Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Καλώς ήρθατε στην μαγειρίτσα της Sigma ... Κοπιάστε να σας εκεράσουμε !!!

Το καλεί η μέρα , το φωνάζει η όρεξη , το ζητάει η οικογένεια! Ποιός λέει όχι σε μια λαχταριστή μαγειρίτσα που θα αχνίσει στο Αναστάσιμο δείπνο σας και θα κάνει τους καλεσμένους σας να υποκλίνονται στο μαγειρικό σας ταλέντο ; 

Η Μαγειρίτσα της Σοφίας

Δεν ξέρω αν διαφέρει απ΄τη δική σας συνταγή ,αγαπημένες κι αγαπημένοι μου αλλά σίγουρα , περιμένει πολύς κόσμος απόψε για να την απολαύσει τόσο στο δικό μου catering " Γεύσεις Σοφίας " , όσο και στην οικογένεια μου , που απόψε έχει την τιμητική της μαζί με τους καλεσμένους μου , στον τόπο μου , στο σπιτικό μου ... Θα καεί το πελεκούδι απόψε στο Αναστάσιμο δείπνο , μιας και γιορτάζει κι ο γιόκας μου ... Να χαίρεστε κι εσείς όσους γιορτάζουν !

Υλικά για 4+ άτομα ( αναλόγως τις ορέξεις σας ) 

1 και 1/2 κιλό συκωταριά φρέσκια απ΄τη  Φάρμα Χατζηνικολαίδη , πολύ λεπτά κομμένη
4 μεγάλα μαρούλια μέτρια κομμένα
6 πράσινα κρεμμυδάκια μέτρια κομμένα
1 ματσάκι άνιθο μέτρια κομμένο
2 αυγά
χυμός από δύο λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως το δημιουργούμε

Ψιλοκόψτε τη συκωταριά σας ...
Βράζουμε για 10 λεπτά την συκωταριά ολόκληρη έτσι ώστε να μπορέσει μετά να κοπεί πιο εύκολα και να μην παιδευτούμε . Την βάζουμε σε κρύο νερό και την ξεπλένουμε ! Στο γιορτινό μας τραπέζι απλώνουμε τη συκωταριά σε μεγάλα κομμάτια και τα τεμαχίζουμε σε πολύ μικρές μπουκίτσες γιατί έτσι η σούπα μας θα γίνει πιο εύπεπτη και θα βράσει πολύ καλύτερα ! Κάντε με παρεούλα αυτήν την ιεροτελεστία ! Εγώ το έκανα με τον γιόκα μου και ήταν όλο γέλιο και κέφι η διαδικασία " κοπής " της συκωταριάς . Βάλτε και μια χουφτίτσα εντεράκια μέσα ψιλοκομμένα , κλέβοντας τα απ΄το αυριανό κοκορέτσι ! Θα δώσουν κι αυτά μια άλλη γεύση !



Ο απαραίτητος  βρασμός ...
Τώρα ήρθε η ώρα της βράσης , ή μάλλον των βράσεων ! Μέσα σε μια κατσαρόλα , ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και τα βράζουμε τουλάχιστον 4 φορές χύνοντας το  νερό , από  7 λεπτά την κάθε φορά ! ΄Ετσι εξασφαλίζουμε την " κάθαρση " του κρέατος μας και το λιγότερο " ξάφρισμα " στην πορεία του μαγειρέματος μας ! Για πάμε τώρα να ρίξουμε 3 κούπες νερό της βρύσης και να αφήσουμε τη σούπα μας να βράσει μια και καλή ! Αυτός είναι ο πέμπτος κατά σειρά βρασμός ...

Ετοιμαστείτε για το τσιγάρισμα ... 
Τώρα είστε έτοιμοι να πολτοποιήσετε στο μπλέντερ 3 μέτρια κρεμμύδια και να κόψετε μέτρια  6 πράσινα κρεμμυδάκια.Τα τσιγαρίζετε σε όσο ελαιόλαδο θέλετε εσείς και τα αφήνετε να ενώσουν τις γεύσεις τους. Εκεί ρίχνετε τη βρασμένη και πεντακάθαρη συκωταριά μας και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί τουλάχιστον για πέντε λεπτά , αφού ρίξετε αλατάκι και φρεσκοτριμμένο πιπερούλι !Είστε σε καλό δρόμο !!!


Θέλει  τσιγάρισμα καλό για να ενωθούν όλες οι γεύσεις  ...


Βράζει τώρα η μαγειρίτσα μας  και  ξαφρίζουμε εμείς ότι είναι πάνω στην επιφάνεια !Κι αν χρειαστεί νεράκι ξαναρίχνουμε αλλά με προσοχή , γιατί δεν θέλουμε νερουλή τη σούπα μας κι όταν θα έρθει η ώρα να ρίξουμε τα μαρούλια, θα βγάλουν κι αυτά νερό !!!



Τώρα πια έχει περάσει περίπου μια ωρίτσα ,ίσως και μιάμιση , εξαρτάται απ΄το κόψιμο σας και η συκωταριά σας έχει βράσει ... Ήρθε η ώρα για  το μαρούλι και τον άνιθο ! Μπλούμ κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα και  θέλω  το  δικό σας ήρεμο ανακάτεμα , για να ενωθούν οι γεύσεις ! Αυτό είναι ...
Μαγεία ! Αφήστε να βράσει η τελειότητα μέσα στην κατσαρόλα σας  και για πηγαίντε πίσω στον πάγκο εργασίας , γιατί δεν έχουμε τελειώσει .

Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τα λεμόνια πολύ καλά κι αφήστε τα  στην άκρη ! Χτυπήστε ακόμη καλύτερα τους κρόκους , έτσι ώστε να γίνουν μια μαρέγκα όχι σφιχτή αλλά ούτε και νερουλή , μια φουσκωμένη άσπρη κρεμούλα φανταστείτε ! Αφήστε στην άκρη ....

Τώρα θα πάτε  να ετοιμαστείτε ! Θα βάλετε τα καλά σας ! Θα πάρετε  τη λαμπάδα σας , την όμορφη παρέα σας και θα φύγετε για την εκκλησία ! Σε λίγο θα ακούσουμε το Χριστός Ανέστη ... 

Γυρίζοντας στο σπίτι πρώτα  θα στρώσετε το τραπέζι σας , με όλα τα καλά του Θεού και θα πείτε " ευχαριστώ " που και φέτος ο Θεός σας αξίωσε να έχετε γεμάτο το τραπέζι σας , όταν εκεί απέξω υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε  ! Τα κουλούρια σας , τα αυγά σας τα κόκκινα , τη σαλάτα σας ( προτείνω μια απλή μαρουλοσαλάτα με άνιθο και πράσινο κρεμμυδάκι ) ,θα κόψετε τυράκια από διάφορα είδη και θα αυγοκόψετε τη μαγειρίτσα σας , πρώτα βάζοντας τους κρόκους με το λεμόνι και μετά τα ασπράδια , αφού βέβαια τα ενώσετε με λίγο ζεστό ζωμό απ΄την μαγειρίτσα ,για να μην σας κόψει το φαγητό !Τώρα  στη μέση του τραπεζιού  θα σερβίρεται τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς !
Και ήρθε η μεγάλη ώρα ! Θα γεμίσετε το καλάθι σας και θα βγείτε έξω απ΄την πόρτα σας για να το προσφέρετε εκεί που ξέρετε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και χρειάζεται να βοήθησετε ...

Γιατί το πιο σημαντικό είναι "  Η αγάπη "  ... Αυτήν εύχομαι να έχετε μέσα στα σπιτικά σας  πάντα ! Είμαστε τυχεροί όταν εκείνη δεν μας λείπει ποτέ ... ΄Αντε , αστέρια μου εσείς ... Μαγειροπαρεάκι μου ...

Καλή μας όρεξη και Ανάστα ο Κύριος κι η ζωή μας !

Το μαγειράκι σας , 
Σοφία Στάμου 


Έτοιμη η μαγειρίτσα μου .... 


 Εκπομπή   Μαγειρεύω με Σοφία  της  Sigma Online Television 

 Χορηγός  συνταγής  :Φάρμα Χατζηνικολαίδη - η δική μας εκλεκτή πρόταση αγορών 
                                    Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 96, Μοσχάτο
                                                      τηλ :210 4812461                                                                         
                                                      email: farmaxtzinikolaidi@gmail.com
                                    http://farma-xatzinikolaidi.gr/

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλώς ήρθατε στην μαγειρίτσα της Sigma ... Κοπιάστε να σας εκεράσουμε !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION