Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων ακόμη μια φορά μας ενθουσιάζει με τις μοναδικές του προτάσεις !

Ορθόδοξο Πάσχα: Μαργαριτάρια της Μαύρης Θάλασσας
28Απριλίου – 4 Μάιου 2016 (6ημ)
Νεσέμπερ:Το Νεσέμπαρ ή Μεσημβρία είναι πόλη της Βουλγαρίας στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη συχνά αναφέρεται ως το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσας ή ως το Ντουμπρόβνικ της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη είναι μια πόλη-μουσείο με ιστορία 3.000 χρόνων και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Βουλγαρίας. Βόρεια της πόλης υπάρχει η ηλιόλουστη παραλία ένα διάσημο θέρετρο διακοπών στην Βουλγαρία.
Σωζόπολη: είναι μια μικρή, παραλιακή αρχαία πόλη, 30χλμ. νοτίως του Μπουργκάς στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η πόλη σφύζει πληθυσμιακά κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και από τις 1 ως τις 10 Σεπτεμβρίου λόγω του φεστιβάλ τεχνών και σινεμά Απολλωνία, αλλά ηρεμεί κατά την διάρκεια του χειμώνα. Η πόλη έχει γίνει επίσης δημοφιλής τουριστικός προορισμός ακόμη και σε διασημότητες όπως ο Ρέιφ Φάινς, ο Μπραντ Πιτ ή η Αντζελίνα Τζολί.
Μπουργκάς: Επίσης Πύργος. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Είναι επίσης η τέταρτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στη χώρα, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και την Βάρνα. Είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας του Πύργου και βιομηχανικό και τουριστικό κέντρο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η ημέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Θεσσαλονίκη. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκου.Διανυκτέρευση
2η μέρα Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Κομοτηνή – Ορεστιάδα – Ορμένιο - Νεσέμπαρ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση . Θα διασχίσουμε μια όμορφη διαδρομή και μετά τις απαραίτητες στάσεις για σύνορα και ξεκούραση θα φτάσουμε στο Νεσέμπαρ (Αρχαία Μεσημβρία) . Βρίσκετε στις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας και αναφέρεται ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη είναι προστατευόμενη από τηνUnesco. Το κέντρο της πόλης διατηρεί το Βυζαντινό χρώμα της με τις πάμπολλες εκκλησίες περασμένων αιώνων. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .
3η μέρα Νεσέμπαρ – Αγχίαλος – Σωζόπολη
Πρωινό και αναχώρηση για την Αγχίαλο (Πομόριε σήμερα), όπου θα επισκεφτούμε το κάποτε Ελληνικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε και μετά μπορούμε να κατεβούμε μέχρι την παραλία της Αγχιάλου να γνωρίσουμε την πόλη. Χρόνος ελέυθερος. Συνεχίζοντας στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας φθάνουμε  στην πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα την Σωζόπολη (Αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας της Αναστάσεως .
4η μέρα Νεσέμπαρ - Μπουργκάς
Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαύρης Θάλασσας και Πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη , το Μπουργκάς (Πύργος). Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο, βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο όπου είναι και το κέντρο της πόλης. Όσοι έχουν τη διάθεση να περπατήσουν λίγο περισσότερο μπορούν  να δουν και την εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, η οποία είναι
Μητρόπολη του Μπουργκάς . Ελεύθερος χρόνος στον πεζόδρομο για φαγητό και αγορές. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η μέρα Νεσέμπαρ – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση . Μετά από τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Θεσσαλονίκη
6η ημέρα: Θεσσαλονίκη-Λιτόχωτο-Βόλος- Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για Λιτόχωρο. Εκεί μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στα στενά σοκάκια με τα χαρακτηριστικά μακεδονίτικα σπίτια. Είναι συνήθως διώροφα, με τοξωτά, ξύλινα υπέρθυρα και ξύλινες αυλόπορτες με δίριχτες στέγες και μεγάλους χώρους υποδοχής, στους οποίους ακόμα και σήμερα εξελίσσεται η κοινωνική ζωή της οικογένειας. Ένα σημείο που αξίζει της προσοχής σας είναι το «Χοροστάσι», με τον αιωνόβιο πλάτανο. Εκεί δίδαξε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Ολόκληρο το Λιτόχωρο είναι γεμάτο με μικρές πλατείες και πετρόχτιστες βρύσες, που η καθεμία φέρει διαφορετικό όνομα. Επόμενη στάση ο Βόλος, όπου θα έχετε χρόνο να απολαύσετε το γευμα σας σε κάποιο από τα τοπικά εστιατόρια. Έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις, το βράδυ άφιξη στην Αθήνα.
Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούνχωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση.
Περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* • Ημιδιατροφή ή Πλήρη διατροφή ανάλογα την επιλογή σας • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.
ΔΕΝ Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
                 Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων ακόμη μια φορά μας ενθουσιάζει με τις μοναδικές του προτάσεις ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION