Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Για σήμερα τι καλύτερο από μια απολαυστική μακαρονάδα με γαρίδες , βασιλικό και σκόρδο ;;; Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια σπέσιαλ συνταγή χωρίς ελαιόλαδο ;

Η Σοφία Στάμου , παρουσιάστρια της εκπομπής  " ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΣΟΦΙΑ"
Η  σημερινή Άγια  ημέρα , της   Μεγάλης Παρασκευής , επιβάλλει μια διατροφή για όλη την οικογένεια  μαγειρεμένη χωρίς ελαιόλαδο ! 

Γι΄αυτό κι εγώ , μέσα απ΄την εκπομπή μου Μαγειρεύω με Σοφία  και μέσα απ ΄αυτό εδώ το chat, που  μπορούμε να έχουμε,θα σας γεμίζω με ιδέες και tips , με οικιακή οικονομία και γνώσεις και θα σας μεταφέρω στο κλίμα της Ελληνικής γαστρονομίας έτσι όπως ταιριάζει στα γούστα και τον προυπολογισμό σας . Σήμερα ,σεβόμενοι την ημέρα και τη θυσία , τρώμε χωρίς ελαιόλαδο .Καλή σας όρεξη , λοιπόν , μαζεύοντας όλη την οικογένεια μετά τον Επιτάφιο στο σπίτι και προσφέροντας Γεύσεις Σοφίας ...

Κι επειδή στην Sigma , αγαπάμε την όμορφη παρέα και το καλό κρασάκι , λίγο πριν φύγουμε για να περάσουμε το Πάσχα μας στα σπιτικά μας , τρέχω στην κουζίνα του Στούντιο για να φτιάξω μια απολαυστική συνταγή για τα παιδιά μας εδώ , που πασχίζουν μέρα - νύχτα για τη δική σας καλύτερη ψυχαγωγία και " διαφορετική " συμβουλευτική ενημέρωση !!!

Φύγαμε για την κουζίνα του Στούντιο ... Ακολουθείστε με !!! 

Γαριδομακαρονάδα  χωρίς ελαιόλαδο με βασιλικό και σκόρδο 

Υλικά για  4 άτομα 

1 ολόκληρο  μέτριο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό  χονδροκομμένο  ή μιά  κουταλιά της σούπας  ξερό βασιλικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυό τομάτες φρέσκιες  ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2  ποτηράκι του κρασιού, κρασί κόκκινο
Μισό κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
3 ποτήρια του νερού , γεμάτα με νερό ( αν θέλετε λιγότερο al dente τα ζυμαρικά σας , προσθέστε κι άλλο νερό )
Μισό κιλό γαρίδες ότι μέγεθος θέλουμε απ΄το ιχθυοπώλειο του Κώστα Δουράμπεη

Πως δημιουργούμε ...

Βάζουμε τις γαρίδες σε λίγο ζεστό νερό και τις βράζουμε για 3 μόνο λεπτά . Τις αφήνουμε στην άκρη.

Τσιγαρίζουμε  το  κρεμμύδι με το σκόρδο, την τομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με κρασί .
Την ώρα που η Σοφία μας μαγειρεύει  στο Στούντιο , ο φακός πιάνει τις μυρωδιές !
Προσθέτουμε  το νερό , το αλάτι , το πιπέρι , τον βασιλικό και τα αφήνουμε να πάρουν μια γερή βράση μέχρι να κοχλάσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε  τα ζυμαρικά.Λίγο πριν πιούνε όλο το νερό της κατσαρόλας , προσθέτουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε μαζί να βράσουνε και να δέσουνε μέσα στην κατσαρόλα , πίνοντας όλη τη γεύση απ΄το ζουμί... Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω . Χρειάζεστε μόνο μισή ώρα για να φτιάξετε αυτό το τέλειο πιάτο και μπορείτε να το συνοδεύσετε ιδανικά με μια νόστιμη πράσινη σαλάτα με σκέτο βαλσάμικο ξύδι και σουσάμι μαύρο κι αν έχετε και λίγο καρύδι  ...
Δεν θα πιστεύετε ότι δεν θα έχετε βάλει λάδι στο μενού σας !



Κι ένα κοντινό στην απόλαυση ...










Η Sigma ετούτη την ώρα απολαμβάνει  την υπέροχη μακαρονάδα της Σοφίας , ελάτε κι εσείς ... 










Γαρίδες φρέσκιες  απ΄το Ιχθυοπωλείο Δουράμπεη 

                                                                         

 Πάντα δίπλα σας ,

                                                                                                        Σοφία Στάμου

                                                                             Chef 




Εκπομπή  " Action Special Edition " , με   τίτλο  Μαγειρεύω με Σοφία ... 


Χορηγός  συνταγής  :  Ιχθυοπωλείο Δουράμπεης , Λεωφόρος Τατοίου 112 
στη  Νέα Ερυθραία ,  Τηλέφωνο επικοινωνίας :  210 6201007  





  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Για σήμερα τι καλύτερο από μια απολαυστική μακαρονάδα με γαρίδες , βασιλικό και σκόρδο ;;; Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια σπέσιαλ συνταγή χωρίς ελαιόλαδο ; Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION