Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η συνεργάτης της Sigma Media , Σταυρούλα Δάμπαλη ... ανακρίνει ... αποκλειστικά για εσάς , τον εξαιρετικό σκηνοθέτη και δημιουργό Νεκτάριο Μπουτεράκο !






2025! 
Η Ελλάδα έχει πληγεί από την κρίση και την έλλειψη κυβέρνησης. Ένας εμφύλιος έχει μειώσει τον ελληνικό πληθυσμό κατά 50% κι ένα παιχνίδι πήρε διαστάσεις μάστιγας καθώς ο ένας σκοτώνει τον άλλον για να σώσει τη δική του ζωή. Κάποιοι θα βοηθήσουν, κάποιοι θα προδώσουν, κάποιοι θα πεθάνουν. Ένα όμως είναι σίγουρο. Είναι όλοι… “Hellenes”!

Εμείς συναντήσαμε τον δημιουργό της νέας διαδικτυακής σειράς δράσης, Νεκτάριο Μπουτεράκο και μάθαμε πρώτοι απ’ όλους τι έρχεται το 2016…




Sigma: “Hellenes”… η πρώτη no budget διαδικτυακή σειρά δράσης… μεγάλο ρίσκο, ειδικά έχοντας ως γνώμονα τα σημερινά δεδομένα. Πως πήρατε την απόφαση να επιχειρήσετε κάτι τέτοιο;

Νεκτάριος: Παιδί των ρίσκων, έτσι με έχω στο μυαλό μου. Με κάποιον τρόπο πρέπει να δείξουμε πρώτα σ’ εμάς τους ίδιους κι ύστερα στους γύρω μας πως είμαστε ακόμα εδώ. Πως δεν έχουμε πνεύσει τα λοίσθια. Πιστεύω πως οι Έλληνες ζουν για τέτοιες στιγμές. Μόνο όταν φτάσουν στον πάτο μπορούν να δημιουργήσουν και να δείξουν την αξία τους. Και είμαστε στον πάτο.



Sigma: Πως προέκυψε η σύλληψη της ιδέας;

Νεκτάριος: Το “παιχνίδι” με τα κινητά και τις δολοφονίες είναι εμπνευσμένο από την αμερικάνικη σειρά “Chosen”. Όλα τα υπόλοιπα είναι εμπνευσμένα από όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, βέβαια, με αυξημένη δόση υπερβολής. Μυθοπλασία κάνουμε.



Sigma: Θέλετε να μας αποκαλύψετε δυο λόγια για τη σειρά που ετοιμάζετε; Τι πραγματεύεται και γιατί να την δει το κοινό;

Νεκτάριος: Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να πω πάρα πολλά ώστε να μην επηρεάσω όσους αποφασίσουν να μας δουν. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως η σειρά αυτή έχει να κάνει με τον ήρωα που κρύβουμε όλοι μέσα μας και καλούμαστε να τον τραβήξουμε έξω σήμερα, τώρα. Κι ας μην ξεχνάμε πως οι ήρωες είναι έθνους Ελληνικού.



Sigma: Η σειρά “Hellenes” έρχεται το 2016 αλλά αφορά το 2025. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να φανταστείτε και να καταγράψετε το μέλλον;


Νεκτάριος: Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν δύσκολο. Ήταν απλώς λίγο διπλωματικό. Δηλαδή, μια καταστραμμένη Ελλάδα από την κρίση και από τον εμφύλιο που επικρατεί με το δολοφονικό αυτό “παιχνίδι” δεν θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί δέκα χρόνια μετά.



Sigma: Συνεργάζεστε κατά κύριο λόγο με νέους στο χώρο καλλιτέχνες. Τι έχετε να πείτε για τη νέα αυτή γενιά;

Νεκτάριος: Είναι παιδιά με διάθεση για δημιουργία αλλά και αναγνωσιμότητα. Ας μην κρυβόμαστε. Όλοι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε μια σειρά no budget έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον, κάποιες δουλειές και το βασικότερο να δείξουμε στον κόσμο πως μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Η αλήθεια είναι πως έχω εντυπωσιαστεί από τη θέληση, την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και τη δημιουργικότητα όλων όσων συμμετέχουν στη σειρά, από ηθοποιούς μέχρι το συνεργείο. Αυτό όμως που με εξέπληξε περισσότερο είναι πως ξαφνικά βρέθηκαν μπροστά μου άνθρωποι που ζήτησαν να μας βοηθήσουν να φέρουμε εις πέρας αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια. Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους τόσο πολύ!



Sigma: Είστε ο δημιουργός-επικεφαλής της καλλιτεχνικής ομάδας “Alitexnes”. Τι είναι ακριβώς αυτή η ομάδα και τι σας οδήγησε στη δημιουργία της;

Νεκτάριος: Οι “Alitexnes” είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που δημιουργήθηκες αρχές του καλοκαιριού του 2015 από μια θεατρική παράσταση που ανεβάσαμε στο 2ο Athstage Festival στο οποίο διαπρέψαμε με τον καλύτερο τρόπο, έστω κι αν δεν βγήκαμε πρώτοι. Η χημεία που είχαμε μεταξύ μας με οδήγησε στο να αρχίσω να φτιάχνω αυτήν την ομάδα. Αρχικά το όνομα προήλθε από τους αλήτες της τέχνης. Ύστερα εξελίχθηκε, ωρίμασε και καταλήξαμε να είμαστε οι alitexnes που ψάχνουμε το “κ” μας, το (κ)οινό μας, ώστε να γίνουμε κι εμείς καλλιτέχνες.



Sigma: Είστε νέος σεναριογράφος/σκηνοθέτης όμως έχετε διακριθεί ήδη με βραβεία διηγημάτων, θεατρικού έργου και κινηματογραφικού σεναρίου. Αυτό οφείλεται σε ταλέντο, τύχη, επιμονή, σκληρή δουλειά;

Νεκτάριος: Τα βραβεία που αποκτά κάποιος στη ζωή του για μένα δεν έχουν καμία σημασία. Σαφώς ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν αλλά νομίζω πως η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή ενός ανθρώπου που αγαπάει αυτό που κάνει είναι να το δει να ζωντανεύει στα μάτια του, να παίρνει σάρκα και οστά. Τα βραβεία είναι μια καλή επιβεβαίωση, όμως το αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς, που μπορείς να το δεις και να το μοιραστείς, είναι και η ουσία της ενασχόλησής μου.



Sigma: Αν σας ζητούσα να περιγράψετε τον Νεκτάριο Μπουτεράκο με δεκατρείς λέξεις, όσα και τα επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς, ποιες θα ήταν αυτές;

Νεκτάριος: Επίμονος. Υπομονετικός. Ισχυρογνώμων. Διπλωμάτης. Καλοπροαίρετος. Ευφάνταστος. Δύσκολος. Αγωνιστής. Σκληρόπετσος. Αφελής αλλά και Έξυπνος. Προστατευτικός και το κυριότερο ακόμα Παιδί.



Αυτά λοιπόν για μια πρώτη γεύση…
Να ευχαριστήσουμε πολύ τον Νεκτάριο Μπουτεράκο για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και να ευχηθούμε στους “Hellenes”… κάθε επιτυχία!


“Hellenes”: νέα διαδικτυακή σειρά δράσης του Νεκτάριου Μπουτεράκου
Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βάνα Αλεξίου, Λεμονιά Αντωνάτου, Βασίλης Βούνος, Μάρκος Βρεττάρος, Ήρα Δαμίγου, Σταυρούλα Δάμπαλη, Βαγγέλης Δισλάκης, Γιάννης Εκμετζόγλου, Μάτα Κεχαγιά, Άννα Κοντονίκα, Μαργαρίτα Κούβελα, Κωνσταντίνος Μούτσης, Ασπασία Πάστρα, Γιάννης Πράπας, Μάρκος Στεφάνου, Μάνος Σφυράκης και Κωνσταντίνος Φασιλής. Guest star: Μάνος Ψιστάκης.
Έρχεται το 2016…


Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του facebook “Hellenes” https://www.facebook.com/HellenesWS





Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Σταυρούλα  Δάμπαλη
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η συνεργάτης της Sigma Media , Σταυρούλα Δάμπαλη ... ανακρίνει ... αποκλειστικά για εσάς , τον εξαιρετικό σκηνοθέτη και δημιουργό Νεκτάριο Μπουτεράκο ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION