Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα δημιουργικό πνεύμα , ένας ξεχωριστός άνθρωπος , μια ευαίσθητη καρδιά , μια ταλαντούχα γυναίκα !!! Κέλλυ Σταμουλάκη ...η έμπνευση συνυφασμένη με την δημιουργία !!!


Κέλλυ Σταμουλάκη ... μια μεγάλη καλλιτέχνης , ένας απλός - προσιτός και ζεστός άνθρωπος ...


Τιμή και χαρά μας , που σήμερα φιλοξενούμε στη Sigma media, μια πολύπλευρη και πολυτάλαντη προσωπικότητα ... Η Κέλλυ Σταμουλάκη είναι κοντά μας , σε μια εκ βάθους συνάντηση ,που μας γέμισε με αισιοδοξία και καλή διάθεση ... 


Sigma Press Office :  Καλώς ήρθατε  στην οικογένεια της Sigma, κυρία Σταμουλάκη. Διακεκριμένη συγγραφέας και σκηνοθέτης, σημαντική ηθοποιός και στιχουργός. Ποιά όμως απ’ τις επαγγελματικές σας ιδιότητες είναι αυτή που εσάς σας γεμίζει περισσότερο;
Kέλλυ Σταμουλάκη :  Είναι αλήθεια πως θέλω να πειραματίζομαι συνέχεια και μέσα απ’ αυτό να επαναπροσδιορίζω τον εαυτό μου και τη σχέση μου με την τέχνη. Είμαι εξαιρετικά ανήσυχο άτομο και με γοητεύουν πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όλοι όμως αυτοί οι δρόμοι με εφοδιάζουν με έμπνευση και με οδηγούν σε νέες μορφές έκφρασης.  Το κείμενο τροφοδοτεί τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό και αυτοί με τη σειρά τους δίνουν ζωή στο κείμενο και τους στίχους. Οι στίχοι είναι δραματουργικά δεμένοι με το κείμενο και προωθούν τη δράση, ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός έχουν μια σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη μεταξύ τους…
Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όλα μαζί συμβάλλουν στη δημιουργία της παραστατικής τέχνης του θεάτρου που είναι η μητέρα των τεχνών. Συνεπώς δεν μπορώ να επιλέξω μια από αυτές τις ιδιότητες παρά να τις υπηρετώ και να τις αγαπώ το ίδιο. Επίσης ένας σημαντικός τομέας που δεν γνωρίζετε είναι η ενασχόλησή μου με το θεατρικό παιχνίδι και τη θεατρική αγωγή. Έχω διδάξει σε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε εργαστήρια και σεμινάρια επιμόρφωσης.



Sigma Press Office : Αρχικά θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τις σπουδές σας, οι οποίες απ’ ότι γνωρίζουμε είναι πολύπλευρες.
Kέλλυ Σταμουλάκη :Σπούδασα θέατρο στις δραματικές σχολές Βεάκη και Χατζίκου και θέλοντας να είμαι συνεπής ως προς τον εαυτό μου και επειδή πιστεύω ότι τα όνειρα πρέπει να βρίσκουν χώρο μέσα μας και να φτάνουν ως την άκρη τους σπούδασα αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία, σκηνοθεσία κινηματογράφου κάνοντας ένα από τα όνειρά μου πραγματικότητα. Οι θεατρικές σπουδές με βοηθούν στην επικοινωνία με τους ηθοποιούς και την καθοδήγηση τους στη σκηνή. Ο κινηματογράφος, δίνοντας μου μια νέα οπτική στη γραφή και στη σκηνοθεσία, επηρέασε το ρυθμό και την ποιότητα των έργων μου, χρησιμοποιώντας οπτικά μέσα, συμβολισμούς, γρήγορες και εντυπωσιακές εναλλαγές σκηνών αναδεικνύοντας έτσι το κείμενο και τα νοήματα που περιέχει.
Η γλυκιά Κέλλυ Σταμουλάκη μας χαμογελά ...


Sigma Press Office :  Τα βιβλία σας αποτελούν μια σημαντική λογοτεχνική πηγή διανόησης και πνεύματος. Θα θέλαμε να μας μιλήσετε αναλυτικά για όλα τα βιβλία που έχετε γράψει. . Που εστιάζετε σαν θεματολογία και τι μηνύματα περνάτε στους μικρούς μας φίλους;
Kέλλυ Σταμουλάκη :Αν μιλήσουμε αναλυτικά για όλα θα χρειαστούμε πάρα πολύ χρόνο και χώρο για αυτό θα περιοριστώ στα κοινά στοιχεία που έχουν και με προσδιορίζουν. Μέσω της παραμυθιακής γλώσσας, είτε είναι θεατρικά είτε σε αφηγηματική μορφή παραμυθιού, προσπαθώ να προσεγγίσω θέματα κοινωνικά, σύγχρονα ή διαχρονικά.
Θεωρούσα ανέκαθεν ότι η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση πρέπει να συνυπάρχουν. Θέλω τα παιδιά όταν έρχονται σε επαφή με τα κείμενα μου, θεατρικά, παραμύθια ή στίχους να χαμογελούν αλλά να αποκτούν παράλληλα καινούργια ερωτηματικά για τη ζωή. Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι θεατρική παιδεία είναι εξίσου σημαντική  με το παραστασιακό κομμάτι έχω γράψει και ένα βιβλίο – οδηγό πάνω σ αυτό το θέμα με τίτλο «Θέατρο και δημιουργική έκφραση στο σχολείο». Το θέατρο και το παραμύθι θα πρέπει απ’ τη μια να ψυχαγωγεί και από την άλλη να καλλιεργεί την αισθητική των παιδιών και να τους μεταφέρει σημαντικές πανανθρώπινες αξίες.


Sigma Press Office :  Υπάρχει κάποιο βιβλίο σας που να ξεχωρίζετε; Κάποιο στο οποίο να έχετε μια προτίμηση; 
Kέλλυ Σταμουλάκη :  Είναι σαν να ρωτάτε μια μητέρα πιο παιδί της προτιμάει περισσότερο… Κάθε έργο μου το αγαπώ για τις ιδιαιτερότητες του. Καθένα σχετίζεται με μια περίοδο της ζωής μου και με τα θέματα που με απασχολούν έντονα εκείνο το διάστημα. Είναι δηλαδή και ένας τρόπος να βιώνω τα προβλήματα και τα ερωτηματικά μου μέσω των ηρώων μου και να τα ξεπερνάω.


Sigma Press Office :  Πόσα έργα έχετε σκηνοθετήσει και ποιό θεωρείτε ότι ήταν για εσάς η πιο σημαντική σας σκηνοθετική παρουσία;
Kέλλυ Σταμουλάκη : Έχω σκηνοθετήσει οχτώ θεατρικά έργα για παιδιά και δύο ταινίες μικρού μήκους που για την μια απ’ αυτές, τα «Λιλά Μαντήλια» βραβεύτηκα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και από άλλους φορείς. Άλλα με ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς και εξιδανικευμένους, άλλα με ισορροπούν και άλλα εντείνουν τις αναζητήσεις μου και μέσα από αυτές τις διαδικασίες βρίσκω εκ νέου τη θέση μου στην κοινωνία.


Sigma Press Office :  Πείτε μας για τις συνεργασίες που έχετε κάνει κατά καιρούς με τον καλλιτεχνικό κόσμο και ποιά θεωρείτε πιο σημαντική απ’ όλες αυτές;
Kέλλυ Σταμουλάκη : Όλες μου οι συνεργασίες ήταν σημαντικές και η κάθε μια μου πρόσφερε κάτι ξεχωριστό! Ωστόσο υπήρξαν κάποιες ιδιαίτερα καθοριστικές όπως είναι η συνεργασία μου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον οποίο είμαστε αχώριστοι από το 2002 που ίδρυσα τον Θίασο «Αβάντι» έως και σήμερα. Έχει γράψει τη μουσική για όλα μου τα θεατρικά έργα, τα βιβλία μου, την ταινία που βραβεύτηκε και έχει συμπεριλάβει στίχους μου στο προσωπικό του άλμπουμ «Ήρωες με Καρμπόν».
Η Κέλλυ Σταμουλάκη με τον  Τάσο Χαλκιά , στην φωτογράφιση της παράστασης " Πρίγκηπας και φτωχός " 


Sigma  Press Office : Την περσινή χρονιά μας καθηλώσατε με την παράσταση "Ακροβάτες της Τύχης" που πήρε τα εύσημα και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Πείτε μια δυο λόγια για αυτή.
Kέλλυ Σταμουλάκη :Στην περσινή παράσταση «Ακροβάτες της τύχης»,οι ήρωές μου ανακάλυψαν την αλήθεια τους ακροβατώντας ανάμεσα στην τύχη και τη δύναμη της θέλησης.  Ένα θέμα  που με έχει απασχολήσει και σχεδόν τυραννήσει από παιδί. Ήταν  συνέχεια της παράστασης «Ως την άκρη του ονείρου»,που είχε για θέμα της την πίστη στη ζωή. Ανήκουν στον ίδιο θεματικό κύκλο και συνομιλούν με το κοινό για τα εσωτερικά διλήμματα που συχνά αναζητούν απαντήσεις έντονα και βασανιστικά.


Sigma  Press Office : Πείτε μας τι ετοιμάζετε για την φετινή σεζόν ...
Kέλλυ Σταμουλάκη : Μόλις κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία μου. Το «Μουσικό Αλφαβητάρι» και το «Μουσικό Αριθμητάρι» σε συνεργασία με τη θεατρολόγο Πηνελόπη Κολοκοτσά από τις εκδόσεις «Διάπλαση». Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε πέρυσι το παραμύθι μου     «Ακροβάτες της Τύχης» ενώ έρχεται τον Οκτώβριο το νέο μου βιβλίο «Πρίγκιπας και Φτωχός», που θα ανέβει στη θεατρική του μορφή τον ίδιο μήνα στο «Αβάκιο – Παιδικό Στέκι», στο νέο χώρο που στεγάζομαι από φέτος.Ο «Πρίγκιπας και ο Φτωχός», είναι μια πολυσύνθετη θεατρική παράσταση, στην οποία οι συντελεστές της έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Αντιμετωπίζουμε μικρούς και μεγάλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε μία υψηλών αισθητικών απαιτήσεων παράσταση. Έχουμε δουλέψει με πολύ μεράκι και είμαι σίγουρη πως για μία ακόμη  φορά το κοινό θα μας επιβραβεύσει με την προτίμησή του. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έχει αναλάβει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, την ενορχήστρωση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ο οποίος θα βρίσκεται στο πιάνο παρέα με άλλους μουσικούς αφού καίριο χαρακτηριστικό μας αποτελεί η επιλογή ζωντανής μουσικής επί σκηνής. Ο θεατρικός χώρος κατακλύζεται και σε αυτή τη παράσταση από ακούσματα μουσικών οργάνων όπως πιάνο, ακορντεόν, βιολιά, βιολοντσέλα, τρομπέτες, δωδεκάχορδη κιθάρα, φλογέρες, γιουκαλίλι, σαξόφωνο, φλάουτο, κιθαρόνι, λαούτο, φυσαρμόνικα, μαντολίνο, κλαρινέτο, κρουστά, καζού και άλλα πολλά μουσικά όργανα που συνθέτουν μία πανδαισία από νότες.Το ρόλο του συνδετικού κρίκου  μεταξύ ηθοποιών και θεατών αναλαμβάνουν, παίζοντας και τραγουδώντας, η Μελίνα Κανά και η Κωνσταντίνα. Δίπλα τους ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς και οι Ορέστης Τρίκας, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Νίκη Γρανά και ένας  δεκαπενταμελής θίασος καταξιωμένων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών. Η παράσταση είναι διαδραστική και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά και συχνά να καθορίζουν τη θεατρική δράση!


Sigma  Press Office :  Πως προέκυψε η συνεργασία με τόσο σημαντικά ονόματα  τραγουδιστών; Στους «Ακροβάτες της Τύχης» η συνεργασία με την Ευρυδίκη, ο Βασίλης Λέκκας στο «Ως την άκρη του ονείρου», ο Σταύρος Σιόλας στην «Ιλιάδα» σας και  τώρα στο νέο σας έργο «Πρίγκιπας και Φτωχός» η  Μελίνα Κανά και η Κωνσταντίνα... 
Kέλλυ Σταμουλάκη : Είναι καλλιτέχνες τους οποίους θαύμαζα, ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και να το μοιραστώ με το κοινό  και ειδικά με τους μικρούς θεατές που σ’ αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες διαμορφώνουν την αισθητική και τη στάση τους απέναντι στη ζωή. Το θεωρώ λοιπόν σημαντικό να έρχονται  σε επαφή σε μουσικές προσωπικότητες όπως αυτές που αναφέρατε.

Η Κέλλυ Σταμουλάκη με τις Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα στην φωτογράφιση της φετινής παράστασης " Πρίγκηπας και φτωχός "
Sigma  Press Office :  Γιατί πιστεύετε ότι μια μουσική παράσταση ξεχωρίζει κι επιλέγετε να ντύνετε τα έργα σας με σπουδαία μουσικά ακούσματα;
Kέλλυ Σταμουλάκη : Γιατί η μουσική είναι μια τέχνη για την οποία τρέφω βαθιά αγάπη μέσα μου. Μπορεί να περάσει έντονα συναισθήματα και εικόνες και πιστεύω ότι συντελεί ώστε οι «κεραίες» των παιδιών να παραμένουν τεντωμένες και να λαμβάνουν τα μηνύματα του έργου. Πόσο μάλιστα όταν τη μουσική σύνθεση αναλαμβάνει ο σπουδαίος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και οι μουσικές του παίζονται ζωντανά επί σκηνής!


Sigma  Press Office :  Η φετινή σας παράσταση είναι ιδανική για τα σχολεία, λόγω της θεματολογία της και για τα  μηνύματα που μεταφέρει. Πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας τα σχολεία και γενικότερα ο κόσμος που θέλει να μάθει τα πάντα για την παράσταση.
Kέλλυ Σταμουλάκη : Όπως πάντα προσπαθώ στις παραστάσεις μου να συνδέω την ψυχαγωγία με υψηλή αισθητική και την απόλαυση με σκέψη. Το έργο θίγει με καυστικό  χιούμορ, θέματα όπως η δικαιοσύνη και η αδικία, ο πλούτος και η φτώχεια, το είναι και το φαίνεσθαι, το bullying μεταξύ συνομήλικων. Το κείμενο, οι στίχοι, τα μουσικά αλλά και τα εικαστικά ερεθίσματα γίνονται η αφορμή πνευματικής τροφής των παιδιών και δίνουν υλικό στους εκπαιδευτικούς για διεξοδική δουλειά στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στα τηλέφωνα του γραφείου μας, 2109964691 και 2109961323  και το κοινό στο τηλέφωνο του θεάτρου 2130185050, «Αβάκιο-Παιδικό Στέκι», Ιερά Οδός 7-11, Γκάζι.


Απ΄την παράσταση " Πρίγκηπας και φτωχός " 

Sigma  Press Office :  Στείλτε το δικό σας μήνυμα στους γονείς που μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες  που διανύουμε  λόγω κρίσης, αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
Kέλλυ Σταμουλάκη : Θα απαντήσω με λίγους στίχους από το φετινό μου έργο «Πρίγκιπας και φτωχός» : 
«Χτίζω έναν κόσμο με φαντασία
                                                                Όπου ο καθένας θα ‘χει αξία
Το δίκαιο θα ‘χει στην κορυφή του
 Και την αγάπη λαμπρό σπαθί του»

Sigma  Press Office :  Σας  ευχαριστούμε θερμά που είστε μέλος της  οικογένειας της  Sigma.
Σας  ευχόμαστε κάθε επιτυχία.Θα σας δούμε επί τω έργω στις καινούργιες μας εκπομπές, που έρχονται από Ιανουάριο .
Kέλλυ Σταμουλάκη : Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι κάθε επιτυχία και σ΄εσάς.Θα σας περιμένω στην  παράσταση  ... 


H  γλυκιά Κέλλυ Σταμουλάκη είναι ένας  ξεχωριστός και σπουδαίος άνθρωπος , με δυνατή καλλιτεχνική  ταυτότητα και μας έχει εντυπωσιάσει πάντα με την ποιότητα και την αισθητική στις δουλειές της. Αναμένουμε  εναγωνίως  την  καινούργια της παράσταση φέτος στο " Αβάκιο-Παιδικό Στέκι  " στην Ιερά Οδό στο Γκάζι , απ΄όπου ένας " Πρίγκηπας και φτωχός " θα μας μεταφέρει σε σημαντικά  καλλιτεχνικά διδάγματα .

Επιμέλεια  ρεπορτάζ :  Sigma Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα δημιουργικό πνεύμα , ένας ξεχωριστός άνθρωπος , μια ευαίσθητη καρδιά , μια ταλαντούχα γυναίκα !!! Κέλλυ Σταμουλάκη ...η έμπνευση συνυφασμένη με την δημιουργία !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION