Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Μια συγκλονιστική βραδιά ζήσαμε στις 11 Ιουλίου με χορηγό επικοινωνίας τη Sigma Media Group , εκεί όπου ο Μίκης Θεοδωράκης αποθεώθηκε !


ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ  Ο   ΜΙΚΗΣ   ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
ΣΤΗΝ   ΕΝΑΡΞΗ  ΤΟΥ   KΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ   ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΑΘΗΝΩΝ 
ΣΤΟ  ΘΕΑΤΡΟ   ΤΟΥ   ΑΤΤΙΚΟΥ    ΑΛΣΟΥΣ


Το κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του Φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τη μουσική παράσταση Γράμματα από τη Γερμανία σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Φώντα Λάδη.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο Μίκη Θεοδωράκη, εξήρε το έργο του επισημαίνοντας τη μακρά, καθοριστική πορεία του στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αφροδίτη Μάνου, μαζί με τον Γιώργο Μεράντζα, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Βασίλη Κορακάκη ερμήνευσαν τραγούδια για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, όπου με προβολές ταινιών και μνήμες γνωστών τραγουδιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής μας πήγαν πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του ΄60, μεταφερμένο στη σημερινή ιστορική συγκυρία του προσφυγικού.


Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη Γράμματα από τη Γερμανία, σε ποίηση Φώντα Λάδη, που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος.

Στην εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός συνεργάστηκε με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και αντί εισιτήριου ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο προσέφερε τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στο «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων» για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» και συνεχίζεται έως τις 25 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζεται έως
τις 29 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ στις Γειτονιές της Αθήνας, ενώ ξεκινάει την Τρίτη 19 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου το Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού.


Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.


Πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνο 210 5284800, 210 5284851 – 853 & 854 και στο www.opanda.gr

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office  

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια συγκλονιστική βραδιά ζήσαμε στις 11 Ιουλίου με χορηγό επικοινωνίας τη Sigma Media Group , εκεί όπου ο Μίκης Θεοδωράκης αποθεώθηκε ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION