Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τι θα λέγατε για ένα πανέμορφο και πολύ οικονομικό ταξίδι ;;; Αποφασίστε το ... Σας χρειάζεται !


22-28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

7ήμερη οδική εκδρομή

ΑΓ.ΣΟΦΙΑ–ΒΟΣΠΟΡΟΣ–ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ– ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ
22/03: ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση με στάσεις Λαμία, Πλαταμώνα, σύνορα (Κήποι) για καφέ και φαγητό ελευθέρως. Άφιξη στη Πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
23/03: ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ(ΧΑΛΚΗ– ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ)-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Πρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για την προβλήτα της πόλης, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Αρχικά σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη και έπειτα στην Πρίγκηπο. Γεύμα ελευθέρως σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα με την άμαξα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Μεταφορά για φαγητό. Διανυκτέρευση.
24/03 : ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Πρωινό και επίσκεψη-προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στην μονή της Παναγίας των Βλαχερνών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς, και τα διάσημα διαμάντια του και στο περίφημο Αρχαιολογικό μουσείο, όπου στο Ελληνικό τμήμα του θα εκπλαγείτε με τη θέα της τεράστιας περίφημης σαρκοφάγου του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, τη Γερμανική Κρήνη και το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ.
25/03: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ Πρωινό και Αναχώρηση για τον Ναό Ευαγγελιστρίας (περιοχή Μπογιατζίκοι), όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα ακολουθήσει γιορτή με κεράσματα στο αρχονταρίκι του ναού. Στην συνέχεια προαιρετικήκρουαζιέρα στο Βόσπορο (€ 20 κατ’ άτομο) κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Μεταφορά για φαγητό. Διανυκτέρευση.
26-27/03: ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ - ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ - ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟ Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία Σοφιά. Σύμφωνα με την Ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος, έχτισε έναν μικρό ναό, τον μεγάλωσε ο γιός του Κώνστας και εγκαινιάστηκε το 360 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565 μ.Χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και μεγαλοπρεπέστερο ναό. Γι’ αυτό το λόγο ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό, και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο το Μιλίσιο, τα σχέδια του ναού αφιερωμένο στην <<Του Θεού Σοφία>>. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε πράσινα μάρμαρα από την Κάρυστο, Ροδόχροα με λευκές φλέβες από την Φρυγία, ανοιχτόμαυρα με γαλάζιες φλέβες από τον Βόσπορο, κόκκινα με λευκά στίγματα από την Θήβα της Αιγύπτου, και μάρμαρα με διάφορους άλλους χρωματισμούς, πολύτιμες πέτρες. Για το χτίσιμο εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες, και το συνολικά κόστος για το χτίσιμο, έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Συνεχίζουμε για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Μπαλουκλί, όπου υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια. Επίσκεψη στην Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της, από τα ωραιότερα του κόσμου και στην συνέχεια σε μεγάλο πολυκατάστημα-εργοστασίου κατασκευής δερμάτινων ειδών, ασημικών, χρυσαφικών, πολύτιμων λίθων, και βαμβακερών για τις αγορές σας και τα δώρα για τους δικούς σας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετικά επίσκεψη σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης για φαγητό τοπικούς ανατολίτικους χορούς, χανουμάκια. Διανυκτέρευση.
28/03 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
* Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν αλλαγές, κατόπιν συνεννοήσεως.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Μεταφορές, περιηγήσεις, με πολυτελή πούλμαν. Ξεναγήσεις με τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό Διαμονή στο ξενοδοχείο 5* Ramada Plaza Istanbul Merter στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό μπουφέ Δώρο 4 γεύματα ή δείπνα ένα εκ των οποίων σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
Για πληροφορίες - κρατήσεις : Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, τηλ. 210 4110678, 2104179797
              Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι θα λέγατε για ένα πανέμορφο και πολύ οικονομικό ταξίδι ;;; Αποφασίστε το ... Σας χρειάζεται ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION