Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι να γελάσουμε , να ξεσπάσουμε , να ανανεωθούμε μέσα από ποιοτικό κωμικό θέαμα ... Γι΄αυτό έχουμε καλέσει κοντά μας τον Αριστοτέλη Ρήγα !!!



Κυρίες και κύριοι ... ο Αριστοτέλης  Ρήγας μας  τα λέει όλα ...

~ Από ποιά ηλικία ξεκίνησε να φαίνεται το ταλέντο και η ροπή προς την κωμωδία ;

Το ταλέντο και η ροπή μου στην κωμωδία ήταν πρόδηλα από πολύ μικρή ηλικία αλλά άρχισαν πραγματικά να γίνονται εξόφθαλμα στην ενήλικη ζωή μου. Οι περισσότερες επιλογές μου ως ενήλικας στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος ήταν και εξακολουθούν να είναι ξεκαρδιστικές. Η ζωή στην Ελλάδα για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο είναι κωμωδία. Για κάθε άνθρωπο που αισθάνεται, δράμα.


~ Που ζήσατε τα παιδικά σας χρόνια ;

Στα Τρίκαλα Θεσσαλίας


~ Ποιά είναι η σημαντικότερη σας εμπειρία
στα παιδικά χρόνια ;

Νομίζω ότι η σημαντικότερη στιγμή της παιδικής μου ηλικίας, η στιγμή που έφερε πραγματική επανάσταση και σημάδεψε καθοριστικά και ανεξίτηλα όλη την περαιτέρω πορεία μου με έναν μη αναστρέψιμο τρόπο ήταν εκεί γύρω στα πέντε μου, όταν άρχισα να διαβάζω. Τίποτα από εκείνο το σημείο και μετά δεν ήταν το ίδιο.


~ Μαμά ή μπαμπάς ;

Θα έλεγα οτι ουδέποτε έθρεψα τις φιλοδοξίες να γίνω μαμά. Σαφώς και εμφατικά λοιπόν, “μπαμπάς”.


~ Αγαπημένο παιχνίδι σαν παιδί ;

Είχα την τύχη να μεγαλώσω κοντά στη φύση, οπότε τα παιχνίδια μου σαν παιδί ήταν πράγματα που έχουν να κάνουν με τη φύση, να σκαρφαλώνω δέντρα π.χ ή οτιδήποτε άλλο μπορούσε να προκαλέσει μικρά (και ενίοτε μεγάλα) εγκεφαλικά επεισόδια στους γονείς μου.


~ Αγαπημένο παιχνίδι στην ενηλικίωση ;

Στην ενηλικίωση αντιλήφθηκα οτι το ρόλο του παιχνιδιού υποκαθιστά για τον άνθρωπο που παύει να απολαμβάνει της ελευθερίας που θεωρείται αυτονόητη στα παιδιά, η τέχνη. Εκεί κάπου έμαθα μόνος μου να παίζω κιθάρα και το αγαπημένο μου παιχνίδι έγινε και παραμένει η μουσική.



~ Πώς ήταν η γυναίκα της ζωής σας, ήταν ή είναι;

Θα ήθελα πριν σας μιλήσω εγώ για αυτό να μου μιλήσετε λίγο εσείς ή και κάποιος αναγνώστης για τη δική σας, για να νιώσουμε μεγαλύτερη οικειότητα, εγώ, εσείς και οι αναγνώστες μας.


~ Γάμος, οικογένεια, παιδί: τι σημαίνει για εσάς αυτή η προοπτική;

Το να κάνει κανείς παιδιά είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορεί να πάρει κανείς ελαφρά, όσο κωμικός και αν είναι. Οι σύγχρονοι γονείς είναι υπαρξιακοί ήρωες!


~ Ποιός είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σας;

Θα έλεγα οι γονείς μου, και δεν τους ξεχωρίζω γιατί χάρη σε αυτούς υπάρχω ως βιολογική οντότητα αλλα και μέσω της διαπαιδαγώγησής τους ως προσωπικότητα συνολικά.


~ Ποιά ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σας;

Μέχρι στιγμής και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχω βιώσει πράγματα που παλιότερα δεν τολμούσα καν να διανοηθώ. Αρκεί να σας πω οτι πριν τρία χρόνια περίπου δεν ήξερα καν ότι υπάρχει το standup comedy ως θεατρικό κωμικό είδος, και φέτος το χειμώνα παρουσιάζω την πρώτη μου solo παράσταση standup comedy και μουσικής κωμωδίας στο θέατρο Άβατον στο γκάζι. ΄Ισως η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου να μην έχει έρθει ακόμα.


~ Ποιά τα επαγγελματικά σας σχέδια για το 2016;

Σκοπός μου είναι το “musicomedy”, η παράστασή μου να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και το 2016.


~ Πώς θα βοηθήσετε τη Sigma στο Φεστιβάλ Τέχνης , που διοργανώνει μέσα  στο  2016 με σκοπό την δημιουργία για το πρώτο καλλιτεχνικό στέκι στην Ελλάδα μετά το σπίτι του ηθοποιού;

Με όποιο τρόπο μπορώ!



Και ο Αριστοτέλης  Ρήγας  είναι  ένας  σημαντικός καλλιτέχνης που θα βρίσκεται κοντά μας στο μεγάλο Φεστιβάλ  Τέχνης  που διοργανώνει  η Sigma .

Σ΄ευχαριστούμε  Αριστοτέλη  για την συνεργασία μας  κι είμαστε πάντα δίπλα σου για ότι χρειαστείς !!! Καλή επιτυχία  στα οράματα και στις σκέψεις σου !!! 

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι να γελάσουμε , να ξεσπάσουμε , να ανανεωθούμε μέσα από ποιοτικό κωμικό θέαμα ... Γι΄αυτό έχουμε καλέσει κοντά μας τον Αριστοτέλη Ρήγα !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION