Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.00

 ΘΥΜΗΣΕΣ!! 

18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.00

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Έμπνευση για αυτή την παράσταση αποτέλεσε το CD με 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο συνθέτης στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ και τα είχαν ερμηνεύσει Έλληνες ηθοποιοί.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά:

«Αυτός ο δίσκος είναι για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, για την οποία δεν έχω παρά θερμές ευχαριστίες για όλους αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα και την πραγματοποίησαν. Οι λόγοι πολλοί… Πρώτον γιατί θαυμάζω και αγαπώ ιδιαίτερα τους ηθοποιούς. Δεύτερον γιατί οι περισσότεροι στο βάθος κρύβουν έναν καλό τραγουδιστή… Και τρίτον γιατί ο σκοπός είναι ιερός!»

Στην παράσταση που πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τον θάνατο του αξέχαστου συνθέτη, αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί ερμηνεύουν και πάλι τις 18 ξεχωριστές μελωδίες που παραχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

Θύμησες από την ίδρυση του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ μέχρι σήμερα , 18 ιδιαίτερες ερμηνείες από αγαπημένους ηθοποιούς και την Λαϊκή Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων.

Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη Ελλάδα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Τη βραδιά παρουσιάζουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ελένη Ανουσάκη, Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάνος Καληώρας, Χρήστος Κάλλοου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Κορινθίου, Νίνα Λοτσάρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Νάντια Μπουλέ, Κατερίνα Παπουτσάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Ελένη Ροδά, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρης Ρώμας, Κερασία Σαμαρά, Φίλιππος Σοφιανός, Άννα Φόνσου.

Για τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Βασιλάς Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων: Αναστάσιος Πλίτσης

Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Οργάνωση Παραγωγής: ΜΑΝΤΑΜ ΣΑΡΔΑΜ 

Εισιτήρια: viva.gr

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ευχαριστεί για την υποστήριξη την κα Μαργαρίτα Θεοδωράκη και την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων κα Ελένη Τσαλδάρη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 

18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» 

Ημερομηνία: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

 Ώρα έναρξης: 21.00 Χώρος: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, 

Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα (Τηλ: 2103241807) 

Σημεία Προπώλησης: viva.gr 

Τιμή εισιτηρίου: Διακεκριμένη Ζώνη 50€ 

• Ζώνη Α΄ 30€ • Ζώνη Β΄ 20€ • Άνω Διάζωμα 12€ • Αμέα 10€ •

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν αποκλειστικά στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

 

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office 

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.00 Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION