Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο έρωτας υπάρχει! Είναι ορατός ! Είναι διαχρονικός ! Και τον υπογράφει ο Μενέλαος Τζαβέλλας κι ένα επιτελείο εξαιρετικών συντελεστών !



Έρχεται ένας ρομαντικός , ερωτευμένος και δυνατός  

" Ερωτόκριτος " στο Studio Μαυρομιχάλη ...

Ο Ερωτόκριτος, το σημαντικότερο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, είναι ένα έμμετρο επικό ερωτικό δράμα, θεωρείται από τα κορυφαία έργα της εποχής του και αποτελεί κλασικό λυρικό έργο εξαιρετικής ομορφιάς περιλαμβάνοντας πλήθος κρητικών ιδιωματισμών.Και ποιος δεν ξέρει την ερωτική ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας! Κι’ όμως, όσα χρόνια και αν περνούν, πάντα συγκινεί και πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ευθύνεται ο ίδιος ο έρωτας, το συναίσθημα, η Κρήτη, το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη; Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά κάθε φορά που βλέπω τον Ερωτόκριτο, στην μύτη μου φτάνουν μυρωδιές από θυμάρι, σταμναγκάθι και κρητικής λεβεντιάς.


Η έμμετρη ιστορία του Ερωτόκριτου γράφτηκε στην Κρήτη τον 17ο αιώνα και αποτελείται από 10.012 ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο από τους οποίους οι 12 τελευταίοι αναφέρονται στον ίδιο τον ποιητή. Θέμα του ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα ενώ θίγει θέματα τιμής, φιλίας, γενναιότητας, κουράγιου, πίστης… Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας που πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει επίκαιρο και δημοφιλές χάρη στο περιεχόμενό του και στις μουσικές μελοποιήσεις του.


Για τη θεατρική προσαρμογή της παράστασης του Μενέλαου Τζαβέλλα, οι στίχοι του Κορνάρου επιλέχθηκαν και επανατοποθετήθηκαν με ανακατανομή ή αναδιάταξη ώστε να δημιουργηθεί μία παράσταση μιάμισης ώρας, επικεντρωμένη στην ερωτική ιστορία του έργου και όχι στο επικό στοιχείο που συμπυκνώθηκε στα απολύτως απαραίτητα για την εξέλιξη της ιστορίας. Παράλληλα, και πάλι με ανακατάταξη των στίχων, δημιουργήθηκαν θεατρικοί διάλογοι ανάμεσα στους ήρωες και ενσωματώθηκαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Ερωτόκριτου. 


Το αποτέλεσμα θα το βλέπετε κάθε Τετάρτη 
(για 2η χρονιά φέτος)


Οι Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθέτης: Μενέλαος Τζαβέλλας
Προσαρμογή κειμένου: Έφη Τζαβέλλα-Μενελαος Τζαβέλλας 
Κοστούμια: Μάκης Καρράς 
Σκηνικά: Νεοκλής Αράπογλου 
Σύμβουλος παράστασης: Όλγα Μουργελά 
Δραματουργία: Μαίρη Γκαζιάνη 
Β. σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Σερεπίσος 
Φωτογραφίες: Γιάννης Μοσχάκης
Κομμώσεις- Μακιγιάζ : Νεκτάριος Κοσμάς
Δημόσιες Σχέσεις : Ράνια Αγγελίδου  


Οι ηθοποιοί της παράστασης

Ερωτόκριτος: Στάθης Γκάτσης, Αρετούσα: Χριστίνα Γκιντώνη, Παραμάνα: Καίτη Φίνου, Πολύδωροs: Σταύρος Κανελλίδης, Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Τζέμος



Αφηγητής: Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Kρητική Λύρα:Γιαννης Παναγακοπουλος.


Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office 



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο έρωτας υπάρχει! Είναι ορατός ! Είναι διαχρονικός ! Και τον υπογράφει ο Μενέλαος Τζαβέλλας κι ένα επιτελείο εξαιρετικών συντελεστών ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION