Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

ALMA Gallery ο νέος χώρος σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα ,“ A Sound of Mind in a Sound Body” από 14 Απριλίου !
Καταξιωμένη πλέον από το 2010, ως χώρος σύγχρονης τέχνης στα Τρίκαλα, έχοντας φιλοξενήσει έργα και συλλογές μεγάλων και διακεκριμένων εικαστικών, η ALMA gallery τολμάει και δημιουργεί έναν νέο χώρο στην Αθήνα. Σε μια περίοδο χαλεπή για την Ελλάδα μας, ο εικαστικός Νικόλας Αλμπάνης και η Μαρία Αλμπάνη συνεργάτες και ιδιοκτήτες του χώρου, αφουγκράζονται τον παλμό της τέχνης και οραματίζονται μια γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας, που θα δώσει το βήμα και σε νέους εικαστικούς, εντός και εκτός συνόρων.

Η ALMA gallery έχει να πεί κάτι νέο, να δείξει κάτι νέο, να στηρίξει την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, με δυναμική παρουσία στην Περιφέρεια , την Αθήνα και το εξωτερικό.
Η φιλοσοφία της, είναι αφιερωμένη τόσο στο καλλιτεχνικό έργο διακεκριμένων δημιουργών, όσο και στην προβολή ανερχόμενων εικαστικών, φιλοδοξώντας να αποτελέσει το εφαλτήριο για την προώθηση του νέου καλλιτεχνικού οράματος της Ελλάδας τόσο εντός των τειχών όσο και στην διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, κεραμική, σχεδιασμοί, σύνολα ανθρώπινης δημιουργίας, συνθέτουν τα εκφραστικά μέσα που διαθέτει στην παλέτα της η ALMA gallery, με στόχο να επικοινωνήσει με σεβασμό στο φιλότεχνο κοινό, αντικείμενα αισθητικής απόλαυσης.
Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της γκαλερί, λειτουργεί και ART Shop, όπου οι επισκέπτες, εκτός των τρεχουσών ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, έχουν την ευκαιρία να δούν και να επιλέξουν ιδιαίτερα αντικείμενα τέχνης ως δώρο, όπως έργα ζωγραφικής και γλυπτικής μικρών διαστάσεων, κεραμικές δημιουργίες, χρηστικά διακοσμητικά και κοσμήματα με την υπογραφή των δημιουργών.

Από τις 14 Απριλίου ως και 11 Ιουνίου, η ALMA gallery στην Αθήνα, θα φιλοξενήσει την Ομαδική Έκθεση τεσσάρων νέων εικαστικών με θέμα “ A Sound of Mind in a Sound Body”
Επιμέλεια: Ανθή Αργυρίου, Θεωρητικός Τέχνης-Επιμελήτρια
Καλλιτέχνες: Ελεάνα Αντωνάκη, Άρης Κατσιλάκης, Δημήτρης Κόκορης, Nicolas Paradiselo, Σπύρος Προκοπίου

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 7:30 μ.μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Απριλίου - 11 Ιουνίου 2016

Η Alma Gallery υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο. Ανάμεσά τους, οι περίτεχνες γλυπτικές, οργανικές φόρμες του Άρη Κατσιλάκη συνδιαλέγονται με το ανθρώπινο σώμα που στα ζωγραφικά έργα το συναντάμε άλλοτε ως περίγραμμα, άλλοτε γυμνό με έκθετο το εσωτερικό του και άλλοτε σε ρεαλιστική απόδοση.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ανθή Αργυρίου, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Αντιμέτωπες με μια συνθήκη που τις υπερβαίνει, οι μορφές στα δίπτυχα του Nicola Paradiselo δείχνουν να αιωρούνται πέρα και πάνω από την ιστορία. Σε αδιόρατο χρόνο κινούνται και οι ανθρώπινες φιγούρες της Ελεάνας Αντωνάκη αποκομμένες από την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, καθώς το frame της αποκλείει τα πρόσωπά τους. Στον αντίποδα, για τον Σπύρο Προκοπίου ο καμβάς χρησιμεύει στον εγκιβωτισμό της κίνησης. Ανάμεσά τους, τα υπεραναλυτικά σχέδια του Δημήτρη Κόκορη επαναφέρουν την καλλιτεχνική χειρονομία για να καταπνίξουν την ανθρώπινη παρουσία σε ένα πλήθος άλλοτε αναγνωρίσιμων και άλλοτε ανεικονικών ρευστών μοτίβων. Οι συναρθρώσεις που στα υπόλοιπα έργα υπονοούνταν από την δραματικότητα της απουσίας τους, εδώ ρέουν ελεύθερα σε μία αφηγηματική πλημμυρίδα που πάσχει ξεκάθαρα από horror vacui».

Alma
Contemporary Art Gallery
Υπεύθυνοι: Μαρία Αλμπάνη - Νικόλας Αλμπάνης
Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, 10676 Αθήνα
τηλ./fax: +30 211 400 3160
Kιν: +30 6977715842 - +30 6936807660 
Web address: www.galleryalma.com – e-mail: almagallery@gmail.com

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Κυριακή - Δευτέρα
Τρίτη 11:00 π.μ.– 3:00 μ.μ., 6:00–9:00μ.μ.
Τετάρτη 11:00 π.μ.– 3:00 μ.μ.
Πέμπτη 11:00 π.μ.– 3:00 μ.μ., 6:00–9:00μ.μ.
Παρασκευή 11:00 π.μ.– 3:00 μ.μ., 6:00–9:00μ.μ.
Σάββατο 11:00 π.μ.– 3:00 μ.μ.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ALMA Gallery ο νέος χώρος σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα ,“ A Sound of Mind in a Sound Body” από 14 Απριλίου ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION