Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η Αλίκη Βενιέρη - Σκουλικίδη απ΄την Ρώμη ... στην Sigma Media !!!


Η Α Λ Ι Κ Η  Β Ε Ν Ι Ε Ρ Η -Σ Κ Ο Υ Λ Ι Κ Ι Δ Η  Σ Τ Η  Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι  Α Ρ Γ Ω


Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους
χώρους της, τη γνωστή ζωγράφο Αλίκη Βενιέρη - Σκουλικίδη για να παρουσιάσει την καινούργια της δουλειά με το γενικό τίτλο «Αγαπημένες Προκλήσεις».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 7 το βράδυ και η διάρκειά της θα είναι ως τις 23 Μαΐου 2015.

Η Μαίρη Μιχαηλίδου, Ιστορικός Τέχνης και Επίτιμη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού, μας επισημαίνει για το έργο της καλλιτέχνιδος:

«Σε όλες τις φάσεις της μακράς και γόνιμης εικαστικής της διαδρομής, η Αλίκη Σκουλικίδη διατήρησε με συνέπεια και γνώση ένα γνήσιο ποιητικό συμβολισμό που μεταπλάθει, ιδεατά, τις ζωγραφικές της επιφάνειες σε τοπία  μνήμης και υψηλού καλλιτεχνικού προβληματισμού.
Στη νέα σειρά των έργων της, οι καθαρές ζωγραφικές αξίες αποκαλύπτουν στη θέαση όλων μας την ευαίσθητη καλλιτεχνική της ματιά και αποτυπώνουν με πηγαία και γνήσια εικαστική γραφή τις ξεχωριστές και πολλαπλές αναζητήσεις της προσωπικής της ερμηνείας.»


Η Αλίκη Βενιέρη – Σκουλικίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο εργαστήρι του Γιάννη Μόραλη. Μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου.
Για τη ζωγραφική της τιμήθηκε με διάφορες διακρίσεις, όπως της Διεθνούς Γυναικείας Μορφωτικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Αθηναίων. Αναφορές για το έργο της υπάρχουν στις εκδόσεις Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, Λεύκωμα Ελλήνων Καλλιτεχνών 1800-1975, Έλληνες Ζωγράφοι κλπ.
Έργα της βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης και σε άλλες συλλογές


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (αρ.Β 91 – Απρ. 2015 )                               

Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω

ΝΕΟΦ.ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ *
ΤΗΛ.:210 7249.333, FAX:210 7249.777
e-mail: serezis @argo-gallery.gr * website: http://www.argo-gallery.gr
( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάββατο: 11:00-15:00


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Αλίκη Βενιέρη - Σκουλικίδη απ΄την Ρώμη ... στην Sigma Media !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION