Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Άννα Δημητράτου ... η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 3ου Bollywood Festival σε αποκλειστική συνέντευξη στην Sigma !

Συνέντευξη με την Άννα Δημητράτου, ηθοποιό, δασκάλα χορού, 
ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα 
και καλλιτεχνική διευθύντρια του Αrtistic Studio Oriental Expression
Kύριου Διοργανωτή του Φεστιβάλ.

Η  Άννα  Δημητράτου ... επί τω έργω ! 

Sigma Press  :  Τι  ακριβώς σημαίνει Bollywood  Festival;
Άννα  Δημητράτου :  Θα έλεγα ότι είναι μια συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών που εκφράζονται μέσα από την τέχνη του χορού. Όπως ο χορός Bollywood είναι το garam masala (καυτό μείγμα) πολλών ειδών χορού, με βάση όμως πάντα τους Iνδικούς κλασσικούς χορούς , έτσι και το Φεστιβάλ αυτό – που είναι και πολυπολιτισμικό -  εκφράζει  αυτές τις διάφορες τάσεις του χορού, αλλά και τους κοινούς κώδικες που τις συνδέουν. Για μας σημαίνει χρώμα, χαρά, κίνηση, θετική ενέργεια!

 
S P : Πως προέκυψε αυτή η ιδέα ;
ΑΔ  :  Νομίζω ότι ήταν φυσικό επόμενο. Με την απόφασή μας να διαδώσουμε το χορό Bollywood στην Ελλάδα, ήρθαν κι όλα τα άλλα. Η ίδρυση της 1st Bolywood Dance Academy Greece, το 1ο Bollywood flash mob που έγινε στην πλατεία Κεραμεικού και τελικά το Φεστιβάλ Bollywood  και Πολυπολιτισμικών Χορών , που άνοιξε της πύλες του για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013.

S P : Είναι  η τρίτη χρονιά που προβάλλεται το Φεστιβάλ .Τι έχει αλλάξει από την πρώτη παρουσίαση μέχρι σήμερα;
ΑΔ  :  Νομίζω ότι έχουν αλλάξει όλα. Το θολό τοπίο που είχαμε μπροστά μας την πρώτη χρονιά –που τότε ήταν ένα απλό πείραμα- έχει ξεκαθαρίσει και είμαστε σίγουροι για τη συνέχεια. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος -3η χρονιά- αποφασίσαμε να μεταφέρουμε αυτό το θεσμό στο δημοφιλή χώρο της Τεχνόπολης. Μπορούμε πια να πούμε ότι το Φεστιβάλ θα φιλοξενεί κάθε χρόνο, όλο και μεγαλύτερα ονόματα και διάσημα γκρουπ από την Ινδία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

S P :  Πόσο δύσκολη είναι η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης; 
ΑΔ  :  Τώρα αρχίζουν τα … δύσκολα. Μια διοργάνωση με τόσες πολλές δράσεις, έχει πράγματι τεράστιες δυσκολίες και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αφοσίωση και .. τρελή δουλειά. Στην ουσία πρέπει να βρεις τον τρόπο να σχεδιάσεις , να οργανώσεις, να συντονίσεις και τελικά να ενώσεις σε ΜΙΑ - πάρα πολλές εκδηλώσεις στις οποίες εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα.  



S P :  Ποιά η δική σας σχέση με τους Ινδικούς χορούς και την Ινδική φιλοσοφία γενικότερα;
ΑΔ  : Η σχέση μου με τους Ινδικούς χορούς και την Ινδική φιλοσοφία είναι μία σχέση ιδιαίτερης αγάπης και αφοσίωσης. Μέσα από αυτούς αλλά και την Ινδική φιλοσοφία εκφράζονται όλες οι θεατρικές, οι χορευτικές αλλά και οι ψυχικές μου αναζητήσεις. Έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μου. Σαν ηθοποιός αγαπώ ιδαίτερα τους ινδικούς χοροίς και το χορό Bollywood, γιατί  είναι βαθιά θεατρικοί αφού διηγούνται ιστορίες μέσα από το κινησιολογικό τους λεξιλόγιο.

S P : Υπάρχουν οπαδοί της συγκεκριμένης φιλοσοφίας  εδώ στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό;
ΑΔ  : Υπάρχει ένας …μυστικός αριθμός που είναι τεράστιος. Από πού να ξεκινήσω. Από τους οπαδούς της yoga; Από τους λάτρεις των ταινιών Bollywood και των ινδικών χορών; Ακόμα και η ινδική κουζίνα, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όλη αυτή η κουλτούρα έχει πολλούς οπαδούς που συνεχώς πληθαίνουν.

S P :Ποιά είναι η πηγή έμπνευσης και δημιουργίας  της Ινδικής  φιλοσοφίας;
ΑΔ  : Πραγματικά, ίσως δεν υπάρχει άλλος λαός στον κόσμο με τόσο έντονο φιλοσοφικό πνεύμα όσο ο λαός της Ινδίας. Και μάλιστα η φιλοσοφική του στάση δεν εκφράζεται μόνο με τα  φιλοσοφικά θέματα, αλλά και με μία πρακτική στάση, με έναν τρόπο ζωής. Το πιο γνωστό παράδειγμα για τους Δυτικούς αυτής της "πρακτικά εφαρμοσμένης" φιλοσοφικής στάσης είναι ο Γκάντι.

S P : Έχετε επισκεφθεί την Ινδία κι αν ναι -  πως ήταν αυτό το ταξίδι σας;
ΑΔ  : Επισκέφθηκα τη βόρεια Ινδία, που ουσιαστικά είναι και η κοιτίδα του Ινδικού πολιτισμού. Πήγα στο Rajastan, ένα πανέμορφο κρατίδιο, που είναι ιδιαίτερα γνωστό για την παράδοσή του ειδικά στο χορό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δελχί, στην Άγκρα, στην Τζαϊπούρ, το Βαρανάσι αλλά και στη Βομβάη. Μοναδικά μέρη, μοναδικά μνημεία, μοναδικοί άνθρωποι. Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αντιθέσεις. Είμαι εκστασιασμένη!Κι έχω πολλά ακόμα ταξίδια να κάνω.

S P :  Ποιόν θεωρείτε τον πιο πολύτιμο συνεργάτη σας σ΄αυτό το project;
ΑΔ  :  Είμαι πολύ τυχερή , γιατί ο Θεός έχει στείλει δίπλα μου τους καλύτερους συνεργάτες. Αφοσιωμένοι, πιστοί, εργατικοί. Μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο πάθος. Αν θα έπρεπε όμως να διαλέξω ένα όνομα, θα έλεγα την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ και του Artistic Studio Oriental Expression, κυρία Αλεξάνδρα Βαφειάδου, που είναι το σημείο αναφοράς και ο συνδετικός κρίκος όλων μας.

 S P : Πόσο κόσμο αναμένουμε σ΄αυτήν την μεγάλη διοργάνωση;
ΑΔ  :  Περιμένουμε ότι όλος ο κόσμος θα βρίσκεται στο Τεχνόπολις αυτό το τριήμερο και θα μας στηρίξει. Επειδή πολλοί με ρωτούν αν κάτι αλλάζει για το Φεστιβάλ μας σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, έχω να δηλώσω:
Για μας το μόνο που αλλάζει  είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο.  ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ. Σαν Έλληνες πολίτες θα ασκήσουμε το πολιτικό μας δικαίωμα αλλά και θα χορέψουμε. Δεν πρόκεται να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Αντίθετα, ο κόσμος θα έρθει στο Τεχνόπολις, να χορέψει, να χαρεί, να γελάσει. Σήμερα παρά ποτέ το έχουμε ανάγκη. Λέμε ΝΑΙ στον χορό, ΝΑΙ στον Πολιτισμό!

S P :   Πως μπορεί κάποιος να έρθει σε προσωπική επαφή μαζί σας τόσο για το Φεστιβάλ, όσο και για την μύηση του στην Ινδική κουλτούρα, μέσα από εσάς; 
ΑΔ  :  Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Καθημερινά, είμαι σε επαφή με αγαπημένους μαθητές και συνεργάτες. Μπορεί λοιπόν οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει με την 1st Bollywood Dance Academy Greece που έχω ιδρύσει, μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ και να έρθει να γνωριστούμε από κοντά!



Σύσσωμη η ομάδα,  ενός απ΄τα   εντυπωσιακά θεάματα ,  που θα παρακολουθήσετε στο Φεστιβάλ ...

Ευχαριστούμε θερμά την Άννα Δημητράτου για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε , μέσα στο δύσκολο πρόγραμμα της κι ευχόμαστε ολόψυχα ως Sigma ,
Καλή Επιτυχία στο Φεστιβάλ !!! 

Είμαστε πάντα κοντά σε ότι προάγει την ψυχαγωγία και την διασκέδαση του κοινού ... Αυτός είναι πάντα ο στόχος της Sigma Media Group !
 

Επιμέλεια  ρεπορτάζ   :  Sigma  Press Office 
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Άννα Δημητράτου ... η μεγάλη πρωταγωνίστρια του 3ου Bollywood Festival σε αποκλειστική συνέντευξη στην Sigma ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION