Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορία του Ντίκενς ούτε παιδική, ούτε εύπεπτη είναι, ούτε για συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι για όλους !!!



  Κινηματοθέατρα  "Λάμπρος Κωνσταντάρας & Ρένα Βλαχοπούλου"
Παιδική Σκηνή : “Ο Θείος Σκρουτζ”

Μετά τον επιτυχημένο «Μικρό πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, που δύο χρόνια βρήκε πολλούς αγαπημένους "να πίνουν νερό στο όνομά του", η θεατρική ομάδα «Όνειρο είναι» παρουσιάζει το έργο “Ο θείος Σκρουτζ”,  βασισμένο στο βιβλίο του Τσαρλς Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία». 

Η ιστορία του Ντίκενς ούτε παιδική, ούτε εύπεπτη είναι, ούτε για συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι για όλους. Και το μήνυμά της επίκαιρο και απαραίτητο: η στροφή προς την ουσία της ζωής είναι η μεγαλειώδης νίκη των ανθρώπων.

Στόχος της ομάδας είναι να αποδείξει πως πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά παρουσιάζοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Όταν αναφερόμαστε σε «διαφορετικούς» ανθρώπους εννοούμε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και ανθρώπους με αναπηρία ή μη. Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες. Έτσι δεν είναι;


Ξεπεράστηκαν εμπόδια, ρατσιστικές προκαταλήψεις και νομικές δυσκολίες, που θέλουν τους ανθρώπους με αναπηρία αποκλεισμένους από το «κοινωνικό γίγνεσθαι». Και το συμπέρασμα ένα: δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων. Όλοι είναι εν δυνάμει μέρος της συνολικής δημιουργίας, της ευτυχίας και της προόδου.

Λίγα λόγια για το έργο
Εμπενίζερ Σκρουτζ. Ένας άνθρωπος μίζερος και τσιγκούνης, που έχει ξεχάσει από πού ξεκίνησε, διαπιστώνει πως έχει μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσει όλα τα λάθη του παρελθόντος! Θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία; Και πώς θα επηρεάσει τους γύρω του; Καθώς η αγάπη και η καλοσύνη είναι διαχρονικές, όπως βέβαια είναι τα προβλήματα και οι απογοητεύσεις, με την καινοτόμο ματιά του σκηνοθέτη μας, Σωτήρη Ταχτσόγλου καταφέραμε να μεταφέρουμε την ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ πιο κοντά στο σήμερα. Αυτή θα είναι η ιστορία μας, λοιπόν, μαζί με πολύ τραγούδι και διαδραστικά στοιχεία. Σας περιμένουμε.



Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Σωτήρης Ταχτσόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη - Μετάφραση: Θώμη Χατζή
Σκηνικά-Κοστούμια: Κινηματοθέατρα  Λ. Κωνσταντάρας – Ρ. Βλαχοπούλου
                 Σκούντζος Κωνσταντίνος
Επιμέλεια κίνησης: Γιώργος Χρηστάκης
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Γρίντζος, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Επιμέλεια φωτισμού: Αναστάσιος Τζώρτζης
Επιμέλεια φωτογραφίας - βίντεο: Αντρέας Καταπόδης
Οργάνωση παραγωγής: Χοροθέατρο Dagipoli
Παίζουν: Αντώνης Λαλάκος (ΣΚΡΟΥΤΖ), Δημήτρης Γρίντζος (ΦΡΕΝΤ), Κωνσταντίνος Δετώρος (ΚΡΑΤΣΕΤ, ΜΑΡΛΕΫ), Ελένη Βρακά (ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, ΠΝΕΥΜΑ, ΛΩΡΑ), Άννα Ζαμπετάκη (ΑΝΝΑ, ΟΛΙΒΕΡ, ΦΑΝΤΑΣΜΑ), Ιωάννα Κουλουριώτου (ΕΛΙΖΑ, ΜΑΙΡΗ), Θώμη Χατζή (ΝΕΡΑΪΔΑ, ΜΗΤΕΡΑ)

Διεύθυνση: Κουντουριώτου 40- Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5911390-370
Κιν.: 6932982051, Fax: 210 5911960


Διάρκεια: 1:30
Έναρξη: 25 Οκτώβρη και κάθε Κυριακή 12:00 ώρα 
Επιπλέον παραστάσεις μέσα στις γιορτές 
Σάββατο 26 Δεκεμβρίου & Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 12:00
Γενική είσοδος: 7 €
Σχολεία , ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 5€
Εκδηλώσεις και γενέθλια πάνω από 15 άτομα: 5€ το άτομο

Ειδικές μέρες: 26/12 & 2/1 στις 12:00

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ιστορία του Ντίκενς ούτε παιδική, ούτε εύπεπτη είναι, ούτε για συγκεκριμένους ανθρώπους. Είναι για όλους !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION