Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Sigma και ψυχολογία εν δράσει ...


Αυτοπεποίθηση ... Το κλειδί  για όλες τις  πόρτες !


  Το κάθε άτομο, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. 

 Ο συνδυασμός χαρακτήρας και εμφάνισης του κάθε ατόμου ξεχωριστά,είναι μονάχα ένας σε ολόκληρο το κόσμο. Μπορεί κάποιοι τύποι ανθρώπων να έλκουν περισσότερο καταστάσεις και ανθρώπους αλλα το δεδομένο παραμένει ίδιο:εσύ είσαι ένας και μοναδικός.
           
 Έχουμε συναντήσει πολλούς ανθρώπους στη ζωή μας . Μερικοί  μας έκαναν εντύπωση, άλλοι πέρασαν αδιάφοροι, άλλοι μας σημάδεψαν. Παρόλαυτα παρατήρησα ένα φαινόμενο που σίγουρα όλοι έχετε επίσης παρατηρήσει. Ορισμένοι άνθρωποι, έχουν μια αύρα επιτυχίας. Όταν λέω επιτυχία δεν εννοώ στην καριέρα ή σε κάποιο εγχείρημα αλλα γενικώς. Στη ζωή τους, στις σχέσεις τους, στις προσπάθειες τους έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και συνήθως επιτύγχαναν το στόχο τους. Το περίεργο; Δεν ήταν απαραίτητα όμορφοι, έξυπνοι, πλούσιοι ή ισχυροί. Αντιθέτως ήταν άτομα σαν εμάς, με τα προβλήματα τους, τις ανησυχίες τους και τις κακές τους μέρες. Όμως, ενώ ήταν απλά φυσιολογικά άτομα, σου έδιναν την εντύπωση πως μπορούσαν να τα κάνουν όλα!


 Αυτοπεποίθηση; Τί είναι αυτό;
Και δεν έπεφταν έξω! Το στοιχείο που τους έκανε να ξεχωρίζουν ήταν ένας συνδυασμός θετικής σκέψης,καλής θέλησης και το κυριότερο; αυτοπεποίθησης. Το να ξέρεις τα όρια σου, να σέβεσαι τον εαυτό σου, να γνωρίζεις πως μπορείς και να ρισκάρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.Να μην φοβάσαι το καινούργιο, να μην φοβάσαι τις αλλαγές, να αποδεχτείς την ήττα σου και την ίδια στιγμή να μην αφήνεις καμία ήττα να σε πάρει απο κάτω. Να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να τις τεστάρεις. Να δοκιμάσεις κάτι πέρα απ' το συνηθισμένο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου.

Και όλα αυτά είναι η αυτοπεποίθηση. Μια μικρή φωνούλα που σου ψιθυρίζει τις μεγάλες στιγμές και σε παρακινεί να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να μάθεις κάτι καινούργιο για τον εαυτό σου.
 
Πως αποκτιέται η αυτοπεποίθηση; 

Δύσκολη ερώτηση και ακόμη πιο δύσκολη η απάντηση της. Η βάση της βρίσκεται στην οικογένεια, το τρόπο που μεγάλωσες και το πως σου συμπεριφέρονταν άτομα απο το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Απο ένα σημείο όμως και μετά, μόνος σου χτίζεις την αυτοπεποίθηση σου. Με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου και με το τρόπο σκέψης σου. Ίσως αν δεν έχεις καλές βάσεις να μην είναι εύκολο. Όμως γίνεται. Αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου.
 
Η πολύ αυτοπεποίθηση είναι καλό πράγμα;
Όπως και στα περισσότερα, και στο θέμα της αυτοπεποίθησης χρειάζεται ισορροπία. Ούτε η υπερβολική ούτε η λιγότερη είναι επιθυμητές. Και οι δύο αυτοί παράμετροι μπορούν να βλάψουν εσένα και τους άλλους.

"Κι αν φοβάμαι την αποτυχία;"

 Και ποιός δεν την φοβάται; Σε ποιον θα άρεσε να μην πετύχει κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό; Η αποτυχία είναι μέσα στην ζωή όμως. Και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο. Τι θα γίνει και να αποτύχεις καμιά φορά; Κανείς δεν είναι τέλειος και επιπλέον δεν εξαρτάται όλη η ζωή σου απ' αυτό!
Το να αφήνεις τις ευκαιρίες της ζωής να προσπερνούν, να μένεις στάσιμος λόγω ενός ανόητου φόβου είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της ζωής. Και όταν την συνειδητοποιήσεις θα είναι ήδη πολύ αργά.

    Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας και μην προσπαθείτε να μιμηθείτε κάποιο επιτυχημένο πρότυπο. Δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να σας δείξει τι μπορεί να κάνει. Πιστέψτε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγείτε κερδισμένοι.

                                     
                                     Ρεπορτάζ    :   Κισελιόβα Αναστασία


H Sigma διοργανώνει σεμινάρια πέντε ημερών κάθε μήνα , για να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον τρόπο σκέψης σας και να βρείτε την Αυτοπεποίθηση σας .
Τα σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν .
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο : sigmagreece.studio@outlook.com.gr 

   
           
        
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Sigma και ψυχολογία εν δράσει ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION