Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Μετά από τρείς πετυχημένες περιοδείες στις ΗΠΑ, το Galan Trio παρουσιάζει την Παρασκευή 3/2 στον Ιανό της Αθήνας, το νέο του διπλό album Kinesis που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την πρωτοπόρο αμερικάνικη εταιρεία Neuma Records...



GALAN TRIO

Παρουσίαση δίσκου «Kinesis»

IANOS Παρασκευή 3-2-23

Μετά από τρείς πετυχημένες περιοδείες στις ΗΠΑ, το Galan Trio παρουσιάζει την Παρασκευή 3/2 στον Ιανό της Αθήνας, το νέο του διπλό album Kinesis που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την πρωτοπόρο αμερικάνικη εταιρεία Neuma Records.

Να ξορκίζεις, να μαγεύεις, να κλαίς, να τραγουδάς, να ουρλιάζεις σαν θύελλα. Αυτές είναι μερικές από τις έννοιες της λέξης galan, που οδήγησαν το Galan Trio να υιοθετήσει αυτό το όνομα το 2012. Ένα κλασικό piano trio με έδρα την Αθήνα, απαρτιζόμενο από τρεις βιρτουόζους μουσικούς, έχει κερδίσει μεγάλη διεθνή φήμη φτάνοντας αυτό το είδος μουσικού συνόλου στα άκρα του και ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Δεδομένης της ενέργειας και της ορμής πίσω από τις εμφανίσεις και την καριέρα τους, το lockdown της πανδημίας τους έπληξε ιδιαίτερα σκληρά. Εν μέσω αυτών των συνθηκών, γεννήθηκε το Kinesis, το νέο τους διπλό άλμπουμ με δέκα ολοκαίνουργια έργα.

Στον τομέα της βιολογίας, ο όρος kinesis αναφέρεται στην μη κατευθυνόμενη κίνηση ενός κυττάρου ή ενός οργανισμού ως απόκριση σε ένα εξωτερικό ερέθισμα. Η μουσική του album Kinesis αποτυπώνει αυτή την «μη κατευθυνόμενη κίνηση» που λαχταρούσε το τρίο μετά από μια μακρά περίοδο σιωπής.

Περιορισμένοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, άρχισαν να αναθέτουν σε συνθέτες με έδρα τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν έργα με έντονο προσωπικό χαρακτήρα, που θα αντανακλούσαν τη δική τους αίσθηση απομόνωσης και αγώνα σε αυτήν την πρωτοφανή περίοδο. Στη δική τους ξεχωριστή γλώσσα και μουσικό στυλ, οι συνθέτες του Kinesis προσφέρουν μια διαφορετική οπτική για την έννοια της κίνησης, μια ιδέα που συνδέεται έντονα με τη δημιουργία μουσικής, τόσο με μεταφορικούς όσο και κυριολεκτικούς όρους. Κι έτσι το έργο ολοκληρώθηκε με τη μορφή περιηγήσεων, διαλέξεων και σεμιναρίων σε εννέα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως και με τα προηγούμενα άλμπουμ τους, Ararat και Switch, το Galan Trio συνεχίζει την πρακτική του να αναθέτει και να προωθεί νέα μουσική. Με το Kinesis, επεκτείνει τις προσπάθειές του σε μια νέα ήπειρο και μοιράζεται ιστορίες αναβίωσης και αναζωογόνησης μετά από μια τόσο σκοτεινή περίοδο.

Για το νέο album θα μιλήσει η Τζουλιέττα Καρόρη - ποιήτρια και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών - και οι μουσικοί του Galan Trio.

Galan Trio

Πέτρος Μπούρας: Πιάνο

Μπάμπης Καρασαββίδης: Βιολί

Μαρίνα Κολοβού: Βιολοντσέλλο

IANOS

Σταδίου 24, Αθήνα

Πληροφορίες: 210 3217917

Παρασκευή 3/2

Ώρα έναρξης 20.30

Είσοδος ελεύθερη με κέρασμα ένα ποτήρι κρασί

Follow Galan Trio WEBSITE | YOUTUBE | FACEBOOK | INSTAGRAM

Order the album Kinesis: https://galantrio.bandcamp.com/album/kinesis


Galan Trio

Γνωστό για τον παθιασμένο και ενεργητικό τρόπο που ερμηνεύει κλασικές συνθέσεις, το Galan Trio με έδρα την Αθήνα, δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Εστιασμένο τα τελευταία χρόνια κυρίως στην παρουσίαση νέων συνθέσεων, το Galan Trio δημιουργεί πρωτότυπα προγράμματα και projects, με πιο πρόσφατο το Kinesis. Για αυτό το project, το τρίο ανέθεσε αρχικά σε πέντε διακεκριμένους συνθέτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνθέσουν αυτό το θέμα. Αυτή η συνεργασία οδήγησε σε τρεις περιοδείες από τον Οκτώβριο του 2021, έχοντας ως κορμό τις συναυλίες και τα σεμινάρια, σε 18 πανεπιστήμια στην ανατολική ακτή και τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Τον Δεκέμβριο του 2021, το Galan Trio παρουσίασε το Ararat στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και κατά το 2022 κυκλοφόρησε ο ομώνυμος δίσκος τους από την Melism Records. Το 2019 το Galan Trio συνέθεσε και ηχογράφησε το πρωτότυπο soundtrack για το ντοκιμαντέρ “Y1: Silence of the Deep” σε σκηνοθεσία Φίλιππου Βαρδάκα.

Το 2017, κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο Switch, ένα μουσικό μείγμα πολιτισμών με έργα που συνέθεσαν και αφιερώθηκαν στο Galan Trio από τους Thomas Bramel (ΗΠΑ), David Haladjian (Αρμενία), Vincent Kennedy (Ιρλανδία), Vasco Pereira (Πορτογαλία) , Harald Weiss (Γερμανία), και Νίκο Ξανθούλη (Ελλάδα). Η παρουσίαση του άλμπουμ έγινε στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής. Το Switch έτυχε κριτικής και μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο σε Ελλάδα, Ελβετία, Η.Π.Α., Πορτογαλία, Γερμανία και Αρμενία.

Τον Ιούλιο του 2016, το σύνολο ταξίδεψε στο Gulangyu της Κίνας, το επονομαζόμενο “Piano Island”, για τη σειρά συναυλιών «Greek Inspirations στην Κίνα», το πρώτο φεστιβάλ στην Κίνα που παρουσίασε ελληνική μουσική.

Οι εκδόσεις Schott εξέδωσαν το “Secret Dancing” του Harald Weiss με αφιέρωση στο Galan Trio. Το τρίο έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα, Κίνα, Ισπανία, Η.Π.Α., Αρμενία κι Ολλανδία κι από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κομίτας, το τέταρτο διαδικτυακό φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Open Day του Ιδρύματος Ωνάση έως και τον κύκλο συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών “Μουσικά Πορτρέτα”. Οι συνεργασίες με καταξιωμένους συνθέτες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους Dirk Brosse, Igor Vorobyov, Γιώργο Βασιλαντωνάκη, Paul Richards, Arthur Aharonian, Martin Gendelman, Scott Robbins και τον Nickitas Demos.

Για το 2023 έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε Ιταλία και Η.Π.Α. καθώς κι η κυκλοφορία και παρουσίαση του νέου δίσκου του Galan Trio Kinesis από την Neuma Records.


Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά από τρείς πετυχημένες περιοδείες στις ΗΠΑ, το Galan Trio παρουσιάζει την Παρασκευή 3/2 στον Ιανό της Αθήνας, το νέο του διπλό album Kinesis που κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την πρωτοπόρο αμερικάνικη εταιρεία Neuma Records... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION