Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο συγγραφέας Costantino Salis εξέπληξε ευχάριστα το κοινό για ακόμη μια φορά , με τις μεγάλες του εκπλήξεις !Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων μια ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά ελληνοϊταλικής φιλίας.Ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας Costantino Salis - βραβευμένος από την Ιταλική Βουλή - παρουσίασε το νέο του μυθιστόρημα " ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ " (Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ). Ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο. Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετείχαν : η διεθνούς φήμης Σοπράνο Τζένη Δριβάλα και ο αισθαντικός βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης που τραγούδησαν μπροστά σε ένα ενθουσιώδες  πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί - έλληνες αλλά και πολλοί ιταλοί. 

Τους δύο καλλιτέχνες της όπερας, συνόδεψε στο πιάνο ο αγαπημένος πιανίστας των κλασικών Φρίξος - Διονύσιος Μόρτζος. Ο Θάνος Ολύμπιος έπαιξε πιάνο και ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα και από την πλευρά του ιταλικού κοινού. Η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα Πουτκάρη ερμήνευσε γνωστά ιταλικά τραγούδια. Στο πιάνο τη συνόδεψε ο μαέστρος Προκόπης Κωττάκης. 

Στο τέλος ο συγγραφέας Costantino Salis εξέπληξε ευχάριστα το κοινό ερμηνεύοντας σε ντουέτο με την Κωνσταντίνα Πουτκάρη το τραγούδι Doppie Vite - μια διεθνή επιτυχία σε στίχους του συγγραφέα και μουσική του διάσημου ιταλού συνθέτη Giacomo Simonelli. Την εκδήλωσε παρουσίασε η ιταλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, Cosmina Furchi Gliatas. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός κάλυψε και θα μεταδώσει η Ιταλική Τηλεόραση RAI 3. 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ομαδική έκθεση εικαστικών με τη συμμετοχή 100 ζωγράφων - μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης (Το Εργαστήρι). Η εκδήλωση έγινε  με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της COMITES GRECIA (Ένωση Ιταλών Εξωτερικού), Σ.Ε.Π.Ι. (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων  Ιταλίας) και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Το βιβλίο του " ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΩΝ " θα παρουσιάσει ο ίδιος ο συγγραφέας Costantino Salis εκ νέου στις 29 Ιουνίου , Τετάρτη στις 7 και μισή το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ( Φίλωνος 29 ).

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό event με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο συγγραφέας Costantino Salis εξέπληξε ευχάριστα το κοινό για ακόμη μια φορά , με τις μεγάλες του εκπλήξεις ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION