Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ιωάννης Λύρας Πλαστικός Χειρουργος : 10 χρόνια Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα !Επ’ ευκαιρία του  εορτασμού  της παγκόσμιας ημέρας της  γυναίκας την 8/03/2016 και της επετείου 10 χρόνων από την ανάληψη καθηκόντων του Δρ. Ιωάννη Λύρα  ως επίτιμου προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας στην Ελληνική Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε μεμεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης,  εκδήλωση-ομιλία του  γνωστού  πλαστικού χειρουργού,  Δρ Ιωάννη Λύρα.
 Το  θέμα που ανεπτύχθη ήταν η «Πλατωνική και Απολλώνια ομορφιά και  πως η εξωτερική εμφάνιση  επηρεάζει την εσωτερική ομορφιά». Τον Δρ. Λύρα προλόγισε ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Ιωάννης Γκόγκας.
 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  η αυτού εξοχότης   ο αξιότιμος Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κος Edgard  Antonio Casciano, τον οποίο οι διοικητές της Αθηναϊκής λέσχης υποδέχτηκαν και τίμησαν με απονομή του επίσημου ιστορικού Λευκώματος του ιδρύματος.
 Παρόντες  ήταν πολλά σημαντικά μέλη της Αθηναϊκής λέσχης με τις συζύγους τους. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των γυναικών οι οποίες αριθμούσαν περίπου το ήμισυ των παρευρισκομένων, (κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτόγνωρο  για μια ιστορική ανδρική λέσχη αγγλικού τύπου των Αθηνών). Μεταξύ περισσοτέρων των 300 προσωπικοτήτων που παρευρέθησαν στην εκδήλωση διακρίναμε άτομα από όλους τους τομείς της επιστημονικής, οικονομικής,  διοικητικής, δικαστικής , νομοθετικής  και κοινωνικής ζωής της Ελλάδος.
 Μεταξύ αυτών διακρίναμε τον υπασπιστή  της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της  Ελληνικής Δημοκρατίας, αντιπλοίαρχο  κο Αθανάσιο Δημητρίου.
 Παρόντες ήταν πολλοί  Πρέσβεις μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους κ.κ  Δημήτρη Λέτσιο (Γεν. Δ/ντη ΣΤ’ Δ. ΥΠΕΞ), Γεώργιο Γεωργίου,  Ιωάννη Νεονάκη  ,Βασίλειο  Εικοσιπένταρχο,   Αλέξανδρο Βαγενά , την  κα Πολυξένη Στεφανίδου κ.α
 Παρών ήταν επίσης  ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προξενικών Σωμάτων (FICAC) κος Νικόλαος Μαργαρόπουλος ,  ο Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κος Νικόλαος Σούτος και Προξενικοί λειτουργοί  από τις χώρες : Βραζιλία, Χιλή, Ισημερινό, Άγιο Δομίνικο, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Γεωργία, Τσεχία, Λιβύη, Λιβερία, Αιθιοπία, Μποτσουάνα, Ινδία κ. α   
Επίσης Καθηγητές πολλών Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών, Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, Αξιωματούχους της Αστυνομίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), Επιχειρηματίες, Δήμαρχοι, τ. Υπουργοί, γυναίκες Βουλευτές,  Αθλητές και Δημοσιογράφοι.
 Επιστημονικός σύμβουλος της ομιλίας ήταν η ιατρός- ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη με μεγάλη εμπειρία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα ισότητας των φύλων. 
 Τον Πρέσβη της Βραζιλίας συνόδευαν λειτουργοί της πρεσβείας της Βραζιλίας  στη Ελλάδα και βραζιλιάνοι πολίτες  που ζουν στην Ελλάδα δια των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.
 Στην ομιλία του ο Δρ Ιωάννης Λύρας ανέλυσε την θεωρία του Πλάτωνα περί της ανώτερης εσωτερικής ομορφιάς των ευγενών αξιών, των καλών  σκέψεων και των δίκαιων ιδεών που οδηγούν σε μεγάλες πράξεις, μη παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα και  την δύναμη της εξωτερικής ομορφιάς στην ανθρώπινη ιστορία. Όπως ο Δρ. Λύρας  είπε χαρακτηριστικά, « η αισθητική παιδεία αποτελεί την λύση στο πρόβλημα του βιασμού της ομορφιάς του κόσμου και των ηθικών αξιών σήμερα» και πρότεινε «την συντεταγμένη  επαναλειτουργία από το Ελληνικό κράτος της Ακαδημίας του Πλάτωνος υπό τη μορφή διεθνούς πανεπιστημίου με σκοπό τη διδαχή και επανεξέταση του ωραίου από Έλληνες και ξένους αναγνωρισμένους καθηγητές φιλοσοφίας».
 Η εκδήλωση τελείωσε  με  φιλοσοφικές συζητήσεις περί εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς σε ευχάριστη δεξίωση που παρέθεσε ο Δρ Ιωάννης Λύρας στο roof garden της Αθηναϊκής λέσχης με θεά τον φωταγωγημένο Αγ. Γεώργιο του Λυκαβηττού και την φωταγωγημένη Ακρόπολη των Αθηνών.
 Η Αθηναϊκή Λέσχη ιδρύθηκε το 1875  κατά το πρότυπο των Αγγλικών Λεσχών με σκοπό την διάδοση των γυμναστικών ασκήσεων, την  διοργάνωση ιστορικών και φιλοσοφικών διαλέξεων-εκδηλώσεων, την ανάγνωση του Ελληνικού και διεθνούς τύπου και ιστορικών συγγραμμάτων , την έκθεση σπάνιων έργων τέχνης και  την ψυχαγωγία των Μελών της. Στην μακρόχρονη διαδρομή της, μεταξύ των Μελών της, θα βρούμε 28 Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Ανώτατους Κρατικούς Λειτουργούς, ξένους Πρέσβεις, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Ακαδημαϊκούς, κορυφαίους των Γραμμάτων και των Τεχνών και προσωπικότητες του Επιστημονικού, Οικονομικού και Βιομηχανικού κόσμου.
 Στα 141 έτη παρουσίας της μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει μια αξιόλογη δραστηριότητα αριστείας σε όλους τους τομείς. Σήμερα είναι ένα Ίδρυμα κοινωνικής και πολιτιστικής μορφής. Μέλη της λέσχης είναι επίσης  πρωταθλητές της ξιφασκίας και μαραθωνοδρόμοι. 
Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας είναι μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης από το 1998.
Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma Press Office  


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιωάννης Λύρας Πλαστικός Χειρουργος : 10 χρόνια Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION