετάρτη 13 Ιουλίου | 21:00
Πλατεία Πλάτωνα, Ψηφιακό Μουσείο, Ακαδημία Πλάτωνος (Τηλεφάνους & Μοναστηρίου)
«Ο Καραγκιόζης πειρατής»


Πέμπτη 14 Ιουλίου |19:00
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων


Πέμπτη 14 Ιουλίου | 20:00
Άλσος Προμπονά, Πατήσια
”Cherry Poppins”
Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Με αφορμή την αγαπημένη ιστορία της Μαίρη Πόππινς οι ηθοποιοί Ευδοκία Στατήρη & Μαρία Καρακίτσου εμψυχώνουν τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, να παίξουν ρόλους και να διασκεδάσουν


Πέμπτη 14 Ιουλίου |21:00
Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι
«Μουσικό συναπάντημα»
Συναυλία
Καίτη Κουλλιά

Κυριακή 17 Ιουλίου | 20:00
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ακαδημία Πλάτωνος
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων


Δευτέρα 18 Ιουλίου | 21:00
Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι
Συναυλία
Συγκρότημα Blend

Δευτέρα 18 Ιουλίου |21:00
Πέτρινο Βοτανικός
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης γιατρός»


Τρίτη 19 Ιουλίου | 21:00
Πάρκο Φίξ, Πατησίων
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης στη φωλιά του γορίλα»


Τρίτη 19 Ιουλίου | 19:00
Πλατεία Κολωνακίου
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων


Τρίτη 19 Ιουλίου | 20:00
Λόφος Λαμπράκη, Νέος Κόσμος
Συναυλία
Big Band Δήμου Αθηναίων


Τετάρτη 20 Ιουλίου|21:00
Πλατεία Κυψέλης
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο αρραβώνας του Καραγκιόζη»Πέμπτη 21 Ιουλίου | 19:00
Κήπος Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
(Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)
Συναυλία
Χορωδία Δήμου Αθηναίων


Πέμπτη 21 Ιουλίου | 19:00
Πλατεία Κεραμεικού
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων


Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουλίου | 19:30
Αρχή πεζόδρομου Λουμπαρδιάρη Φιλοπάππου
«Φιλοσοφικοί περίπατοι με τον Αριστοτέλη στο κέντρο των Αθηνών»
Θεατρικό δρώμενο του έργου «Αριστοτέλης» του Θεοδόση Πελεγρίνη
Σκηνοθεσία: Νίκος Παροίκος


Παρασκευή 22 Ιουλίου | 20:00
Πλατεία Αγίου Παύλου
«Cherry Poppins»
Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Με αφορμή την αγαπημένη ιστορία της Μαίρη Πόππινς οι ηθοποιοί Ευδοκία Στατήρη & Μαρία Καρακίτσου εμψυχώνουν τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, να παίξουν ρόλους και να διασκεδάσουν


Σάββατο 23 Ιουλίου | 20:30
Πάρκο Ελευθερίας – Κτίριο ΕΑΤ – ΕΣΑ
Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), με αφορμή την επέτειο από την πτώση της δικτατορίας


Δευτέρα 25 Ιουλίου |21.00
Κινηματογράφος Τριανόν
(Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)
«Μια αγκαλιά τραγούδια»
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Τραγουδούν: Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου και Μιχάλης Δημητριάδης


Δευτέρα 25 Ιουλίου |21:00
Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη (Σκύρου & Φωκίωνος)
Συναυλία
Φοίβος Δεληβοριάς


Δευτέρα 25 Ιουλίου | 20:00
Πλατεία Φειδά, Λαμπρινή
«Cherry Poppins»
Διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Με αφορμή την αγαπημένη ιστορία της Μαίρη Πόππινς οι ηθοποιοί Ευδοκία Στατήρη & Μαρία Καρακίτσου εμψυχώνουν τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, να παίξουν ρόλους και να διασκεδάσουν


Τετάρτη 27 Ιουλίου |21:00
Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα
Συναυλία
Καλλιόπη Βέττα και ο συνθέτης Γιάννης Ιωάννου
«Στους δρόμους των τραγουδιών»


Πέμπτη 28 Ιουλίου | 11:00
Πεζόδρομος Θησείου ( Τέρμα Ηρακλειδών)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


Σάββατο 30 Ιουλίου | 19:30
Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
«Women of passion, Women of Greece»
Θεατρική παράσταση στην αγγλική γλώσσα
Κείμενα/δραματουργία: Ευγενία Αρσένη
Σκηνοθεσία-σκηνικά : Τατιάνα Λύγαρη
Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη
Συμμετέχει ο μουσικός: Φώτης Μυλωνάς
Κρατήσεις θέσεων: 210/9237076


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου | 21:00
Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή
Συναυλία
Μπάμπης Τσέρτος και Νάντια Καραγιάννη


Τετάρτη 3 Αυγούστου | 19:30
Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων


Κυριακή 7 Αυγούστου | 19:30
Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων


Σάββατο 13 Αυγούστου | 19:30
Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ. Κωνσταντίνου)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

Κυριακή 21 Αυγούστου | 19:30
Πεδίον του Άρεως (άγαλμα Βασ.Κωνσταντίνου)
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


Δευτέρα 29 Αυγούστου | 19:00
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου | 20:00
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Συναυλία
Χορωδία Δήμου Αθηναίων


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου |20:00
Πολιτιστικός Σύλλογος Εύπολις, Nέος Κόσμος
(Έγγελη 10 & Ρενέ Πυώ)
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης γραμματικός»


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Παπαδιαμάντη, Πατήσια
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου | 18:00
Πλατεία Γκύζη
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου | 20:00
Κήπος Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου
(Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)
Συναυλία
Χορωδία Δήμου Αθηναίων


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Βικτωρίας
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου |20:00
Πολιτιστικός Σύλλογος Εύπολις, Νέος Κόσμος
(Έγγελη 10 & Ρενέ Πυώ)
Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης ψαράς»


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Αγίου Θωμά, Αμπελόκηποι
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου | 11:00
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Φλέμινγκ, Βοτανικός
Συναυλία
Big Band Δήμου Αθηναίων


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
Συναυλία
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου | 20:00
Πλατεία Κολιάτσου
Συναυλία
Big Band Δήμου ΑθηναίωνΚρατήσεις - αγορά εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365  & στο www.ticket365.gr


Θέατρο Αττικού Άλσους: Είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη, περιφερειακός Γαλατσίου (Τουρκοβούνια)

Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός


Επιμέλεια ρεπορτάζ  :  Sigma Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απολαμβάνουμε πολιτισμό -προσφέροντας στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ - μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων και χορηγό επικοινωνίας τη Sigma Media Group ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION