Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η Sigma στο 2ο Φεστιβάλ θεάτρου «Βγάλτε τις Μάσκες» που πραγματοποιεί ο χώρος τέχνης 92 Art!

«Φυγή»
Της Τζένης Κοσμίδου

 
Τζένη Κοσμίδου ...
 Ο θεατρικός μονόλογος της Τζένης Κοσμίδου «Φυγή» είναι μία σκληρή καταγγελία των χειρότερων, σύγχρονων μορφών bulling, που δέχονται καθημερινά παιδιά και έφηβοι στη σύγχρονη κοινωνία, τόσο από συνομήλικους τους, όσο και από την ίδια τους την οικογένεια. Ρίχνει φως στις αιτίες που δημιουργούν τέτοιες συμπεριφορές και γεννούν τόσο θύματα, όσο και μικρούς «βασανιστές».

  Η ηρωίδα είναι ένα φοβισμένο πλάσμα, που έχει βιώσει τις σκληρότερες μορφές βίας και εκφοβισμού από τη νηπιακή της ηλικία. Φοβάται να μιλήσει και κάνει ότι μπορεί για να περνά απαρατήρητη. Όταν στην ήδη δύσκολη ζωή της, προστίθεται και η σεξουαλική βία, συνοδευόμενη και πάλι από τον εκφοβισμό, παραδίδεται στο φόβο με τραγικές επιπτώσεις.
  Το έργο δοσμένο μέσα από την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Παναγιώτη Παπανικολάου, στοχεύει στο να προβληματίσει τα νέα παιδιά, στα οποία περνά το μήνυμα των τραγικών επιπτώσεων, που μπορεί να έχει η συμπεριφορά τους σε συνομήλικους, αλλά και το ότι η παράδοση στο φόβο, η σιωπή, η παραίτηση και η φυγή δεν είναι λύση. Οι νέοι άνθρωποι όχι μόνο δε θα πρέπει να ασκούν βία και εκφοβισμό, αλλά θα πρέπει να αντιδρούν καίρια και όταν γίνονται θεατές τέτοιων συμπεριφορών ή όταν έχουν την ατυχία να πέφτουν οι ίδιοι θύματα.
  Η «Φυγή», δεν απευθύνεται μόνο στους νέους ανθρώπους. Απευθύνεται και στους γονείς, ρίχνοντας φως στα σκοτάδια χρόνιων παρανοήσεων, οι οποίες μπορεί να συντελέσουν καταλυτικά στη μεταμόρφωση των παιδιών τους σε σύγχρονα θύματα ή θύτες.
  Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 28 Μαΐου 2015 και ώρα 21:00 στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ θεάτρου «Βγάλτε τις Μάσκες» που πραγματοποιεί ο χώρος τέχνης 92 Art.


Συντελεστές

Κείμενο - Ερμηνεία: Τζένη Κοσμίδου
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Παπανικολάου

Πρωτότυπη μουσική: Τenorman (Γιώργος Τζιουβάρας)
Ενδυματολόγος: Άννα Κούρτογλου
Σκηνογράφος: Αντώνης Ηλιάδης
Φωτογράφιση: Τάκης Φωτεινός
Μακιγιάζ  - Μαλλιά: Στέλλα Γραβάνη

Παραστάσεις: 28/5/2015

Ώρα: 21:00

Τοποθεσία:

Χώρος Τέχνης 92 Art
Αρτέμωνος 77 & Χρυσίππου 12 (Δάφνη)

Επικοινωνία:
215-5154944, 6944-446690 & 92artplace@gmail.com



  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Sigma στο 2ο Φεστιβάλ θεάτρου «Βγάλτε τις Μάσκες» που πραγματοποιεί ο χώρος τέχνης 92 Art! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION