Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Οι επισκέπτες που παρέστησαν στο #JobDay Προσφύγων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι ...


 
Πάνω από 2.000 συναντήσεις εργασίας με 75 εταιρίες στο #JobDay Προσφύγων 
σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά είχαν οι πρόσφυγες που επισκέφθηκαν στην Αθήνα το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων και στη Θεσσαλονίκη το Ολυμπιακό Μουσείο την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022. Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από το Skywalker.gr το #JobDay Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερη φορά στην Αθήνα, μια δράση που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας οι οποίοι αναζητούν εργασία σε μια χώρα λίγο ως πολύ άγνωστη σε αυτούς.

Πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με βασικό σκοπό τη στήριξη του προσφυγικού πληθυσμού και την παροχή ευκαιρίας να διεκδικήσουν την ένταξή τους στο εργασιακό οικοσύστημα.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη και η συμμετοχή για τις εταιρίες ήταν δωρεάν.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του #JobDay Προσφύγων ήταν ότι γέννησε στους συμμετέχοντες προσδοκίες για το ξεκίνημα μιας καλύτερης ζωής στη χώρα μας. Αποφασισμένοι να ξεκινήσουν από την αρχή τη ζωή τους, προσήλθαν προετοιμασμένοι στο #JobDay Προσφύγων για να αναζητήσουν εργασία και να βάλουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.

Οι επισκέπτες που παρέστησαν στο #JobDay Προσφύγων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι που είχαν τη δυνατότητα σε μία μόνο ημέρα να:

· Επισκεφθούν τα περίπτερα των 75 επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.

· Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας.

· Ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και γνώσεις για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα.

· Βελτιώσουν το βιογραφικό τους σημείωμα με τη βοήθεια των ειδικών συμβούλων της ActionAid στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

· Αξιοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη τις χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία συνέντευξης που προσέφεραν οι σύμβουλοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

· Δεχθούν συμβουλές για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ / ΙΝΕ – ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Το Skywalker.gr υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες. Η διοργάνωση του #JobDay Προσφύγων, στο πλαίσιο των δράσεων του skywalker.gr «Επί το Έργον», πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Υποστηρικτές: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ, HELIOS, ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΔΟΜ), OXYZED

Food & drink partner: ΕΨΑ Παράλληλες δράσεις: ACTIONAID, ΙΝΕ - ΓΣΕΕ

Χορηγοί επικοινωνίας: SIGMA MEDIA GROUP, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, ENALLAKTIKOS.GR, MAGDA’S NEWS, THAT’S LIFE, CSRNEWS.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUP.GR, EMEA.GR,  ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, PINK.GR, AGELIES ERGASIAS.GR, FLOW MAGAZINE, LET IT BE.GR, I ΠΟΡΤΑ, PIRAEUS365.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι επισκέπτες που παρέστησαν στο #JobDay Προσφύγων δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION