Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δέος μπροστά στον κληρονομικό πλούτο , των μουσείων της Αθήνας ...

                                                                                                                Μουσεία της Αθήνας

Στην όμορφη πρωτέυουσα, εκτός απο την ζωηρή νυχτερινή ζωή και τις διάφορες εκδηλώσεις ψυγαγωγίας, η πολιτιστική κληρονομιά κατέχει σημαντική θέση στη ζωή της πόλης. Εκτός απο το μουσείο της Ακρόπολης, που είναι ένα σύγχρονο θαύμα, η πολυάσχολη Αθήνα βρίθει πολιτιστικών μουσείων, γεμάτων εκθέματα και ενδιαφέρουσες ιστορίες..

Μια μικρή γνωριμία με τα μουσεία της Αθήνας!

Το Νομισματικό μουσείο
Στην οδό Πανεπιστημίου, βρίσκεται ένα απο τα πέντε πιο σημαντικά συλλεκτικά μουσεία του κόσμου!Με την πολύτιμη συλλογή του, που αγγίζει τα 600.000 κέρματα, πολλά μέταλλα και πολύτιμους λίθους, αποτελεί ένα απο τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Μεταξύ των εκθεμάτων του, υπάρχουν εκθέματα απο την αρχαία ελληνική περίοδο, απο την ρωμαική περίοδο, το Βυζάντιο, το Δυτικό Μεσαίωνα.

Μουσείο κυκλαδίτικης και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης Γουλανδρή
Είναι ένα απο τα καλύτερα μουσεία της Αθήνας. Κάτω απο την στέγη του, εκτίθονται πολλά σημαντικά κειμήλια του Κυκλαδίτικου πολιτισμού.Και πολλά αριστουργήματα της αρχαίας, ελληνικής τέχνης κοσμούν τον τελευταίο όροφο του μουσείο. Στο ισόγειο, πωλούνται αντίγραφα των έργων.

Η αρχαιολογική συλλογή του Μετρό
Κατα την κατασκεύη αυτού του επαναστατικού έργου, στις ανασκαφές που ξεκίνησαν απο το 1993, πολλά αρχαιολογικά θαύματα είδαν το φως της δημοσιότητας. Εντυπωσιακή και πλούσια, η αρχαιολογική συλλογή του Μετρό. Προσβάσιμη στον καθένα εν μέρει, καθώς σε όλους τους σταθμούς του, κοσμούν το μετρό ορισμένα απο τα 50.000 ευρήματα! Τα υπόλοιπα διαφυλλάσονται στο αντίστοιχο μουσείο!


Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο της Ελλάδας
Απο τα σημαντικότερα αρχαίας τέχνης, στο κόσμο. Έχει συλλογές απο όλους τους πολιτισμούς τις Ελλάδας και σχεδόν απο όλες τις ιστορικές περιόδους, απο την προιστορική εποχή μέχρι το τέλος της Ρωμαιοκρατίας!Στην νότια πτέρυγα του μουσείου, στεγάζεται το Επιγραφικό μουσείο και είναι το κορυφαίο και το πλουσιότερο του είδους του, παγκοσμίως. Αξιοθαύμαστη είναι και η αρχαιολογική βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο κτίριο, με πλήθος αριστουργημάτων!

Πολεμικό μουσείο
 Είναι το μουσείο των ένοπλων δυνάμεων και στην συλλογή του συγκαταλέγονται πολεμικά κειμήλια και στρατιωτικές συλλογές. Τα περισσότερα εκθέματα σχετίζονται με την πολεμική συμμετοχή της Ελλάδας, απο την πρώιμη εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα!


Μουσείο Μπενάκη
Απο τα γνωστότερα της Αθήνας! Περιλαμβάνει έργα όλων τω εποχών της Ελληνικής ιστορίας και τέχνης.Ακόμη υπάρχουν μεγάλες συλλογές Βυζαντινών, ισλαμικών και μεταβυζαντινών έργων.Το μουσείο Μπενάκη είναι ο παλαιότερος μουσειακός οργανισμός που λειτούργησε στην Ελλάδα ως ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου. Η γενική πολιτιστική προσφορά της οικογένειας Μπενάκη θεωρείται ανεκτίμητη.

   Μερικά μόλις απο τα Αθηναικά μουσεία ήταν τα παραπάνω. Η όμορφη πρωτεύουσα δείχνει την αγάπη της για την ιστορία με ένα πλήθος μουσείων που διαφυλλάσουν και εκθέτουν το όμορφο παρελθόν της!

                                               
                                                       Ρεπορτάζ  : Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δέος μπροστά στον κληρονομικό πλούτο , των μουσείων της Αθήνας ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION