Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ιαματικά λουτρά Λουτρακίου !

Το Λουτράκι Κορινθίας εκτός από χαλαρωτικός και κοντινός στην Αθήνα προορισμός διακοπών είναι γνωστό και για ένα ακόμη στοιχείο του. Φυσικά μιλάμε για τα ιαματικά λουτρά του. Το Λουτράκι αναγνωρίζεται ως λουτρόπολη ήδη απο το 1925, και κρατάει μέχρι και σήμερα,σταθερά αυτή την αναγνώριση.

Η Ελλάδα απαριθμεί σχεδόν 80 ιαματικές πηγές,εκ των οποίων όλες είναι μοναδικές και υπέροχες. Αναφορές αυτών υπάρχουν ακόμη απο την αρχαιότητα, που απο τότε αποτελούσαν σημαντικές τοποθεσίες με χιλιάδες επισκέπτες. Και στην περίπτωση του Λουτρακίου,η φήμη αυτής της πόλης, χρονολογείται ήδη απο τα αρχαία χρόνια. Στην θέση του Λουτρακίου Κορινθίας ήταν η αρχαία πόλη “Θέρμαι” γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της. Σήμερα, το Λουτράκι με την σειρά του, έχει πάρει την ονομασία του απο το ίδιο χαρακτηριστικό: απο τα ιαματικά λουτρά του! Και για την ακρίβεια,η Θέρμαι θεωρείται η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδας.


Στον “Ξενοφώντα” βρίσκεται η πρώτη αναφορά στα ιαματικά νερά του Λουτρακίου! Ο μύθος λέει πως χάρη σε αυτά ο Σύλλας θεραπεύτηκε και το θαύμα διαδόθηκε απο στόμα σε στόμα σε όλη την ρωμαική επικράτεια!Στην πρόσφατη ιστορία του Λουτρακίου, άρχισε το 1847 όταν έγινε η επίσημη ανακοίνωση για την θεραπεία των ασθενών σε αυτά και πάλι και άρχισε η οργανωμένη ανάπτυξη των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Πλέον είναι απο τις πιο σύγχρονες λουτρόπολεις και απαριθμεί χιλιάδες επισκέπτες, καθ'όλη την διάρκεια του χρόνου.

Οι ιαματικές πηγές του Λουτρακίου, αναβλυζουν απο πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής του. Η έκταση αυτή εκτείνεται περίπου στα 750 μέτρα. Η γένεση τους πραγματοποιείται στους πρόποδες των Γερανείων απο τους οποίους αναβλύζουν πολλές χιλιάδες χρόνια και στην πορεία τους καθαρίζονται απο τα πετρώματα που βρίσκονται στο δρόμο τους. Αυτή η διαδικασία, τα εμπλουτίζει με σπάνια ιχνοστοιχεία και μέταλλα, καθιστώντας έτσι τα ιαματικά νερά ιδιαιτέρως πολύτιμα για την υγεία.
Στο χώρο των ιαματικών λουτρών, μεταξύ των εγκαταστάσεων, συγκαταλέγονται 4 ομαδικές πισίνες,σάουνα και ατμόλουτρα.Εκεί πραγματοποιούνται οι θεραπείες υγείας και ομορφιάς, με την βοήθεια των ιαματικών νερών. Οι εγκαταστάσεις είναι απο τις πιο σύγχρονες και ανακαινίστηκαν λίγα χρόνια πριν.
Τα ιαματικά λουτρά Λουτρακίου Κορινθίας δεν ενδείκνυνται για ασθενείς που πάσχουν απο έλκη, ηπατιτικές ανεπάρκειες, μη αντισταθμιζόμενες παθήσεις της καρδιάς, πρόσφατη εγκεφαλική συμφόρηση, μεγάλη αρτηριακή υπέρταση,προχωρημένες γενικά νεφρίτιδες και λιθιάσεις.
Μαζί με την ωραία παραλία του, την γραφική πόλη του, το καζίνο, ήρθε τώρα ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κανείς το όμορφο Λουτράκι! Τα φυσικά,θαυματουργά, ιαματικά νερά του που προσελκύουν άτομα απο όλο τον κόσμο!

Κισελιόβα Αναστασία

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιαματικά λουτρά Λουτρακίου ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION