Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η μονάδα μέτρησης πόνου στο Bios στα πλαίσια της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού θεάτρου !!!


Η παράσταση Μονάδα Μέτρησης Πόνου-βασισμένη στα διηγήματα «Ο μαύρος γάτος» (1916) του Ιωάννη Κονδυλάκη, «Aρκούδα» (1893) και «Aυτόχειρ» (1895) του Mιχαήλ Μητσάκη-μετά από την πετυχημένη παρουσίαση της στα πλαίσια της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζεται και φέτος στο Bios.


Είναι ο πόνος σύμϕυτος με την ύπαρξη; Έχουμε γεννηθεί για να πονάμε; Πώς υπομένουμε τις αντιξοότητες και τις πίκρες της ζωής; Τι αντίδοτο υπάρχει στη δυστυχία; Είναι η αυτοκτονία λύση; Ποιος είναι ο απόηχος μιας αυτοκτονίας; Τι ίχνος αϕήνει ο εθελούσιος θάνατος αλλά και το πέρασμα από τη ζωή; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που αρθρώνουν τα τρία διηγήματα νεοελλήνων πεζογράϕων της γενιάς του 1880 που συνθέτουν την παράσταση: «Ο μαύρος γάτος» (1916) του Ιωάννη Κονδυλάκη, η «Aρκούδα» (1893) και ο «Aυτόχειρ» (1895) του Mιχαήλ Μητσάκη. Αν στα δύο πρώτα η ζωή είναι μια κατάσταση οξέως πόνου, όπου άνθρωποι και ζώα κινούνται στο όριο της σωματικής και ψυχικής αντοχής, στο τελευταίο η ζωή κυλά αδιατάραχτη ύστερα από ένα ακόμη ‘απονενοημένο διάβημα’, χωρίς να δίνονται κανενός είδους εξηγήσεις. Σε μια εποχή που ο πόνος είναι διάχυτος, η απελπισία χτυπά την πόρτα και του μέχρι πρότινος σίγουρου για τον εαυτό του, και η αυτοκτονία εξαπλώνεται σαν επιδημία, καταϕεύγουμε στην παλαιότερη ελληνική λογοτεχνία ως ένα μέσο για να ξορκίσουμε τους ϕόβους μας – και να γιατρευτούμε.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :


Ερμηνεία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Στεϕανία Καλομοίρη , Μυρτώ Πανάγου.

Σκηνοθεσία: Μυρτώ Πανάγου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παπαναγιώτου.

Δραματουργία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου.

Επιμέλεια κίνησης: Στάθης Παπαναγιώτου - Κατερίνα Τούμπα.

Σκηνικά & Κουστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη.

Βίντεο: Φωτεινή Τσάμη.

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά - Φάμελη.

Φωτογράφoς : Jason Guelle.

Φωτογραφίες πρόβας : Σεραφείμ Σακελλαρίου.


29 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου 2015.
Από Πέμπτη μέχρι Κυριακή.
Ώρα έναρξης : 20:30.


                   Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μονάδα μέτρησης πόνου στο Bios στα πλαίσια της Ανοιχτής Πλατφόρμας του Εθνικού θεάτρου !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION