Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι διακοπών , απ΄την δημοσιογραφική ομάδα που επιμελείται την εκπομπή " Speed Limit " με τον Κώστα Φραγκολιά , που είναι αφιερωμένη στους δύο και στους τέσσερις τροχούς κι έρχεται στην Sigma τον Σεπτέμβριο !!!




                  Για ένα ασφαλές και οικονομικό ταξίδι 

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ κι ο κατά συρροή μήνας  των διακοπών μόλις ξεκίνησε !  Είναι , λοιπόν, αρκετά πιθανό να πραγματοποιήσεις ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητό σου.. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις μερικά tips για να κάνεις τη μετακίνησή σου με το αυτοκίνητο ακόμα πιο “έξυπνη” και οικονομική.

Καύσιμα: Για να μη μείνεις ποτέ!


Ανεξαρτήτως προορισμού και χιλιομέτρων, ένας έλεγχος σε τιμές και ντεπόζιτο είναι πάντα αναγκαίος. Αν γνωρίζεις ότι τα καύσιμα κοστίζουν περισσότερο στον προορισμό σου, απ’ ότι στο σημείο εκκίνησης, “φούλαρε” το όχημά σου πριν ξεκινήσεις, ώστε να εξοικονομήσεις τουλάχιστον στο πρώτο γέμισμα. 
Μην ξεχάσεις και τις υποχρεωτικές στάσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσεις, βάσει του Κ.Ο.Κ., δηλαδή τουλάχιστον κάθε 200χλμ, ώστε να εντοπίσεις από πριν, μερικά ιδανικά σημεία για ξεκούραση και ανεφοδιασμό.

Ετοίμασε το αυτοκίνητο


Ένα τυπικό σέρβις, ή έστω έλεγχος σε λάδια και λάστιχα, είναι απαραίτητα πριν ξεκινήσεις. Φούσκωσε τα λάστιχα, ακριβώς όσο χρειάζεται. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου, εντελώς δωρεάν, ενώ θα σου εξασφαλίσει αρκετά χρήματα μακροπρόθεσμα, σε καύσιμα και σέρβις που θα γλιτώσεις. 
Κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη, στην περίπτωση πολύωρου ή πολυήμερου ταξιδίου, είναι η καθαριότητα και οι χώροι αποσκευών. Π.χ. οι αλυσίδες ελαστικών δεν θα σου χρειαστούν μέσα στον Αύγουστο, ενώ μπορείς να αδειάσεις στο δοχείο             των υαλοκαθαριστήρων όλα τα ξεχασμένα μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.           Έτσι, εξοικονομείς χώρο στο πορτμπαγκάζ και δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις αποσκευές στα πόδια των συνοδηγών. Για να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο, έλεγξε στον χώρο αποσκευών για τη ρεζέρβα και τα εργαλεία - που ίσως χρειαστούν (γρύλο, κλειδί μπουλονιών) και αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ πριν λάστιχο, καλό θα ήταν να προπονηθείς βλέποντας κάποιο σχετικό βίντεο πριν το ταξίδι.
Τέλος, ρίξε και μια ματιά στην ημερομηνία λήξης του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!

Καλό ταξίδι και καλές διακοπές ... !!! 
Η εκπομπή " Speed Limit " , με τον Κώστα  Φραγκολιά , θα είναι πάντα κοντά σου για συμβουλές και στήριξη ,προβάλλοντας με υπευθυνότητα κι επαγγελματισμό ότι καλύτερο αφορά στο αυτοκίνητο και τη μηχανή ...      
                               Επιμέλεια ρεπορτάζ :  Sigma Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι διακοπών , απ΄την δημοσιογραφική ομάδα που επιμελείται την εκπομπή " Speed Limit " με τον Κώστα Φραγκολιά , που είναι αφιερωμένη στους δύο και στους τέσσερις τροχούς κι έρχεται στην Sigma τον Σεπτέμβριο !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION