Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Απ΄το Παρίσι ... με αγάπη απ΄την Μαρία Κοτρότσου !Το νέο CD της Μαρίας Κοτρότσου με τίτλο «27 mars» κυκλοφορεί μέσω του https://mariakotrotsou.bandcamp.com/album/27-mars. Στην τελευταία της αυτή δημιουργία κάνει και πάλι η ίδια, τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, την παραγωγή και συμμετέχει στην εκτέλεση των κομματιών, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τα κομμάτια του άλμπουμ της, παντρεύουν τη μουσικότητα των κλασικών οργάνων με ηλεκτρονικούς ρυθμούς και μελωδίες.

Η μουσική της Μαρίας δημιουργεί εικόνες, κάνει τον ακροατή να συμμετέχει στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται και μας προκαλεί να βιώσουμε το έργο και να συμφιλιωθούμε με τα συναισθήματα που πηγάζουν από το όνειρο της ζωής μας.

Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «passion» κυκλοφόρησε το 2013, το οποίο κέρδισε το μουσικόφιλο κοινό και τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή και έγινε best seller.
Λίγα λόγια για την Μαρία Κοτρότσου:
Γοητευμένη με τη μουσική από πολύ μικρή, αποφασίζει να πάρει μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 6 ετών. Τέσσερα χρόνια μετά, συμμετέχει στον διαγωνισμό πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Music), όπου και κερδίζει το πρώτο βραβείο με διάκριση. Το 2005, παίρνει το πτυχίο του πιάνου με άριστα παμψηφεί από το Εθνικό Ωδείο της Αθήνας και στη συνέχεια ολοκληρώνει τις σπουδές της στο νομικό τμήμα της Νομικής.

Φεύγει για το Παρίσι για να ακολουθήσει το όνειρό της. Γράφεται στην Ecole Normale de Musique de Paris, για να συνεχίσει τις ανώτατες σπουδές στην κλασική μουσική. Την ίδια χρονιά εκπαιδεύεται και στη μουσική μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναπτύσσει ένα στυλ συνδυασμού κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής, πράγμα που την κάνει την μοναδική γυναίκα στον κόσμο που ασχολείται με αυτό το ιδιαίτερο είδος μουσικής.

Σήμερα η Μαρία Κοτρότσου ζει και εργάζεται στο Παρίσι, είναι συνθέτις ορχηστρικής, ηλεκτρονικής, κλασικής και New Age μουσικής, και δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το ορχηστρικό της σύνολο που αποτελείται από βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο κλαρινέτο, φλάουτο και παίζοντας η ίδια πιάνο και συνθεσάιζερ.


Συντελεστές CD: Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Παραγωγή: Μαρία Κοτρότσου
Μίξη: Μιχάλης Τσομπάνογλου
Mάστερινγκ: Mathieu Berthet
Γραφιστική επιμέλεια: Nightbird

Μαρία Κοτρότσου – Πιάνο / Συνθεσάιζερ Γεράσιμος Κατσίρης – Φλάουτο Κιάρα Κωνσταντίνου – Βιολοντσέλο Βασίλης Μπράτος – Μπάσο Κλαρινέτο Αγγελική Ποτήρη – ΒιολίΤα κομμάτια του CD:

1. Karma
2. Eternity
3. Destiny
4. Venus
5. 27 mars
6. Vertigo
7. Panselinos
8. Storm
9. Loneliness
10. Fairytales
11. Rain
12. Alter EgoTo CD είναι διαθέσιμο σε φυσική μορφή και σε ψηφιακή στο 
https://mariakotrotsou.bandcamp.com/album/27-mars


Επικοινωνία: Σοφία Καραγιάννη (6946 342815 / sofiakarayianni@gmail.com)

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απ΄το Παρίσι ... με αγάπη απ΄την Μαρία Κοτρότσου ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION